Yardım Bilgisayarın Kapanıp Açılması Hk.

taylanc

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Merhabalar,
Kendime ait bir bilgisayarım var bu bilgisayarda sorun yaşıyorum. Sorunum şöyle bilgisayarım ile oyuna girdikten 1 bilemediniz 2 saat sonra kendi kendine restart atıryor. Çok şey denedim fakat bir türlü çözemedim. işlemcim oyunda iken 53-60 derecelerde ekran kartım keza düşük değerlerde. tek şüphelendiğim PSU 750 watt yetmiyor olabilir mi diye düşünüyorum aynı PSU daha öncede sorun yaratmıştı yenisi ile değiştirmiştim.

Elimdeki sistem Şöyle:

İşlemci : i5 12600k
Soğutucu : Hava Soğutma Kule Tipi ARCTIC Freezer 34 eSports DUO
Ekran Kartı : rx 5700
Anakart : MSI z690
Ram : 16 gb 3200mhz hyperx
PSU : 750W 80+ Cooler master
SSD : Evo 580
SSD 980 pro nvme2 256 gb
SSD 980 pro nvme2 1tb
Hdd : 500 gb 7200 rpm
Hdd: 2 tb 7200 rpm

Şu an için hiç bir çözüm bulamadım PSU değiştirmeyi düşünüyorum fakat değiştirirsem tekrar aynı sorunu yaşarmıyım bilemiyorum bu konuda çözüm üretebilecek ya da yardımcı olabilecek var mı acaba artık iyice can sıkmaya başladı. bu olay sadece oyun oynarken oluyor bu arada.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

k0opaenks

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
139
Merhabalar,
Kendime ait bir bilgisayarım var bu bilgisayarda sorun yaşıyorum. Sorunum şöyle bilgisayarım ile oyuna girdikten 1 bilemediniz 2 saat sonra kendi kendine restart atıryor. Çok şey denedim fakat bir türlü çözemedim. işlemcim oyunda iken 53-60 derecelerde ekran kartım keza düşük değerlerde. tek şüphelendiğim PSU 750 watt yetmiyor olabilir mi diye düşünüyorum aynı PSU daha öncede sorun yaratmıştı yenisi ile değiştirmiştim.

Elimdeki sistem Şöyle:

SSD 980 pro nvme2 256 gb
SSD 980 pro nvme2 1tb

Şu an için hiç bir çözüm bulamadım PSU değiştirmeyi düşünüyorum fakat değiştirirsem tekrar aynı sorunu yaşarmıyım bilemiyorum bu konuda çözüm üretebilecek ya da yardımcı olabilecek var mı acaba artık iyice can sıkmaya başladı. bu olay sadece oyun oynarken oluyor bu arada.

750w Fazla bile bu sistem için hocam anakart psu ram bir çok neden olabilir ancak psu yetmeme gibi bir durum yok.

Merhabalar,

Elimdeki sistem Şöyle:

SSD 980 pro nvme2 256 gb
SSD 980 pro nvme2 1tb

Herhangi bir overclock işlemi uyguladınız mı hocam ? Yanlış voltaj değeri seçimleri işlemciyi yük altına soktuğunuzda kapanmaya neden olabiliyor.

KS

taylanc

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Yok Hocam hiç bir şekilde OC işlemi gerçekleştirmedim.

k0opaenks

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
139
Yok Hocam hiç bir şekilde OC işlemi gerçekleştirmedim.
Hocam o zaman dediğiniz gibi yüksek ihtimalle psuda sorun var kapasitörler zarar görmüş olabilir. İmkanınız varsa öncesinde bir termal macun yenilemesine gidip genel bir temizlik yapın ani sıcaklık sıçramalarından kapanıyor olabilir. Eğer sorun çözülmezse başak bir psu ile deneyin derim.

KS

taylanc

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Hocam o zaman dediğiniz gibi yüksek ihtimalle psuda sorun var kapasitörler zarar görmüş olabilir. İmkanınız varsa öncesinde bir termal macun yenilemesine gidip genel bir temizlik yapın ani sıcaklık sıçramalarından kapanıyor olabilir. Eğer sorun çözülmezse başak bir psu ile deneyin derim.
Teşekkürler Hocam Macunuda denemiştim. PSU baya uzun yıldır kullanıyorum dediğiniz gibi problem olabilir. ama macunu tekrardan deneyeceğim.

k0opaenks

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
139
Tam hatırlamıyprum hocam sanırım 2013-2014 yılında felan almıştım cooler master 750 w 80+ aklımda kalan bu şu an iş yerindeyim eve geçince bakar tam modelini yazarım.
Yüksek akım yiyip kapasitörlerden birine zarar vermiş olabilir hocam ondan dolayı sıkıntı yaşıyor olabilirsiniz modele bir bakarız kronik sorunları var mı diye eğer imkanınız varsa başka bir psu ile deneyin derim.

KS

taylanc

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Yüksek akım yiyip kapasitörlerden birine zarar vermiş olabilir hocam ondan dolayı sıkıntı yaşıyor olabilirsiniz modele bir bakarız kronik sorunları var mı diye eğer imkanınız varsa başka bir psu ile deneyin derim.
İlk Aldığımda şöyle bir problem olmuştu 5-6 ay sonra kendi kendine kapanıyordu pc belli bir süre ne güç ne başka birşey gelmiyordu 5-10 dakika sonra kendine geliyor açılıyordu. garantiden değişim yapıldı yenisi gönderildi. bu yüzden PSU dan şüpheleniyorum :)

k0opaenks

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
139
İlk Aldığımda şöyle bir problem olmuştu 5-6 ay sonra kendi kendine kapanıyordu pc belli bir süre ne güç ne başka birşey gelmiyordu 5-10 dakika sonra kendine geliyor açılıyordu. garantiden değişim yapıldı yenisi gönderildi. bu yüzden PSU dan şüpheleniyorum :)
Modeli öğrenin PSU tier listten kontrolünü sağlayalım hocam.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri