Bilgisayarımda Siyah Ekran Ve Kasma Problemi

Newday

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Forumlar
DONANIMLAR
İç Donanımlar
PC Teknik Sorunlar
Bilgisayarımda Siyah Ekran Ve Kasma Sorunu
Konu SahibiNewday Start date9 dakika önce

Çözüldü
Takibi bırak
Konuyu Yükselt

•••
Newday
80+
9 dakika önce
Sayfa işareti ekle (bookmark)
Arkadaşlar öncelikler herkeze merhaba yeni topladığım bilgisayarımda şöyle bir sorunla karşılaşıyorum. 1. Olarak bilgisayar internette gezinirken durduk yere anlık kasılıp kendine geri geliyor bu bazen 2 3 günde bir oluyor bazen hergün oluyor çözümünü bulamadım
2. Olarak ise Durduk yere yani yük altında değilken ekran kararıyor donup kalıyor ses gelmeye devam ediyor discord da bile olsam insanların sesi geliyo ama hiçbirişlem yapamıyorum klavye mouse işlemiyor görev yöneticisine girilmiyor mecbur restart atmak zorunda kalıyorum bunların nedeni nedenleri ne olabilir yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ederim
Bilgisayar :
Anakart: Colorful cvn x870 ark frozen v14
İşlemci : R5 9600x
Ram : Lexar Ares 2x16 Cl32 6400Mts
Ekran Kartı : AMD Rx 6750xt
Ssd : Wd-Black Sn7100 1Tb
Sıvı Soğutucu : Thermalright Frozen Edge 360

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
817
Yeni toplanan sistem...
Ne kadar süre geçti?
PSU nedir?

Siz bu sistemi ilk toplandığı zaman...
Gerekli sürücü, bios, diğer güncellemeleri yükledikten sonra bios ayarları default durumda, Ram EXPO disable...vb.
Halde iken bir süre 3,5 gün deneyimleyebildiniz mi?
En ham haline yakın durumlar.: Discord vb yazılımlar kurulmamaış halde iken....

Bahsettiğiniz durumu bileşenlere göre ayıklamak zor. Genel kabul gören görüş ekran kartı sürücü çakışmaları. bu en giriş seviyesi. Diğer bileşen faktörleri de etkili olabilir.

Windows temiz kurulum yapıldı:
Ardından bios update ve colrful anakart ile ,lgili diğer dürücüler.
Ekran kartı sürücüsü ilk aşama bir süre güncellemeden sistemi kullanma, ki bu durumda sürücüyü güncelledikten sonraki durumları karşılaştırma...
Win. Update sormadan günelliyor ise devre dışı bırakma güncellemeleri.

OCCT ile genel testler...
vb...

Bunlar gibi...

Son düzenleme:
KS

Newday

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sistemi ilk kurduğumda söylediğiniz testleri yapmıştım sorun yokdu neden oldugunu birtürlü bulamadım chipset driverları amdnin kendi sitesinden kurdum acaba colorful sitesinden kurarak Bi format daha atsam I diye düşünüyorum

narcotic

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Ayın Üyesi
Tepki
589
Kullandığın tarayıcılarda donanım hızlandırma açıksa, kapalı konuma getir.
Adrenalin de gelişmiş oyunları diyerek ya da buna benzer tek bir sekme var diye hatırlıyorum, bu sekmeyi kapatarak çözenler olmuş. Ya da sürücüyü kaldırıp minimal sürüm de ya da sadece Windows online düz driver modun da bi denemesi gerekli .

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri