Bilgisayarım İyi Ancak Fps Düşük ve Valorant'ta Drop Yiyorum

xPigeons

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşımda GTX 745 ekran kartı var ve Valorant'ta neredeyse aynı FPS'i alıyoruz. Ayrıca yetmezmiş gibi bir de etrafıma baktığımda FPS düşüyor. Droplar geçti ancak FPS çok net bir şekilde 200 civarlarından 60 civarlarına düşüyor. FPS daha nasıl arttırılabilir bilmiyorum yeterince FPS arttırma ayarı yaptım. Ekran kartı overclocklu. Ayrıca nedense o kadar akıcı da hissettirmiyor. Monitörüm 165 Hz ve 165 Hz'de kullanıyorum. Ne yapmam lazım işlemciyi overclocklama gibi bir ayar var mı? Yüksek ayar takıntım yok o yüzden görüntü ne kadar kötüleşirse kötüleşsin umurumda olmaz. Dropları gösteren video: https://www.mediafire.com/file/e7gyvrfh0mxn793/valorant+fps+drop.mp4/file

Sistem özellikleri:
AMD Ryzen 7 3700X 3.6 GHz 8 çekirdek 36MB AM4 7nm işlemci.
ASUS GeForce RTX2060 Super ROG STRIX a8g EVO Gaming 8 GB GDDR6 256 bit.
ASUS Prime B450M-K 4400MHz(OC) M.2 AM4 mATX anakart.
Corsair 275r airflow tempered glass beyaz USB 3.0 ATX mid Tower kasa.
Corsair 650W CV series CV650 80+ Bronze güç kaynağı.
Corsair iCUE H100i Pro RGB XT Liquid 240mm Intel-AMD uyumlu sıvı soğutucu.
2 adet GeIL 16 GB EVO X II RGB AMD Edition 3600MHz CL18 DDR4 RAM (gaexsy416 GB.
Kingston 500GB A2000 NVMe okuma 2200 MB-yazma 2000 MB M.2 SSD (SA2000M8/
Seagate 1TB Barracuda 64MB 7200RPM (ST1000DM010) hard disk.

Arthemis.

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
153
Yeni gelen güncelleme ile baya kişinin fps kaybı yaşandığı söyleniyor evet eğer görüntü ve oyun içi doku modele pek takmıyosanız çözünürlüğü 1 tık düşürebilirsiniz ardından güç seçeneklerinden yüksek performansa alın sonra msconfig den Gelişmiş önyükleme seçeneklerinden işlemci sayısı tikini açın en son ne varsa onu seçin son olarakta ekran kartı grafik paneline girip ayar yapın performansa v.s alın herşeyi hiçbiride etki etmiyorsa quick cpu uygulamasını indirin ondada ufak ayar yaparsanız bi iki tık daha katkı edeceğini düşünüyorum ama çok detaylı ayar yapmamanızı öneririm ben sadece onda core parking turbo boost ve frequency son olarakta performance yazan yerleri açmanızı öneririm tüm alttaki çubukları %100 e çekin kaydedin.

Daha detaylı ayarları var ama oda aynı şekilde zararlı olabilir overclock yapıyor detaylı ayarlarda ufakta olsa o yüzden önerilen normal ayarlar bunlar olur.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
İşlemciye OC yapabiliyorsunuz birde valorant işlemci oyunu olduğundan ekran kartını o kadar fazla önemsememek lazım. Herkes biliyordur ki her güncellemede oyunda sıkıntılar çıkıyor FPS düşüyor ve bunun çözümü olduğunu sanmıyorum dediğiniz gibi işlemciye OC yapabilirsiniz ama çok FPS arttırmaz. Akıcı gözükmemesinin sebebi 165HZ monitörde sabit 165FPS alamamanız.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri