Bilgisayarın Oyundayken Kapanma Sorunu

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Performans puanı nerede? Sıcaklık doğal görünüyor ve Voltaj değerleri de öyle ama performans testi gerekli ve birkaç dikkat edilmesi gereken husus var yazılım vs. onların test esnasında kontrol edilmesi gerek eğer uğraşırım dersen ben uzun uzaya anlatırım ama sonra kafam karıştı demeyin.

KS

emirhan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam testten sonra bunlar çıktı Hocam Bu Testi Yaprken Kapanma söz Konusu Olsa Dediler Ekran Kartında Problem çıkardı Dediler hocam siz Bir Anlatın Tek tek Ben aşama aşama uygulayayım ona göre sadece sorunlu parcayı göndermek istiyorum firmaya

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Önce RAM testi yapılmalı ve detaylı yapılmalı.

RAM arıza testi için yapmanız gerekenler aşağıda.
  • Önce https://www.memtest86.com/ bu yazılımı indirin ve inen ZIP dosyasını klasöre çıkartın.
  • Sisteme bir USB bellek takın ve içinde önemli verilerin olmamasına dikkat edin. İçi boş olsun.
  • Klasörün içindeki imageUSB.exe dosyasını çalıştırın. Aşağıdaki adımları izleyin.
  • Step 1 : USB belleği seçin.
  • Step 2 : Write image to USB drive seçeneği ve Post Image Verification seçeneğini işaretleyin.
  • Step 3 : İnen klasörde memtest86-usb.img adında bir IMG dosyası var bu dosyayı Browse ile seçin.
  • Step 4 : Write butonuna basın ve bir pencere açılacak YES(EVET) diyorsunuz ve ikinci uyarıyada aynı şekilde YES(EVET) deyip işlemin tamamlanmasını bekliyorsunuz.
  • İşlem tamamlanınca bir pencerede Imaging Complated! uyarısı gelecek. OK deyip uygulamadan çıkıyorsunuz.
  • Şimdi bu USB bellek ile sisteme format atar gibi sistem açılışında USB ile başlatıyorsunuz hepsi bu kadar.
  • USB belleği seçince yazılım otomatik olarak test başlatacak. Arıza varsa ekranda kırmızı renkte bir hata kodu veyahut gösterge ile belli oluyor zaten. Eğer hata çıkarsa RAM 'iniz arızalı demektir ve bu soruna sebep olur.
Bu yukarıdakileri uygulayın RAM 'lerde arıza var mı bakın.

Daha önce yazdım mı bilmiyorum ama RAM yada İşlemci üzerinde OC , XMP ayarı vs. varsa bunları geri alın baz hızlarda çalıştırıp deneyin. BIOS güncel olsun ve BIOS 'a bir kere reset atın öyle deneyin.

Daha sonra ekran kartı ve tüm sistemin testi yapılmalı onun içinde önce tek tek bileşen bazlı sonra tüm sistem beraber yüke girmeli.

Tüm gerekli yazılımlar PerformanceTest 9 , Prime95 , Cinebench R20 , OCCT , FurMark , HWMonitor

HWMonitör sıcaklık ve gerekli tüm bilgileri kontrol edeceğiniz yazılım o hariç diğerleri test yazılımları. Bu HWMonitör sürekli açık kalsın diğer yazılımlarda her test bittiğinde HWMonitör yazılımına gelip İşlemci Anakart ve Ekran kartı bilgilerinin SS 'lerini kaydedin ve o testin sonucunu da SS alıp ile birlikte kombin bir yere atın. Bu şekilde tüm testlerin sonuçlarını bana gönderin ben bakıp size sonuçları yorumlarım.

İlk önce CPU ile başlayın.

İlk yazılım en ağar olanı olsun Prime95 yazılımı.

Kurulan bir yazılım değil ARŞİV olarak iner klasöre çıkartın ve prime95.exe ikonundan çalıştırın. Bir uyarı gelir Just Stress Testing deyin ve bir pencere daha açılacak. Buradan Blend ayarında sadece en tepedeki rakam işlemcinizdeki toplam çekirdek sayısı olsun OK dediğiniz anda test başlar. 10 dk. test sürsün. 10 dk. sonra Test menüsünden Stop deyip testi durdurun ve yazılımı kapatın. Bu işkence testi idi sadece HWMonitör yazılımdan işlemci bilgilerini SS alıp Prime95 Test Sonucu olarak kaydedin.

Sonraki CPU performans testi Cinebench R20.

Bu bir performans testi yazılımı işlemcide yada güç odaklı bir sorun varsa veya soğutucuda bir sorun varsa düşük puan alırsınız.

Yazılımı kurup çalıştırın ve File menüsünden Advanced benchmark deyin. Sonra en tepedeki CPU ve CPU (Single Core) karşılarındaki RUN yazılarını tıklayacaksınız. Önce CPU sonra test bitince HWMonitör işlemci bölümününden ve test yazılımından SS alın. Cinebench R20 CPU olarak adlandırın ki karışmasın. Sonra CPU (Single Core) testine RUN deyin bu biraz daha uzun sürer. Bu testte bitince yine aynı ayrı test yazılımı ve HWMonitör 'den SS alıp Cinebench R20 CPU (Single Core) olarak adlandırın.

Daha sonra OCCT yazılımına gelelim.

Yazılımı açın ve Test Configuration bölümünden Mode : Large olsun, Thread Count işlemcinizde toplam kaç çekirdek varsa onu seçin, Instruction Set : Auto olsun ve alttaki Play ikonuna basın test başlasın. 10 dk. sürsün test daha sonra Stop ikonuna basıp durdurun. Durdurunca 2 ikon olacak aynı yerde Save ikonuna basıp resim olarak test sonucunu kaydedin. Bu test yazılımı HWmonitör bilgileri gibi her detayı resim olarak kaydeder sadece bu resim yeterli HWMonitör 'e gerek yok bunda.

Sonraki yazılım PerformanceTest 9 yazılımı.

Yazılımı açın Continue deyin ve Tamam deyin ve biraz bekleyin. Temsili bir anakart ve bileşenler var 3D görüntü olarak o liste sizin bileşenlerinizi tanımlayana kadar biraz bekletir ve dolar. Sonra Tests sekmesinden Run All Tests deyin ve testi başlatın. Bitince test uyarı verecek OK deyip sonucu internet sayfasına Upload edebiliyorsunuz sistemine isim verin ve upload edin. Linki burada paylaşın. Sonra HWMontör yazılımdan da tüm bileşenlerin verilerinin SS 'lerini ve onuda paylaşın.

Son olarak ekran kartına bir yük bindirelim ve test edelim sonucuna bakalım.

FurMark yazılımını açın. Bu Resim linkindeki ayarları kontol edin böyle yapın ayarlarınızı. Sadece çözünürlüğünüz farklı ise onu değiştirin. Daha sonra GPU stress test deyip 10 dk. test edin sistemi. Bu sırada ekran kartını dinleyin bir uğultu zırıltı vs. var mı bakın. Genelde bobinler hafif uğultu veya zırıltı şeklinde öter bu dert değil ama çok fazla bir ses var ise sorun vardır kartta. 10 dk. sonunda testi sonlandırın ve Benchmark testine geçin. Hazır ayarları kullanacağız karşılaştırma yapabilmek için. GPU benchmarks adlı yerden çözünürlüğünüze ait teste tıklayın ve GO deyin. Test bitince Submit deyin ve tarayıcıda açılan pencerede SS alıp HWMonitör yazılımından ekran kartı bilgilerinini de SS alıp bunlarıda paylaşın.

Bunların sonuçlarına göre değerlendiririz.

KS

emirhan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yapacağım Hocam tek tek ben dün furmark testini yaptım cızırtı vb sesler gelmedi dizede ss atmıştım

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Testin benchmark olarak dediğim şekilde yaptıysanız puan sonucunu atın bakayım. Bu sadece ekran kartı içindi diğer söylediklerimin hepsini yapın. Onlar olmadan tüm sistemi değerlendiremem.

KS

emirhan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam dün 1 saate yakın furmark Testi Yaptıydım Ekran gitmemişti bide şimdi tekrar yapayım dedim 3-5 DK sonra Ekran gitti Kahverengi Oldu Ve Hdmı No signal Hatası Verdi Hocam ekran kartı hatalı demi Hocam?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ekran kartı sorunu olabilir yada güç odaklı sorun olabilir Güç kaynağı yani. Ekran kartı arızalıysa bu sorun olur ve güç kaynağı sorunluysa güç ihtiyacı artınca karşılayamayıp kartın gücünü kesebilir bu sorun yine olur yani bu ikisinin bakılması gerek.

KS

emirhan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam Ekran Böyle Oluyor Bazen gri Bazen Yeşil Bazen Kahverengi Bazen Pembe Oluyor size yakalamışken olduğunda fotografını atayım bu sefer gri oldu https://imgyukle.com/i/E9Jg5y
Kasa çalışıyor hocam resimdeki gibi gri oluyor zırrr diye sanki birşeyde takılmış gibi hapörlerden ses geliyor ve hdmı no sinyal hatası cıkıyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Yani en mantıklısı o gibi duruyor sorun kart gibi %100 emin değilim ama eninde sonunda bir yerden başlamanız gerek yani gönderin bence.

KS

emirhan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam ürünü itopyaya gönderemedim bütün kargo şirketleri ile görüştüm 150-200 TL bir mebla istiyorlar gidiş dönüş bana 300-350 Ye patlayacak Nasıl Yapayım Şimdi?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
İstabuldaysanız gidip mağazasına elden verin.

Adres: Acıbadem Mahallesi E5 Üzeri Hasanpaşa Sapağı, 34722 Üsküdar

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri