Bilgisayarın Oyundayken Kapanma Sorunu

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ekran kartınız ile ilgili sürücü güncellemesi yada kaldır/kur gibi bir işlem gerçekleşti mi, veyahut Windows ile ilgili bir güncelleme?

Eğer eminseniz ve cevabınız hayır ise sürücüyü DDU yazılımı ile kaldırıp geri kurun. Eğer sorun çözülmez ise ekran kartınız yada monitörünüz ile ilgili elektriksel bir sorun var gibi duruyor. Bu parçaların ayrı sistemlerde denenmesi gerek.

KS

emirhan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hocam ddu programıyla kaldırdım şimdi ekran kartı son güncel driver ı yüklüyorum bide ana kart ı güncellicem sizin vermiş oldugunuz linkten

Hocam DDU programı ile ekran kartı driverlarını sildim yeni günceli yükledim ben önceki driver ı ssd ye yüklemiştim ssd nin icerisinde dosyaları var onlar sıkıntı yaratırmı? ddu programı eski driverlara baglı bütünn programları silmişmidir?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
DDU sadece bulunduğu ana diski yani Windows 'un kurulu olduğu diski kontrol eder ve o diskteki ekran kartı sürücüsünü kaldırır. Anakart güncellemesi yani BIOS 'u güncelleme konusundan sonra, diğer kurulumlar yani ekran kartı ve kurulmamış ise çipset sürücüsü sonrasında sonuçlara bakıp sorunun devam etmesi halinde, dediğim 2 donanımın yani ekran kartı ve monitörün başka bir sistemde denenmesi gerek ki sorun bunlara bağlı mı yoksa başka bir şeyden mi kaynaklandığı belli olsun.

AMD Çipset Sürücüleri; (AMD Chipset Drivers) " İşletim sisteminizin bölümündeki Chipset sürücüsünü kurun. "

A320 : https://www.amd.com/en/support/chipsets/amd-socket-am4/a320
B350 : https://www.amd.com/en/support/chipsets/amd-socket-am4/b350
B450 : https://www.amd.com/en/support/chipsets/amd-socket-am4/b450
X370 : https://www.amd.com/en/support/chipsets/amd-socket-am4/x370
X470 : https://www.amd.com/en/support/chipsets/amd-socket-am4/x470
X570 : https://www.amd.com/en/support/chipsets/amd-socket-am4/x570

Eğer ekran kartı ve monitörde sorun çıkmaz ize tek soru işareti halen daha PSU 'nuz gibi görünüyor. Güç ile alakalı gelgit ile ilgili bir sorun yaşıyor olabilir PSU ve evin elektrik sisteminin kontrolünden sonra belli bir süre sorun olmadı demiştiniz. Buda bu PSU sorusunu yine sormamıza neden oluyor. Muhtemelen PSU 'nuzun evin elektrik sistemindeki dalgalanmalara düzgün yanıt veremediğinden kaynaklanıyordur. Bunu da test edemeyiz ancak başka bir yeterli güçte PSU ile test edilmeli sisteminiz ve bu sefer kaliteli bir markadan olmalı çin malı değil.

KS

emirhan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
anakart chipset drıver ını kurdum ondan sonrada ekran kartı driver ını indirdimdim hocam bakalım bir problem olucakmı halen ben dönüş saglarım size

Hocam Bu seferde Ekran Gri oldu Bide Zırr diye bir ses cıktı görüntü gitti oyundayken ?

KS

emirhan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam Bakın Şuraya Amd Readon Settingde Rx 70 ekran kartı bıos sürümü 2017/11/09 yazıyor aygıt. Yöneticisinden görüntü bagdaştırıcısından rx 70 ekran kartındaki sürücü bilgisinde sürücü tarihi 2019/09/10 yazıyor bakarmısınız bi bu da resimli hali: https://eksiup.com/p/k9189820h2ue

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
BIOS tarihi başka bir şey sürücü tarihi başka, ikisi farklı yanı orada bir sorun yok.

Dediğim gibi bu sürücü olayları işe yaramaz ise ki yaramamış ekran kartını ve monitörü başka bir sistemde deneyin.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ben size yeni aldınız mı diye sormadım hani olur ya arızalı ürün vs. anlatabildim mi? Bileşenleriniz başka sistemlerde test edilmesi gerek ki sorun onlara mı dayalı başka bir şeye mi belli olsun. Her şeyi denedik uzun vadede bir sonuç alamadık demek ki arızalı bir bileşen yada monitör sorununuz var. Yada monitörünüzün güç kablosu ile ilgili bir sorunda olabilir sistemin güç aldığı prizden farklı bir prize bağlayın monitörü o farklı prizden güç alsın belki yine güç ile alakalı bir durumdur.

KS

emirhan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam Bütün Driver dosyalarını sildim Sonra güvenli moda girdim güvenli moddan ddu yazılımıyla da sildim sonra yeniden başlattım en güncel ekran kartı driver ını indirdim ve bide anakart driver ını indirdim Birkaç satır oynuyorum sorun cıkmadı inşallah düzelmiştir bir problem daha çıkarsa firmaya göndermeyi düşünüyorum gönderdigimde onlar Ne yapabilirdi?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ürünün incelemesi yapılacaktır ve donanım bazlı bir sorun olacak mı bakılacaktır ama eğer sorun yok denir ve gönderilirse sorun diğer bileşenlerde olabilir demek olur.

Ancak şuan bakıyorum da sizin sistemde ya sürücü kaynaklı yada donanım bazlı ciddi bir sorun var gibi. Yani sürücü kaldır yeniden kur işleminden sonra belli bir süre sorun olmuyor ve sonra tekrar olursa böyle gibi duruyor sorun ama bilemiyorum bence bu kadar uğraşmaktansa servise gönderin gitsin.

KS

emirhan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam dediğiniz gibi ya sürücüde hata var yada donanımsal dün iyice temizledim sürücüleri bir sorun olmadı geceye kadar gece elektrik gitti bilgisayar acıkken sabah bilgisayarda oynarken bir anda ekran yine gitti

(Ürünün incelemesi yapılacaktır ve donanım bazlı bir sorun olacak mı bakılacaktır ama eğer sorun yok denir ve gönderilirse sorun diğer bileşenlerde olabilir demek olur. ) diğer bileşenler derken hocam?

Hocam bide aklımda şu soru var ürünü göndericem okey sonra orda kontrol edicekler bir problem cıkmayacak bide şu ekran kapanma problemide cıkmaya bilir serviste ürünü tekrar gönderecekler bende kullandıgım yerde yine ekran hatası verirse

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Geriye kalan her şey demek oluyor diğer bileşenler demek istediğim :)

Şöyle yapın tüm bileşenleri gönderin eğer sorun varsa birisinde belli olur ama yoksa o zaman bileşenlerde değil ya bir uyum sorunu yada elektriksel bir sorun var demek olur. Bunu da şöyle anlayabiliriz, sistemi olduğu gibi bir arkadaşınıza akrabanıza götürün oradaki çalıştırın eğer sorun çıkmaz ise sorun ev elektrik sisteminde olabilir demek olur bu. Eğer orada da sorun çıkarsa başka bir PSU ile deneyin, PSU arızalı olmayabilir ama PSU 'lar belli elektriksel dalgalanmalarda çalışabilecek şekilde tasarlanır ve her ürün başka aralıklardaki yükte çalışır yani başka bir PSU ile denerseniz sorun belki çözülebilir.

KS

emirhan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
iki derede kaldım hocam kafam karıştı yeni bir pc acılıyoruz böyle problemler ile karşılaşmayalım diye başımıza gelmeyen kalmıyor dün itopyayı aradım teknik destegi böyle böyle problem var dedim ürünü bize gönderin 20 gün maksimum size geri göndeririz dediler ve sizin dediginiz gibi başka bir pcde ekran kartını deneyin felanm dedi bir cözüm yolu dahi bulamıyorlar itopyadan aldıgıma cok pişmanım arıyoruz acmıyorlar mail attım 1 hafta oldu cevaplamadılar bile iade etmek istesem ürün 15 gün gectiği için bide kullanıldıgı icin iade edilmiyor şimdik ben ürünü gönderdim farz edelim teslim aldılar ürünü denediler ve hicbir problem cıkmadı diyelim onların elindeyken bilgisaayar bana geri gönderecekler bir sıkıntı yok diye üründe ben yine oyunu acıcam denicem cat diye ekran yine gidicek ondan sonra napacagım yani onu düşünüyorum bir bilgisayarcıya götürsem icini dışını bir ederler daha beter saglam calışan parcayı bozarlar diye terettür ediyorum anlamadm gitti hocam

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Dediğim gibi bileşenleri ya kendiniz test edeceksiniz tek tek başka bir sistemde. Yada sistemi olduğu gibi elsktriksel bir sorun mu diye başka bir yerde çalıştıracaksınız yada garantiye göndereceksiniz başka türlü bir önerim kalmadı her şeyi denedik bunlar haricinde.

KS

emirhan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hocam yarım kalmıştı devamını yazdım tekrar okursanız

hocam bide ben bu yeni düzülü kasayı önceden almadan önce diğer bilgisayarım vardı onda öyle bir problem olmuyordu bunda oldu

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Önceki kasanızdaki bileşenler ile bu kasadakiler faklı bileşenler ve güç değerleride faklı haliyle doğal olarak ikisini karşılaştıramayız.

itopya size gönderin demiş bence gönderin sorun olma ihtimali çok yüksek diyelim ki bileşenler sağlam sorun yok dediler o zaman geriye sadece elektrik sorunu kalıyor dediğim gibi. PSU 'lar belli voltaj aralıklarında çalışırlar ve her PSU kalitesine göre farklı aralıklarda gerilimleri kontrol edebilir. Sizin evin elektrik sistemi çok geniş bir gerilim aralığına sahipse PSU sistem gücüne bağlı olarak bunu karşılayamıyor olabilir ki bu çok normal bir durum. Önceki sistemdeki PSU daha kötü olabilir ama sistemin kullandığı güçte ona göre az olduğu için sorun olmuyor olabilir dediğim gibi sistemi yüküne bağlı ve PSU bu gerilim aralığına bağlı bir olay. İtopya 'ya gönderin sonrasında eğer sorun yok denirse bu dediğim olayı test ederiz.

NOT: PC tamircisine garantisi olan bir ürünü asla götürmeyin garanti dışı kalır.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Dediğim gibi PC tamircisine garantisi olan bir ürünü asla götürmeyin garanti dışı kalır 2 yıl vs. garantisi olması önemli değil. Sadece aldığınız yer ve kendi garanti servisine gönderin ürünleri yoksa sorumluluk size kalır.

KS

emirhan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
siz bu problemi cözemezseniz bize gönderin dediler büyük ihtimalle göndereceğim başka bir prize taksam acaba düzelirmi? benim bilgisayara ve monitere gücü veren 6 lı priz acaba bundanmu?

bütün internet güc kablosu monitör kasa hepsi 6 lı prize baglı

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Monitörü ayrı prizden sistemi ayrı prizden bağlayın. Ayrıca topraklama mutlaka olsun prizlerde ve ara kablo kullanmayın prizlerde. İşe yarayabilir.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri