bilgisayarımda bad sector mu var ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

giuseppe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
geçen günlerde bilgisayarımdan oyun oynuyordum ve aniden mavi ekran verdi reset atılırken "reboot and select boot device or insert boot media in selected boot device and press a key" yazısı çıktı diskim kafa atmıyordu ve olağan dışı bir hareketi yoktu ramımdan şüphelendim ama bir bozukluk varmı bilmiyorum ve sadece oyunlardayken oluyor bazen photoshop yaparken denetim masasını açıyorum ve diskim %100 ü kullanılıyor işlem yapamıyorum (fazla anlatamamış olabilirim ama genel sıkıntım oyunlarda mavi ekran gelmesi ve diskin %100 ünün kullanılması)
sistem:
işlemci: intel core i5 4670
ekran kartı:NVİDİA GeForce GT730 2gb
ram: 4 gb 1333 mhz
hdd: Greenpower 500gb
powersup: hadron 500W

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Reboot and select boot device or insert boot media in selected boot device and press a key - Bu diskinizin içindeki Windows medyasını okuyamadığını söylüyor yani sisteme bir Boot diski takın diyor. BIOS 'unuz ile alakalı bir durum yada Windows ile alakalı bir durum olabilir. Önce BIOS 'unuzun güncel bir sürümü varsa BIOS 'unuzu güncelleyin. Daha sonra yine aynı hata ile karşılaşırsanız yeni bir Windows kurun. Sonuçları bildirirsiniz.

KS

giuseppe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
biosum güncel zaten bilgisayarı güç kaynağından kapatıp açınca düzeliyor ama bilgisayar hasar alıyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
HD Tune yazılımı ile Error Scan taraması yapın diskte hata varsa Kırmızı renk ile belli olur. Quick Scan yapmayın yavaş tarama yapın.

KS

giuseppe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
HD Tune yazılımı ile Error Scan taraması yapın diskte hata varsa Kırmızı renk ile belli olur. Quick Scan yapmayın yavaş tarama yapın.

kusura bakmayın bir süredir bilgisayarı açmıyorum belki düzelir diye hd tune ve hddscan yazlımlarından kontrol ettim sıcaklık değerleri min 42 max 56 ama bir sonuç yok görev yöneticisine girdiğimde örneğin photoshop açık yaklaşık 5 dakika işlem yaptıkdan sonra kendi kendine donması yanıt vermemesi daha sonra hiçbirşeyin yanıt vermeyip mavi ekran vermesi çok sinir bozucu acaba ramdan olabilirmi diye düşünüyorum

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
HD Tune ile Error Scan sonucunda kırmızı bir hata çıkmadımı yani yeşilmi diskiniz tamamen. Sıcaklık vs. onları demiyorum bu hata taraması sonucu nasıl çıktı bunu SS paylaşırmısınız. Quick Scan yapmayın uzun tarama yapın.

KS

giuseppe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
HD Tune ile Error Scan sonucunda kırmızı bir hata çıkmadımı yani yeşilmi diskiniz tamamen. Sıcaklık vs. onları demiyorum bu hata taraması sonucu nasıl çıktı bunu SS paylaşırmısınız. Quick Scan yapmayın uzun tarama yapın.

tamamen yeşil herhangi bir kırmızı kutucuk yok

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Diski elediğimize göre şimdi ya RAM 'inizde yada Windows 'unuzda genel bir sorun var gibi duruyor.

Olası diğer çözüm önerileri;

RAM arıza testi için yapmanız gerekenler aşağıda.

• Önce https://www.memtest86.com/ bu yazılımı indirin ve inen ZIP dosyasını klasöre çıkartın.
  • Sisteme bir USB bellek takın ve içinde önemli verilerin olmamasına dikkat edin. İçi boş olsun.
  • Klasörün içindeki imageUSB.exe dosyasını çalıştırın. Aşağıdaki adımları izleyin.
  • Step 1 : USB belleği seçin.
  • Step 2 : Write image to USB drive seçeneği ve Post Image Verification seçeneğini işaretleyin.
  • Step 3 : İnen klasörde memtest86-usb.img adında bir IMG dosyası var bu dosyayı Browse ile seçin.
  • Step 4 : Write butonuna basın ve bir pencere açılacak YES(EVET) diyorsunuz ve ikinci uyarıyada aynı şekilde YES(EVET) deyip işlemin tamamlanmasını bekliyorsunuz.
  • İşlem tamamlanınca bir pencerede Imaging Complated! uyarısı gelecek. OK deyip uygulamadan çıkıyorsunuz.
  • Şimdi bu USB bellek ile sisteme format atar gibi sistem açılışında USB ile başlatıyorsunuz hepsi bu kadar.
  • USB belleği seçince yazılım otomatik olarak test başlatacak. 10 dk. kadar testi sürdürün ve aşağıda büyükçe bir kod bölümü var bu kısımda eğer bir tane bile Kırmızı bir girdi çıkarsa RAM 'iniz arızalı demektir.
  • Eğer 2 yada daha fazla RAM kullanıyorsanız teker teker teste sokun ki kodları ayıklamak zorunda kalmayın hangisi arızalı diye.
Arızalı RAM sonucu ile karşılaşırsanız sorun RAM 'lerinizdedir. Eğer sorun çıkmaz ise Winodws 'a geçelim.

Windows sorunlu olabilir eksik bir dosya veya bir aygıt çakışması bu Mavi ekran sorununu yapabilir. Windows 'a ya sıfırlama işlemi uygulayın yada Format atın ki bence Format atın.

KS

giuseppe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Diski elediğimize göre şimdi ya RAM 'inizde yada Windows 'unuzda genel bir sorun var gibi duruyor.

Olası diğer çözüm önerileri;

RAM arıza testi için yapmanız gerekenler aşağıda.

• Önce https://www.memtest86.com/ bu yazılımı indirin ve inen ZIP dosyasını klasöre çıkartın.
  • Sisteme bir USB bellek takın ve içinde önemli verilerin olmamasına dikkat edin. İçi boş olsun.
  • Klasörün içindeki imageUSB.exe dosyasını çalıştırın. Aşağıdaki adımları izleyin.
  • Step 1 : USB belleği seçin.
  • Step 2 : Write image to USB drive seçeneği ve Post Image Verification seçeneğini işaretleyin.
  • Step 3 : İnen klasörde memtest86-usb.img adında bir IMG dosyası var bu dosyayı Browse ile seçin.
  • Step 4 : Write butonuna basın ve bir pencere açılacak YES(EVET) diyorsunuz ve ikinci uyarıyada aynı şekilde YES(EVET) deyip işlemin tamamlanmasını bekliyorsunuz.
  • İşlem tamamlanınca bir pencerede Imaging Complated! uyarısı gelecek. OK deyip uygulamadan çıkıyorsunuz.
  • Şimdi bu USB bellek ile sisteme format atar gibi sistem açılışında USB ile başlatıyorsunuz hepsi bu kadar.
  • USB belleği seçince yazılım otomatik olarak test başlatacak. 10 dk. kadar testi sürdürün ve aşağıda büyükçe bir kod bölümü var bu kısımda eğer bir tane bile Kırmızı bir girdi çıkarsa RAM 'iniz arızalı demektir.
  • Eğer 2 yada daha fazla RAM kullanıyorsanız teker teker teste sokun ki kodları ayıklamak zorunda kalmayın hangisi arızalı diye.
Arızalı RAM sonucu ile karşılaşırsanız sorun RAM 'lerinizdedir. Eğer sorun çıkmaz ise Winodws 'a geçelim.

Windows sorunlu olabilir eksik bir dosya veya bir aygıt çakışması bu Mavi ekran sorununu yapabilir. Windows 'a ya sıfırlama işlemi uygulayın yada Format atın ki bence Format atın.

teşekkür ederim sorun çözüldü yaklaşık 5 6 saattir herhangi bir donma yok çoook teşekkür ederim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri