Bilgisayarın Oyundayken Kapanma Sorunu

KS

emirhan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sizin vermiş olduğunuz anakart driverını ilk baştaki 50 MB olanı indirdim diğeriyle farkı nedir diyorum Hocam

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sürüm farkı var yazdım zaten Windows 10 sürümlerine dair farklılıklar oluyor. NOTE diye yazıyor zaten hangi sürüm için olduğu. 1903 son Windows 10 sürümü eğer bunu kurduysanız en baştaki bu eğer bir önceki Windows ise o 1809 olan sürüm onu sürücüsü ayrı altta yazıyor zaten not düşülmüş.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bakın tekrar tekrar aynı konuyu kunuşuyoruz sürüm faklılıklarının olma sebepleri var. Yazılımda herhangi bir sorun olursa bundan dolayı oluyordur. Başlat 'a Ayarlar yazın ve girin açılan pencerede Sistem / Hakkında bölümüne gelip orta bölümden en alt kısımda Sürüm kısmındaki numaraya bakın ona göre karşılaştırırsınız hangi sürümü kullanıyorsunuz ve hangi sürümü indirmeniz gerek bunu anlarsınız.

KS

emirhan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam Aynı ekran kapanma sorunu ile yeniden karşılaştım format attık buda olmadı başka ne çare olabilirmi güç kaynagı gücmü getirmiyor yoksa voltaj düşüklüğümü başka ne olabilirki denemediğimiz birşey kalmadı hayret içerisindeyim o kadar kişi alıyor bi bana böyle sorun denk geliyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Güç kaynağınız neydi? Düşük güç yada dengesiz güç sistem kapanmasına neden olabilir ayrıca elektrik aldığınız prizde topraklama yoksa yada uzatma kablosu vs. kullanıyorsanız onlardan kaynaklı da elektriksel bir sorun ortaya çıkabilir buda ani güç ihtiyacı olduğu durumlarda sistemi kapatabilir bu priz olayını bir kontrol edin. Başka bir prizde deneyin uzatma kablosu vs. kullanıyorsanız onu aradan alın direkt güç alın kasaya deneyin. PSU modelinizide yazın onuda kontrol edelim.

KS

emirhan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
https://imgyukle.com/i/EBKjFo Güç kaynagı Hocam
Bunlarda PC özellikleri

1 X Seagate 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 7200Rpm 64MB 210Mb/s okuma Harddisk
1 X MSI RX570 Armor OC 4GB GDDR5 256Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı
1 X POWER BOOST VK-1631 500W Kırmızı Led Fan USB 3.0 Mid Tower Kasa
1 X GIGABYTE B450M S2H 3200MHz(OC) Soket AM4 M.2 HDMI DVI VGA mATX Anakart
1 X GSKILL 8GB Ripjaws V Kırmızı 3000MHz CL16 DDR4 Single Kit Ram
1 X ADATA 240GB SU630 3D NAND Sata3 2.5 SSD (520MB Okuma / 450MB Yazma)
1 X AMD Ryzen 5 1600 3.2GHz 19MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 14nm İşlemci

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
PSU 12V kanalından yani ekran kartı , işlemci gibi bileşenlerin beslendiği kanaldan 22 Amper güç verebiliyor buda 264W güç yapar bu sistem için yük değeri 275W civarı yani ucu ucuna yetiyor gibi sınırda bir değer. PSU 'da pek kaliteli sayılmaz sorun PSU olabilir yani bu durumda.

KS

emirhan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam teknik desteği aradım ekran kartından şüpheleniyorlar bir göndericem başka çare yok

KS

emirhan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam Prizden Gelen Voltaj Değeri düşükse kapanma sorunu ondanda kaynaklı olabilirmi Regülatör almayı düşünüyorum sizce?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Olma ihtimali yüksek bu forumda bu tarz birkaç konu açıldı daha önce. Önerilerimiz ile sorunu başka prize bağlayarak çözenler, ara kabloları aradan çıkartıp direkt prizden güç alıp çözenler veya evindeki topraklama hattında sorun olan ve bunu düzeltip çözenler oldu. Denemekte fayda var ama eğer alet pahalı ise bir elektrikçi çağırıp evin elektrik hattına baktırabilirsiniz daha ucuza gelebilir servis ücreti.

KS

emirhan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam Evin Genelinden voltaj Düşük Olma ihtimali çok yüksek Ben itopya ile görüştüm bi gönderin bakalım diyorlar burdan kargoya bütün sistemi versem en az bana bu bilgisayarı gönderme maliyeti 100-150 TL kargo Parası isteniyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Anladım eğer evin elektrik sisteminde bir sorun varsa düşük voltaj sorunu gibi bu sorun ile geniş akım çalışma aralığı olan kaliteli güç kaynakları tercih edebilirsiniz eğer sorun buysa tabi. Örneğin FSP Hydro serisi bu konuda başarılı bir üründür. Yani kararı siz verin ya gönderin yada evin elektrik sistemine baktırın.

KS

emirhan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bir incelim Hocam ürünü

Hocam Bilgisayarın takılı olduğu ve diğer prizleri ölctürdüm 200 voltaj çıktı gayet iyi değerler bu

KS

emirhan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam ekran kartının sorunlu oldugunu başka bir PC’ye takmadan nasıl anlarız

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Eğer sistem kapanmaz ise test yazılımları ile anlaşılır ancak biraz uğraştırır ve eğer elektriksel bir sorunu varsa bunu anlayamayız. Sadece performans ve sıcaklık gibi unsurlarda testlerine bakabiliriz.

KS

emirhan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
HOam Sıcaklık Değerleri oyunda inen 65-75 en fazla bu dereceyi görüyor performanstaysa sıkıntı yok Oyunlarda kasma söz konusu degil

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Burada sadece tek bir bileşenin sıcaklık değeri değil ve konu sadece sıcaklık değil sistem tüm bileşenlerinin yük durumlarını sıcaklıklarını kullandıkları toplam güç değerlerini ve performanslarının kontrol edilmesi gerek ki bir sorun var mı bakılıp eğer varsa o bileşenin üzerine gitmek gerek ama uzun iş.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri