Bilgisayarın Oyundayken Kapanma Sorunu

KS

emirhan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hocam ben bir deniyeyim monitörü ayrı prize kasayı ayrı prize takıcam bakalım olucakmı

KS

emirhan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam Monitörü ayrı prize taktım kasanınkisinide ayrı prize taktım halen ekran oyundayken gidiyor ben Pazartesi günü bi göndereyim itopyaya böyle olmaz

KS

emirhan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam Benim Diğer Bilgisayarsa analogtan görüntü vermiyor ekran kartını devre dışı yapınca Microsoft görüntü bagdaştırıcısında görüntüyü veriyor analogta

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Microsoft görüntü bağdaştırıcısı bir isism tanımlaması bu bir hata veyahut sorun değil. Başlata dxdiag yazıp çalıştırın ve açılan pencerede Ekran sekmesine gelin ekran kartınız görünmeli ve aşağıda sorun varsa belirtilir. Ayrıca ekran kartından görüntü alıyorsunuz kablo ekran kartında yani devre dışı bırakırsanız görüntü gider başka bir görüntü kaynağından görüntü almanız imkansız yani.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Devre dışı vs. onları aktifleşitirin ve Ekran sekmesinde bilgiler kısmında ekran kartınızın adı yazmalı eğer yazmıyorsa sürücü hatası alıyorsunuz demektir.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Siz neyi ne yaptınız onu bir yazar mısınız. Birde Başlata Aygıt Yöneticisi yazıp Görüntü Bağdaştırıcıları kısmından SS paylaşın.

Birde GPU-z ve CPU-z yazılımlarını kurun.

GPU-z http://uk1-dl.techpowerup.com/files/Nk-OenfioR-ijI2pJieBKg/1569699736/GPU-Z.2.25.0.exe
CPU-z https://www.cpuid.com/downloads/cpu-z/cpu-z_1.90-en.exe

Bu yazılımları açınca GPU-z yazılımından tamamını SS alın CPU-z yazılımdan CPU / Mainboard / Graphics kısımlarında SS paylaşın.

KS

emirhan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam Benim Yeni aldıgım Monitere hdmı ile baglıyorum ekran kartı yazıyor problemsiz calışıyor diğer eski monitöre analog ile baglıyorum eski monitörün hdm girişi yok mecburen analog baglıyorum ekrana görüntü gelmiyor signal hatası ama diğer yeni mönitörden ekran kartını devre dışı bırakınca eski analog baglantılı monitörde calışıyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Siz RX 570 kartına analog olarak nasıl bağlantı kuruyorsunuz RX 570 kullandığınız Armor model kartta VGA girişi yok dönüştürücü ile kullanmanız gerek ki bu dönüştürücüde sorun yaşıyor olabilirsiniz. Ayrıca 2 monitör farklı olduğu için Hz yani tazemele hızları yada çözünürlükleri vs. farklıysa sorun bundan kaynaklıdır önce tazeleme hızını 60 Hz yapın ve çözünürlüğünüzü eğer monitörler birbirlerinden farklıysa analog monitörün çözünürlüğüne alın.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ayrıca monitörü bağladığınız ekran kartını devre dışı bırakırsanız görüntü alamazsınız burada bir yanlışınız var ya başka bir GPU var sisteminizde işlemci içinde vs. olan olabilir onu devre dışı bırakıyorsunuz yada tamamen faklı bir şeyi ama asla görüntü aldığınız kartı devre dışı bırakınca görüntü alamazsınız burası net.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Siz direkt diğer sisteminizde yeni monitörünüzü mü deniyorsunuz şunu şöyle anlatsanız bu kadar karışmayacaktı olay. :D

Şimdi buna açıklık geldiğine göre bu haliyle anlayalım bu ekran kartı vs. hazır bir sistem buna analog olarak yeni monitörü takıyorsunuz doğru mu anlıyorum.

KS

emirhan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Evet hocam diğer bilgisayarım Ve monitörüm Resimleri attım bi bakın

Hocam Bu benim eski Bilgisyarım 7/8 sene önce aldım yeniyi almadan önce bunu kullanıyordum carfoursa dam almıştım

Hocam wpden yada ınstagram ulaşamazmıyım size acaba size zahmet

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Baktım ona ATI HD4000 serisi bir ekran kartı var onu geçelim. Şimdi bu sistemdeki ekran kartına siz yeni monitörünüzü bağlıyorsunuz ama sinyal hatası alıyorsunuz. Bunun birkaç sebebi olabilir dediğim gibi ilk olan monitör Hz yani tazeleme hızı olabilir eğer yeni monitörünüz 60 Hz değilse üzerideyse 75 veyahut 144 gibi önce monitör ayarlarından ve sistem ayarlarından bu tazeleme hızını 60 hz yapın böyle deneyin.

Yorumlarımın altında Facebook bağlantım var oradan ulaşabilirsiniz. Başka bir hesabım yok.

KS

emirhan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam Eski Monitörümde açılmıyor yenide açılıyor hdm girişi ile

Hocam Şimdi siz resimlere baktınızmı?

Monitörde 64 hertz den başka bişey yok hocam

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri