Bilgisayarım Oyun Oynarken Donup Kalıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

mami0715

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
15
1 haftadır bilgisayarım oyun oynarken aniden donup kalıyor ve kulaklıktan "drrrrrrrrr" diye ses çıkarıyor. Ekran tamamen donuyor ve hiçbir şey yapamıyorum. Güç tuşundan kapatmak zorunda kalıyorum.
Oynadığım oyunlar ağır oyunlarda değil "CS:GO, Valorant" gibi oyunlar.

alican33

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
1 hafta önceden beri bilgisayarım oyun oynarken birden donup kalıyor ve "drrrrrrrrr" diye ses çıkarıyor kulaklıktan. Ekran tamamen donuyor hiçbir şey yapamıyorum. Güç tuşundan kapatmak zorunda kalıyorum.
Oynadığım oyunlar ağır oyunlarda değil "CS:GO, Valorant"
Sadece oyun oynarken mi oluyor yoksa windows boştayken de oluyor mu ?

Androeat

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
283
Crystal Disk Info ile disk sağlığınızı kontrol edin.
HDTune ile diskinize hata araması yapın.

Eğer diskinizde bir sorun varsa bulmanıza yardımcı olur.

Oyun oynarken MSI Afterburner gibi bir programla değerlerinizi kontrol edin. Bilgisayar donduğundaki veriler sorunu bulmanıza yardımcı olabilir.

KS

mami0715

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
15
Crystal Disk Info ile disk sağlığınızı kontrol edin.
HDTune ile diskinize hata araması yapın.

Eğer diskinizde bir sorun varsa bulmanıza yardımcı olur.

Oyun oynarken MSI Afterburner gibi bir programla değerlerinizi kontrol edin. Bilgisayar donduğundaki veriler sorunu bulmanıza yardımcı olabilir.
1650848254359.png

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,366
CPU yükü gerektiren durumlarda sanırım donma problemi yaşıyorsunuz. Bu durumlar sistemin belleklerinde problem olabileceğine işaret edebilir. Hangi özelliklere sahip sistem yazar mısınız?

Ayrıca şunları denemenizi tavsiye ederim;

1-) Bellek denetleyicisini çalıştırarak sistemi test edin. (Başlat - Çalıştır - mdsched.exe) yazın ve yeniden başlatarak sistemin bellek kontrolünü yapın. Problem varsa bildirecektir.
2-) Windows güncellemesi otomatik olarak mı yapılıyor, yoksa manuel mi? Otomatik arkaplanda yapılan güncellemeler bazen sistemde drop ve takılmalara yol açar. Bu yüzden çakışan sistem donma yapabilir. Bunu Denetim Masası üzerinden güncelleştirme bölümüne girerek kontrol edin.
3-) Sistemde trojan, virüs veya malware gibi zararlı yazılımlar varsa yapabilir. Windows güvenlik duvarı çok profesyonel olmasa da, iyi bir Antivirüs uygulaması ile sistemi komple taratın.
4-) Sistem denetleyicisini çalıştırarak Windows'ta problem var mı buna bakın (Başlat - CMD - Enter ile girin. Ardından sfc / scannow yazarak taramaya başlayın.)

Sonrasında sonuçları yazarsanız değerlendiririz.

KS

mami0715

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
15
CPU yükü gerektiren durumlarda sanırım donma problemi yaşıyorsunuz. Bu durumlar sistemin belleklerinde problem olabileceğine işaret edebilir. Hangi özelliklere sahip sistem yazar mısınız?

Ayrıca şunları denemenizi tavsiye ederim;

1-) Bellek denetleyicisini çalıştırarak sistemi test edin. (Başlat - Çalıştır - mdsched.exe) yazın ve yeniden başlatarak sistemin bellek kontrolünü yapın. Problem varsa bildirecektir.
2-) Windows güncellemesi otomatik olarak mı yapılıyor, yoksa manuel mi? Otomatik arkaplanda yapılan güncellemeler bazen sistemde drop ve takılmalara yol açar. Bu yüzden çakışan sistem donma yapabilir. Bunu Denetim Masası üzerinden güncelleştirme bölümüne girerek kontrol edin.
3-) Sistemde trojan, virüs veya malware gibi zararlı yazılımlar varsa yapabilir. Windows güvenlik duvarı çok profesyonel olmasa da, iyi bir Antivirüs uygulaması ile sistemi komple taratın.
4-) Sistem denetleyicisini çalıştırarak Windows'ta problem var mı buna bakın (Başlat - CMD - Enter ile girin. Ardından sfc / scannow yazarak taramaya başlayın.)

Sonrasında sonuçları yazarsanız değerlendiririz.
sslazim.png

Bunu yaptım böyle bir sonuç çıktı.

"mdsched.exe" kodunu da yaptım ama bir şeyler test etti yeniden başlattı herhangi bir şey ekrana gelmedi bildirmedi. Nereden bakacağım sıkıntı olup olmadığına?

KS

mami0715

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
15
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri