Bilgisayarın Oyundayken Kapanma Sorunu

emirhan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar, yeni almış olduğum sistemde ilk başlarda bir problem yoktu ancak bugün World of Tanks oyununu oynarken bir anda ekran dondu ve ekrandan görüntü gitti. Ancak halen kasa çalışıyordu ve reset atmak zorunda kaldım. Tekrar açtım sistemi ama oyundayken 30 dk veyahut 1 saat içinde tekrar görüntü gitti ve yine kasa çalışıyordu. Bu sorun neyden kaynaklanıyordur acaba? NOT: Sürücüleri Driver Booster yazılımı ile güncelledim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
KS

emirhan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
- AMD Ryzen 5 1600 Soket AM4 3.2GHz 19MB Önbellek 65W 6 Çekirdek İşlemci
- GIGABYTE B450M S2H 3200MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DVI VGA mATX Anakart
- Gskıll 8GB Gammix D10 Kırmızı 3000MHz CL16 DDR4 Single Kit Ram
- MSI RX570 Armor OC 4GB GDDR5 256Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı
- SEAGATE 1TB Barracuda 64MB 7200rpm 3.5" SATA 3.0
- POWER BOOST VK-1631 500W Kırmızı Led Fan USB 3.0
- ADATA 240GB SU630 3D NAND Sata3 2.5 SSD (520MB

özllikler bunlar hocam ben ekran kartı driver ını yüklemeden önce 2017 sürümü vardım internete amd rx 570 win 10 son güncelle driver ını indirdim kurdum ayarlardan baktım driver 2019 olarak güncellenmişti

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Tamam ancak dediğim gibi sürücüyü güncellemeniz sorunu çözmez kalıntı olmayacak şekilde kaldırın dediğim yazılım ile ve sonra tekrar https://www.amd.com/en/support/graphics/radeon-500-series/radeon-rx-500-series/radeon-rx-570 buradan güncel sürücüyü indirip kurun. Ayrıca anakart için https://www.amd.com/en/support/chipsets/amd-socket-am4/b450 bu bağlantıdan Chipset sürücünüzüde kurun. Sistemi kaldırma işleminden soran yeniden başlatın ve kurulumlardan sonra yeniden başlatın.

Birde o kasa içindeki PSU yetersiz geliyor olabilir sorun buda olabilir bilginize.

KS

emirhan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hocam dediğinizi yapıcam şimdi psu yetersiz geliyor olabilir dediniz ilk başlarda problem yoktu ama sonradn böyle bir problem cıktı ?

ugur.gozaydin' Alıntı:
Tamam ancak dediğim gibi sürücüyü güncellemeniz sorunu çözmez kalıntı olmayacak şekilde kaldırın dediğim yazılım ile ve sonra tekrar https://www.amd.com/en/support/graphics/radeon-500-series/radeon-rx-500-series/radeon-rx-570 buradan güncel sürücüyü indirip kurun. Ayrıca anakart için https://www.amd.com/en/support/chipsets/amd-socket-am4/b450 bu bağlantıdan Chipset sürücünüzüde kurun. Sistemi kaldırma işleminden soran yeniden başlatın ve kurulumlardan sonra yeniden başlatın.

Birde o kasa içindeki PSU yetersiz geliyor olabilir sorun buda olabilir bilginize.

hocam ben şimdi ddu yazılımıyla ekran kartı driverlarını kaldırıcam yeni güncel driver ı indirip bi yeniden başlat yaparım ana kartıda drıver ı indirip yüklüyeyimmmi hemen? yoksa onuda ekran kartı driver ı gibmi kaldırıp yüklücem

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Önce anakartı kurabilirsiniz o kolay öyle kaldır kur yok önce kurun sonra ekran kartını kaldırıp kurarsınız.

Önceden yoktu dediniz sistem ne kadar yeni yani oyunlardaki yük durumuna göre sistem farklı güçler çeker yani şuan oynadığınız oyun ekran kartına yada sistem geneline fazla güç çektiriyorsa PSU bir bileşene giden gücü kesebilir yada sistemi komple kapatabilir bu normal bir durum eğer yetersiz PSU ise sorun. Çok hafif bir oyun ile deneyin LOL yada PUBG Lite gibi mesela bu oyunlarda sorun var mı bakarsınız.

KS

emirhan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hocam sistem dediğim gibi yeni oyun icerisindeki kullanımına bakın https://imgyukle.com/i/ol89pb

emirhan' Alıntı:
hocam dediğinizi yapıcam şimdi psu yetersiz geliyor olabilir dediniz ilk başlarda problem yoktu ama sonradn böyle bir problem cıktı ?

ugur.gozaydin' Alıntı:

hocam ben şimdi ddu yazılımıyla ekran kartı driverlarını kaldırıcam yeni güncel driver ı indirip bi yeniden başlat yaparım ana kartıda drıver ı indirip yüklüyeyimmmi hemen? yoksa onuda ekran kartı driver ı gibmi kaldırıp yüklücem

hocam aldıgım hazır kasa itopyadan aldım v3.5 sistemi özelleştirme bölümünden ben kasayı değiştim o özelleştirmediki kasalarda uyumlu olanlar bir sorun olmaması gerek aslında

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bu değer ile toplam güç seviyesini anlayamayız. Ama dediğim gibi PSU sorun olabilir bu sistem özelliklerinde tek soru işareti o gibi duruyor. Sisteminiz 250W ile 280W arası güç tüketir bu konfigürasyon ile ama PSU ne kadar güç verebiliyor bilmiyorum sertifikasıda yok sonuçta. Üzerinde etiket vs. varsa bilgilerini SS paylaşın bakalım değerlerine.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
12V kanalından 22A Amper veriyor yazıyor buda 264W güç yapar yani ucu ucuna karşılıyor görünüyor sorun bu olabilir bilginiz olsun. Sürücü olayları işe yaramaz ise birde format atın oda işe yaramaz ise PSU kesin gibi duruyor. Başka bir 300W güç verebilen PSU ile sistemi deneyin işe yararsa sorun PSU demektir.

KS

emirhan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam Format Neden Atayım Ki Bilgisayrda Daha hiçbirşey yok format be etki enerji acaba?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Daha hiçbir şey kurulu değilse tamam o zaman onu es geçin. Sürücü vs. işe yaramaz ise birde bir şeyi kontrol edelim sisteminizde bakalım durum ne sonuç verecek biraz bekleticem.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
https://joulemeter.tr.uptodown.com/windows - Bu bağlantıdan bu uygulamayı indirin. Bu uygulama sistemin toplamda ne kadar güç çektiğini ölçer ama bu ölçeğe Ekran Kartı dahil değildir. Ekran Kartı içinde https://www.techpowerup.com/download/techpowerup-gpu-z/ bu yazılımı indirip kurun. Daha sonra 2 yazılımıda açın. Joulemeter yazılımını Başlata Joulemeter Taskbar yazıp çalıştırabilirsiniz. İlk açılışta bazen Sağ alt köşeye ikon olarak düşer ona tıklayın uygulama açılır. Burada Total kısmını kontrol edeceksiniz. GPU-Z yazılımında ise yazılımı açıp Sensors kısmına basıp Power Cons (W) kısmına bakacaksınız. Bu 2 değeri toplarsanız toplam sistem kullanımını görürsünüz.

Şimdi sistemi yazılım ile yüke sokalım bu değerlerin toplamına bakalım sistem ne kadar güç çekiyormuş eğer işlem sırasında sistem yine aynı şekilde hata verirse sorun PSU 'dur yine bilginiz olsun.

https://geeks3d.com/dl/show/607 - Bu bağlantıdan FurMark yazılımını indirin , kurun ve çalıştırın. Diğer 2 yazılımda açık olsun W yani güç değerlerine bakacağız.

FurMark yazılımı açılışta soru sarabilir Continue deyip geçin. Sonra yazılım açılınca Resolution kısmını 1920x1080 yapın Full screen kısmı işaretli olmasın. Anti-aliasing kısmını 8X yapın. Daha sonra CPU burner kısmına basın ve açılan pencereyi ve diğer 2 güç değerlerini izleyeceğiniz program pencerelerini görebileceğiniz gibi ayarlayın. Şimdi önce GPU stress test kısmına basacaksınız bir uyarı gelecek GO deyip işlem başlatacaksınız. Bu ekran kartına yük bindirecek şimdi pencereyi aşağıya alın çalışsın şimdide CPU burner penceresine gelip Start deyin buda işlemciye yük bindirecek. Bu aşamada GPU-Z ve diğer Joulemeter yazılımlarından W değerlerine bakın 2 değeri 5 dk. sonunda toplayın. Yani GPU-Z yazılımında Power Cons (W) ve Joulemeter yazılımında Total değeri toplarsanız bu sistemin toplam güç kullanımınızı verir size. Ekstra diğer bileşenler için 20W daha eklersiniz toplam değere. 

Dediğim gibi eğer işlemler sırasında yine aynı sorunu yaşarsanız sorun PSU demektir.

KS

emirhan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam Saat 10.30 da World Of Tanks Actım ve halen şu saate kadar oynuyorum Bir kapanma söz konusu olmadı 10.30 dam bu yana kadar oynuyorum ısı değeri 60 oldu en fazla

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sürücü sonrası olduysa düzelme sorun yok ama elektrik akımına bağlı yada güç kullanımına bağlı bir durumsa sorun var demektir bilginize. Sorun olursa yazarsınız.

KS

emirhan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hocam daha güncellemedim sadece ekran kartını güncellemişti dün nortmal ayarında yani

KS

emirhan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam konuşmamızdan sonra 1-2 gün bir problem olmadı şimdi bir anda ekran a bi renk geliyor sonra ekran kapanıyor halen kasa çalışıyor ama bilgisayarın ısısı normal yeni acmıştım birkaç el bir oyun oynadıktan sonra oldu şimdi ne yapmamız lazım?

KS

emirhan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam Koyu Yeşil Bir Ekran Oluyor Sonra ekran kapanıyor Ve kasa halen çalışıyor beklıyorum ekran gelmiyor

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri