Bilgisayarımdaki Sorun

blc3

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
[video=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=OSu1z9BVeLY&feature=youtu.be[/video]

Yukarıdaki videodaki sorunu yaşıyorum birkaç kere konu açmıştım fakat sorun çözülmedi güç kaynağında sorun var dendi güç kaynağını değiştirdik ama sorun hala devam ediyor birçok stres testi programlarını kullandım 10 15 dk hiçbir sıkıntı çıkmadı fakat oyunlara ne zaman girmeye çalışsam sorun cıkıyor League of Legend karakter seçerken FM 20 devam etsem yine gidiyor yardım edebilir misiniz?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
RAM modül yada modüllerinizde bir hata varsa bu sorun olabilir. RAM testi işlemi için memtest86 adlı yazılım ve açıklamasının olduğu paylaştığım linkten gerekli işlemleri yapabilirsiniz. 

Birde C:\ Windows\Minidump şu konumdaki dosyaları arşivleyip bir yere upload edin ve link paylaşın.

KS

blc3

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
RAM modül yada modüllerinizde bir hata varsa bu sorun olabilir. RAM testi işlemi için memtest86 adlı yazılım ve açıklamasının olduğu paylaştığım linkten gerekli işlemleri yapabilirsiniz. 

Birde C:\ Windows\Minidump şu konumdaki dosyaları arşivleyip bir yere upload edin ve link paylaşın.

1 s 20 dk dır test oluyor bunun sonunda bir sorun çıkmayıp sorun hala devam ederse ne yapabilirim

KS

blc3

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Memtest 0 error yazınca tekrar format atıp tek tek düzgünce driverları kurup denedim yine aynı sıkıntıyı yaptı pes ediyorum yardımlarınız için teşekkürler

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Aldığınız hata mavi ekran hatası gibi işliyor videoda ama dosya yoksa dosya oluşmadan ya siz yada sistem kendisi kapanıyor demektir.

CrystalDiskInfo yazılımı ile diskinizin tüm bilgilerini paylaşın. Bu yazılım diskinizin tüm hatalarını gösterir. Bakalım disk hatası var mı yok mu.

KS

blc3

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Aldığınız hata mavi ekran hatası gibi işliyor videoda ama dosya yoksa dosya oluşmadan ya siz yada sistem kendisi kapanıyor demektir.

CrystalDiskInfo yazılımı ile diskinizin tüm bilgilerini paylaşın. Bu yazılım diskinizin tüm hatalarını gösterir. Bakalım disk hatası var mı yok mu.

Bugün biraz test yapmak istedim fakat oyunlar ekran kartı görmüyor ekran kartınız desteklenmiyor falan hatası almaya başladım şimdide sinyal yok hatası varmı yokmuda anlamadım gitti valla okadar lanet olsun ya eski işlemci anakart tekrar takıcam valla yeni bilgisayar aldım sevindim oyunlar kasmıcak falan kursağımda kaldı valla bıktım ya içimdeki şey öldü gitti valla bıktım kaç haftadır bilmem kaç tane konu açtım ne yazdılarsa yaptım gitmedi şimdi yeni sorunlar ortaya çıkıyor daha fazla sizi uğraştırmak istemem ben bıktım çünkü olmazsa artık bırakcam çok sinir doldum o yüzden teşekkür ederim size cevaplarınız için tekrardan

Birinci diskimde Current Pending Sector yazıyor şuan o sıkıntı yaratabilir mi ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
CrystalDiskInfo yazılımı ile diskinizin tüm bilgilerini görsel alıp paylaşın. Bu yazılım diskinizin tüm hatalarını gösterir. Bakalım disk hatası var mı yok mu.

Current Pending Sector de bir sayı artışı veya uyarı varsa bu diskinizin arıza çıkartma potansiyelinin yüksek olduğunu gösterir ki aldığınız hatalar bir uyarı niteliğinde. Bu hata şu demek oluyor bozuk bir sektörün yeniden atanamamışlarını gösteren bir sayıdır. Yani kaç sektör onarılamamış ise bu sayı o kadar artar. Önemli bir hatadır bu Current Pending Sector hatası.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Evet diskinizde bariz hata var soruna sebep bu olabilir büyük ihtimalle. Bu disk sistem kurulu disk ise başka diske sistem kurup testlerinizi o disk üzerinde yapın. Sorun olmaz ise zaten anlarsınız diskte sorun olduğunu ki bu diskte bariz sorun var.

KS

blc3

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Evet diskinizde bariz hata var soruna sebep bu olabilir büyük ihtimalle. Bu disk sistem kurulu disk ise başka diske sistem kurup testlerinizi o disk üzerinde yapın. Sorun olmaz ise zaten anlarsınız diskte sorun olduğunu ki bu diskte bariz sorun var.

Benim bir 500 gb birde 1 tb diskim var format atarken 1 tb diskten yeni yer açıp sistemi oraya kurdum internette hdd regeneratoor var diskteki önemli şeyleri alıp bu programla repair yapsam düzelir mi ?
yada bir kaç kişi diski biçimlendir diyor diski biçimlendirsem biçimlendirip gpt yapsam diski sıkıntı oluşturur mu ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Sektör atama hatanız var diski hiçbir şekilde 100% güvenilir hale getiremezsiniz. Ne Regenerator ile nede Low Level Format ile çözemezsiniz.

KS

blc3

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Sektör atama hatanız var diski hiçbir şekilde 100% güvenilir hale getiremezsiniz. Ne Regenerator ile nede Low Level Format ile çözemezsiniz.

Ne yapmam lazım yani diski ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Diski ikincil disk olarak sisteminizde bırakın ve yeni bir disk alın. Ayrıca bu diske önemli verilerinizi koymayın çünkü kısa vadece disk tamamen bozulacak.

KS

blc3

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Diski ikincil disk olarak sisteminizde bırakın ve yeni bir disk alın. Ayrıca bu diske önemli verilerinizi koymayın çünkü kısa vadece disk tamamen bozulacak.

Tamamdır diski boşaltıyorum diski çıkartıp denicem sorun hala devam ederse dediğim gibi burda bırakıcam çözüm aramayı tekrar teşekkür ederim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Diskten değilse tekrar yazın alternatif öneri sunacağım ama şuan diskte sorun olduğu için önce onun sistemdeki ana disk olmaktan koparılması gerekiyor.

KS

blc3

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Diskten değilse tekrar yazın alternatif öneri sunacağım ama şuan diskte sorun olduğu için önce onun sistemdeki ana disk olmaktan koparılması gerekiyor.

Ana disk derken yani anlamıyorum ben bu işide diski kasadan çıkardığımda diğer disk ikincil olarak mı kalıcak ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Windows kurulu disk bu olmasın onu kastediyorum. Sistemde kalabilir yada sökülebilir sorun yok ama ilk başta sistemde olmaması iyi olur.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri