Bilgisayarım Kendiliğinden Yeniden Başlıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Fırat Yksl

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar son 2-3  aydır bilgisayarım kendiliğinden yeniden başlıyor.Bazen oyun açtığım zaman yeniden başlıyor fakat bazı zamanlar akşama kadar pc de oyun oynuyorum fakat herhangi bir sıkıntı oluşmuyor.Son zamanlarda ise çok sık yeniden başlatmaya başladı ve cansıkıcı oluyor artık.Sorunu çözmek için birkaç işlem yaptım;
1-Bilgisayar temiz format attım.
2-Termal macununu yeniledim.
3-Bilgisayarım özellikler gelişmiş ayarlar yeniden başlatma tiki var onu kaldırdım .
Bunları denemem rağmen pc kendiliğinden yeniden başlıyor sizce ne yapmalıyım ?
Yardımlarını  bekliyorum..

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sistem özelliklerini yazar mısınız. Özelikle şüphem PSU kaynaklı bir sorun. Sistem yetersiz güç alıyorsa yani PSU 'da bir sıkıntı varsa sistemin güce ihtiyacı olduğu zaman bunu karşılayamadığı zaman sistem yeniden başlar yada ani kapanır bu sorun bana PSU kaynaklı gibi geldi.

KS

Fırat Yksl

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemci: İntel core i5 7400
Ekran Kartı : Gtx 1060 3 gb
Anakart :Msi b250m gaming pro
İşletim sistemi : Windows 10

Bu arada sadece oyun oynarken değil günlük kullanımlarda internette gezinirkende bu sorunla karşılaşıyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Güç kaynağı nedir?

Sıcaklıkta sorun olabilir. Eğer işlemci macunu vs. uzun zamandır yenilemiyorsanız ona bir bakın. Eğer HDD kullanıyorsanız disk arızalı olabilir buda bu soruna neden olabilir ama genelde yeniden başlatma gibi bir sorun güç kaynaklıdır diğer sorunlar mavi ekran verdirir genelde.

KS

Fırat Yksl

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Termal macunu daha bugün yeniledim fakat yeniledikden sonra birkaç kezdaha yeniden başlatı.Eğere sorun güç kaynağımda ise bunu nasıl anlayabilirim?
Birde ek birşey söylemek istiyorum evde süpürge makinesini çalıştırğım anda bigisayar resetleniyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ev elektriğinizde bir sorun var gerilimden kaynaklı problem yaşıyorsunuz bu süpürge olayı onu gösteriyor. Evin elektriğine yük bindiğinde fazla dalgalanma oluyorsa PSU sisteme ani güç kesintileri yapar buda yeniden başlamasına neden olur. Bence bir elektrikçi ile bu sorunu konuşup yapılacak ne varsa halledin. Sistem zarar görebilir bilginiz olsun sürekli güç git gel durumunundan.

KS

Fırat Yksl

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ama süpürge makinesi çalıştığı zamanki resetlenme dışındı çalışmadığı zamanda resetlenme oluyor yinede eletrikle bir alakası varmıdır ??

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bakın burada olay süpürge değil evin elektriğindeki dalgalanma sorunu ki buda süpürge çalıştığı zaman sistemin reset atmasından anlaşılıyor. Evde topraklama var mı? Eğer varsa topraklama olan bir pirzden PC 'ye elektrik alın böyle deneyin eğer yine aynı sorun olursa evin elektrik sistemine bir baktırın.

KS

Fırat Yksl

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Aradan 2 haftalık bir zaman geçti fakat bazı zamanlar hiç sıkıntı yokken bazı zamanlar oyun ortasında bazı zamanlarda ise oyuna başlangıç menüsünde reset atıyor.Her oyunda değil iyi sistem isteyen oyunlarda reset atıyor.Bilgisayara furmark stres testi uyguladım hiçbir sorun oluşmadı.Şu durumda ben 2 şeyden şüpheleniyorum;
1-Evin elektrik sisteminde sıkıntı var
2-Bilgisayar PSU'su sorunlu

Bilgisayarı 2 sene önce vatanda toplamıştım bu zamana kadar sıkıntı yoktu fakat son 1-2 aydır bu sorun oluşuyor bu yüzden ben PSU ya baktıracam önce eğer oda sorunsuz çıkarsa geriye evin elektrik sistemi kalıyor.Birşey sormak istiyorum kasadan PSU'yu söküp sadece PSU'y bir bilgisayarcıya götürsem PSU'da bir sorun olup olmadığını anlayabilirmi??

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Fırat Yksl' Alıntı:
Aradan 2 haftalık bir zaman geçti fakat bazı zamanlar hiç sıkıntı yokken bazı zamanlar oyun ortasında bazı zamanlarda ise oyuna başlangıç menüsünde reset atıyor.Her oyunda değil iyi sistem isteyen oyunlarda reset atıyor.Bilgisayara furmark stres testi uyguladım hiçbir sorun oluşmadı.Şu durumda ben 2 şeyden şüpheleniyorum;
1-Evin elektrik sisteminde sıkıntı var
2-Bilgisayar PSU'su sorunlu

Bilgisayarı 2 sene önce vatanda toplamıştım bu zamana kadar sıkıntı yoktu fakat son 1-2 aydır bu sorun oluşuyor bu yüzden  ben PSU ya baktıracam önce eğer oda sorunsuz çıkarsa geriye evin elektrik sistemi kalıyor.Birşey sormak istiyorum kasadan PSU'yu söküp sadece PSU'y bir bilgisayarcıya götürsem PSU'da bir sorun olup olmadığını anlayabilirmi??

2 senedir bir sorun yok ama son zamanlarda olmaya başladıysa sorununuz PSU 'dur çok büyük ihtimalle.

BurnInTest Pro bu yazılımı indirip kurun. Yazılım açılınca orta kısımda bir bölüm olacak o bölümde " CPU / Disk / Memory(RAM) / GPGPU / 3D Graiphics " sadece bunlar olacak yani oyunda kullanılabilecek donanımlar. Alt kısımda bir liste olacak bu listede +(Artı) işareti ile orta kısımdaki listeye ekleme. yapabilirsiniz. Orta kısımda bahsettiklerim haricinde olan varsa onuda - (Eksi) işareti ile listeden çıkartın. Daha sonra orta listedeki eklenenlerin altlarında bir bar var 100 / 50 vs. yeşil renkte olması gerek rakamlar yazıyor. Bu rakamlar yüzde kaç yüke gireceklerini gösterir sadece Disk 50 olacak diğerlerini 100 yapın. Orta kısımdaki 3D Graphics olanın anahtar dişlisi simgesine tıklayın ve açılan pencerede Window size kısmını monitörünüzün çözünürlüğü ne ise o ayara alıp Tamam deyin. Daha sonra tepede üçgen formda GO yazısı olacak bunun yanında Run test for yazar ve karşısında bir rakam var bu rakam dakika cinsinden kaç dakika boyunca test edilecek sistem bunu soruyor. Siz buraya 15 yazabilirsiniz 15 dk. test yeterli olur. Yazdıktan sonra GO yazısına basın ve bu listedeki parçalar 15 dk. boyunca yüke girsin bakalım sorun olacak mı.  Eğer olursa sorun bu listedeki bir parça olabilir ama genelde ya PSU yada elektrik sisteminden kaynaklı çıkar.

Sonuçları paylaşırsınız.

KS

Fırat Yksl

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
bv9YvZ.png

Testi yaptım.Benim çözünürlülüğüm seçme yerinde yoktu bende kendi çözünürlüğüme en yakın olanı seçtim bir sıkıntı çıkmadı.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Tüm bileşenler yüke %100 girdiği halde sorun çıkmadıysa bilemiyorum aklımda deli sorular :D Testi bir kez daha yapar mısınız hani arada bazen oluyor bazen olmuyor dediniz ya ondan dolayı kontrol edelim. Eğer sonuç yine normal çıkarsa PSU ile alakalı olmayabilir sorun olsa bu kadar yüke sorun yaratırdı. Evin elektrik sistemini bir kontrol etmek gerekebilir.

KS

Fırat Yksl

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
vay8gA.png

Tekrar yaptım hatta çözünürlüğüde yükselttim fakat yine bir sorun çıkmadı.Şimdi bilgisayarımda yüklü olan Dying light , sekiro ,shodow of the tomb raider oyunlarından birine girsem giriş ekranında reset atar fakat mafia2 gibi orta derece sistem isteyen bir oyuna girsem hiç birşey olmaz.Hani bir sorun varsa tüm oyunlarda olması lazım fakat bendeki sorun sadece yüksek sistem isteyen oyunlarda oluyor genellikle.

Birde bilgisayarın kendine reset attığı zamanlarde windows olay görüntüleyicide "Kernel Power 41 (63)" hatası yer alıyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
PSU 'ya bir baktırın yada sisteme başka bir PSU takın test edin PSU gibi sorun. Kaç W PSU kullanıyorsunuz özelliklerini yazar mısınız etiketinde yazar.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Güç kaynağı iyi ürünlerden ama sorun oluşmuş olabilir yinede sistemin tavrı yetersiz PSU olduğu zaman olanlar ile aynı yani bir kontrol ettirin güç kaynağını yada başka bir güç kaynağı ile sistemi deneyin.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Umarım PSU yada elektriksel bir durumdur. Diğer bileşenler PSU 'ya göre daha pahalı olduğundan PSU 'da sorun çıkması daha iyi ama yinede hiçbir bileşende sorun olmaması iyi olur tabi. Kendimle çeliştim :)

Sonuçları paylaşırsınız.

KS

Fırat Yksl

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bir sorum olacak ben bu kasayı vatandan topladım ve bazı parçaların garantisi hala devam ediyor.Şimdi ben bu kasaya komple mi vatana götürüp baktırayım yoksa sadece güç kaynağınımı götüreyim?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bence kasayı komple bırakın onlar her parçayı test ederler. Siz sadece sorunu söyleyin ve bırakın. Bende Vatan Bilgisayardan çok PC toparladım bir sorun olduğu zaman eğer sorunu bilmiyorsam kasayı komple bırakırdım ve sorunu mutlaka çözerlerdi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri