Bilgisayarıma elektrik gelmiyor sorunu ne olabilir ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

aetumer50

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba yeni bilgisayar topladım itopyadan.bugün geldi ekran kartını taktım kablolarda veya prizde hiçbir sorun yok.Bilgisayarıma elektrik gelmiyor sorunu ne olabilir ? Yarın itopyayı aricam.Büyük ihtimal power supply'inda sorun var fakat tam çözemedim içine de bakmadım açıkçası garanti kapsamı dışı olur diye.

msiarmor06

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İçine bakmamakla aslında iyi yapmışsın garanti dışı sayılabilir fakat power supply ı açtığından emin misin? Arkasında şalter benzeri bir tuş olur onu açıp daha sonrasında dene. Eğer ki sıkıntı oradan değilse kabloyu düzgün taktığından da emin ol. Eğer sıkıntı bunlardan değilse üzgünüm muhtemelen donanımsal bir sıkıntı vardır ve itopyayı aramanda fayda var.

KS

aetumer50

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
dostum dediğin her şeyi yaptim.Büyük ihtimal donanımsal bir sıkıntı.Teşekkür ederim yine de yorumun için

uğur abimmmmmmmmm çöz şunu be :D

msiarmor06

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Rica ederim fakat olmamasına üzüldüm. İnternetten baktığımda insanlar baya çile çekmişler diyebilirm. Lütfen yarın konuşurken dikkatli ol ve hakkını savun. Böylesine zor günlerde verdiğin paranın gerekirse iade ederek hakkını al. Çünkü internette gördüğüm birkaç kişi ile resmen dalga geçmişler. Dikkatli olmanı tavsiye ederim.

KS

aetumer50

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
evet haklısın.yarın büyük ihtimal tekrar kargolatacağım durum onu gösteriyor.ürünlerimin hepsinin garantisi mevcut, gerekirse iadesini isterim ki kaldı ki bilgisayarı bile açamadım.Yardımın için tekrardan çok teşekkür ederim.

msiarmor06

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Rica ederim sonucunu bildirirsin. Ona göre arkadaşlarımıza itopyayı öneririz.

KS

aetumer50

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
yani ugur abi sen bilirsin böyle seyleri, ben sistem montaj ve sistem kontrol istedim.Sizce kontrol edilmiş midir ? çünkü ürünün elime çalışmadan gelmesi sinirimi bozdu

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ürünü size kontrol edip göndermeleri gerekiyor doğrudur ama kargoda bir şey olabilir yada belki firma ürünü size test etmeden göndermiştir net bilemiyorum ama siz yine önerdiğimi deneyin. Çok uğraşı gerektiren bir şey değil zaten. Güç kaynağının kabloyu soktuğunuz yerindeki bacakları birbirine akım geçiren bir metal ile bir süre birleştiriyorsunuz.

KS

aetumer50

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Ürünü size kontrol edip göndermeleri gerekiyor doğrudur ama kargoda bir şey olabilir yada belki firma ürünü size test etmeden göndermiştir net bilemiyorum ama siz yine önerdiğimi deneyin. Çok uğraşı gerektiren bir şey değil zaten. Güç kaynağının kabloyu soktuğunuz yerindeki bacakları birbirine akım geçiren bir metal ile bir süre birleştiriyorsunuz.
Hocam merhaba.Kasamı teknik servise gönderdim.Bugün aradığımda işlemcide statik elektriklenme söz konusu olduğunu, test edildiğinde görüntünün geldiğini ve 1-2 gün iş günü içerisinde kargoya verileceği söylendi fakat benim bildiğim kasaya güç gitmemesinin nedeni PSU'nun bozuk ya da arızalı olmasıydı.İşlemcinin statik elektriklenmesiyle kasaya güç gidemiyeceğini bilmiyordum.Beni biraz aydınlatır mısınız ?

msiarmor06' Alıntı:
Rica ederim fakat olmamasına üzüldüm. İnternetten baktığımda insanlar baya çile çekmişler diyebilirm. Lütfen yarın konuşurken dikkatli ol ve hakkını savun. Böylesine zor günlerde verdiğin paranın gerekirse iade ederek hakkını al. Çünkü internette gördüğüm birkaç kişi ile resmen dalga geçmişler. Dikkatli olmanı tavsiye ederim.

Dostum selam, teknik servise gönderdim fakat hizmetten hiç memnun kalmadım ne müşteri temsilcisi olsun ne de yapılan işten dolayı.Üstteki yorumumu okursan sorunun neden kaynakladığını görebilirsin.Ysrdımın için çok teşekkür ederim.İtopya yerine İncehesabı tercih etmelisiniz.Gerek müşteri hizmetleri gerek verdiği hizmet daha hoşuma gitti.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Statik elektriklenme sadece bir bileşene değil PSU dahil tüm sisteme bir akım bırakır buda sistemde her türlü soruna sebep olabilir. Görüntü vermeme sistemin hiç açılmaması vs. gibi durumlar. Yani bu olan bir durum sorun yok.

Sistem size geldiğinde deneyin bakalım tekrar sorun yaşayacak mısınız. Eğer tekrar sorun yaşarsanız sanıyorum ki sizin evin elektrik hattında ani akım ve kötü akım sorunu var ki bununda en temel sebebi genelde elektrik hattınızın iyi olmaması veya topraklama hattınızın olmamasıdır. Sonuca göre değerlendiririz durumu.

KS

aetumer50

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Statik elektriklenme sadece bir bileşene değil PSU dahil tüm sisteme bir akım bırakır buda sistemde her türlü soruna sebep olabilir. Görüntü vermeme sistemin hiç açılmaması vs. gibi durumlar. Yani bu olan bir durum sorun yok.

Sistem size geldiğinde deneyin bakalım tekrar sorun yaşayacak mısınız. Eğer tekrar sorun yaşarsanız sanıyorum ki sizin evin elektrik hattında ani akım ve kötü akım sorunu var ki bununda en temel sebebi genelde elektrik hattınızın iyi olmaması veya topraklama hattınızın olmamasıdır. Sonuca göre değerlendiririz durumu.
Binada hiçbir sorun yok.Bilgisayar çalıştı.Teşekkürler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri