BIOS çöktü sanırım!

dabis19

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar selamlar öncelikle, yakın zamanda bilgisayarıma android x86 adlı bir işletim sistemi yükledim ve bu işletim sistemi bilgisayari her açtığımda karşıma boot seçeneği çıkarıyordu windowsta mi başlatilsin yoksa androidde mi gibisinden ve geçende windows tayken bu işletim sistemini silmeye karar verdim ve hdd den dosyalarini kaldirdim ( bios boot seçeneklerininde gideceğini ümit ederek) fakat hala bilgisayar yeniden başlarken soruyordu her neyse geçen bilgisayari başlatirken yanlışlıkla androidde başlat dedim bilgisayar siyah ekran oldu ve o gun bu gundur hala siyah ekran.

Bios pilini çıkarıp bekleyip geri taktım düzelmedi
Hdd yi çıkardım başlattım, ramleri çıkarttım başlattım hiçbir şekilde biosa ulaşamıyorum millet f1-f12 ye kadar tum tuşları denedim calismiyor
Bios tuşumda çalışmıyor hiç bir şekilde giremiyorum

Sonrasinda biraz daha araştırma yapip biosumu çöktüğü ve sadece çip programlayici aletlerle yazılarak duzelebileceği kanaatine vardım ve anakartimin çiplerinin bios bin dosyalarini temin ettim ve ch341a programlayici bi cihaz buldum yakin zamanda satin alacagim ve anakartimdaki bios çiplerini yeniden yazicam.

Millet benim burada merak ettiğim bu cihazi satin almadan yapmam gereken bir işlem var mi veya bu cihazi alarak doğru mu yapıyorum ( not cihaz anakartin bios chiplerine uyumlu ) ama sorun cidden benim biosumla mi alakali bu konuyla ilgili yardim edin lutfen.

NOT;
Anakart modelim: Pegatron c15b rev 2.0
bilgisayar modelim : casper nirvana  4210m
bios chip isimleri :  (main bios chipi) w25q16dvsıq,  (ec bios chipi) w25q32fvsiq

dorukrbx

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RE: BİOSUM ÇÖKTÜ GALİBA YARDIM

allah allah bende senin yaptığın şeyin aynısını zamanında yaptım öyle bişey olmadı tıpatıp aynısını yaptım hemde andoroid x 86 yükledim bide öyle bios çökmez başka bişey olmuştur başka klavye bağlayıp basmayı denedinmi bios tuşuna

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
BIOS 'un arızalandığını düşünmüyorum. Sadece Android Emülatör sistemde BOOT edilecek bir sistem olmadığından sistemi kilitlemiş olabilir. Diske kurduğunuz Android Emülatörü tekrar başka bir sistemde diske kurun daha sonra sizin sisteme takın ve Android ile BOOT edin. Diskin içindeki sistemi okuyup açması gerekir.

KS

dabis19

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RE: BİOSUM ÇÖKTÜ GALİBA YARDIM

dorukrbx' Alıntı:
allah allah bende senin yaptığın şeyin aynısını zamanında yaptım öyle bişey olmadı tıpatıp aynısını yaptım hemde andoroid x 86 yükledim bide öyle bios çökmez başka bişey olmuştur başka klavye bağlayıp basmayı denedinmi bios tuşuna

denedim hatta ekranda bagladim klavyenin işiklari bile yanmadi usb girişleri çalişmiyor sorunu anlayamadim biostan degilse nereden olabilir ki ? sorunun %90 yazilimsal oldugundan eminim cunku bu işlemi yaptiktan sonra hemen siyah ekran aldim sonra bilgisayari ac kapa yapincada ayni hataydi hatta ve hatta bilgisayari 2-3 saat acikta biraktim belki gelir diye bir degisiklik yok

ugur.gozaydin' Alıntı:
BIOS 'un arızalandığını düşünmüyorum. Sadece Android Emülatör sistemde BOOT edilecek bir sistem olmadığından sistemi kilitlemiş olabilir. Diske kurduğunuz Android Emülatörü tekrar başka bir sistemde diske kurun daha sonra sizin sisteme takın ve Android ile BOOT edin. Diskin içindeki sistemi okuyup açması gerekir.

şuan hdd me farkli bilgisayardan windows kuruyorum her şeyi sildim bi boyle deneyeyim olmazsa seninkini deneyeyim

ugur.gozaydin' Alıntı:

şuan hdd me farkli bilgisayardan windows kuruyorum her şeyi sildim bi boyle deneyeyim olmazsa seninkini deneyeyim

KS

dabis19

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:

dostum windows yukledimde işe yaramadi ben bu android x86 dosyasini buldum ama başka sisteme hdd yi usb olarak baglayip yazdirabilecegim bi program var midir win to usb tarzi çunku o bilgisayarida biostan yukleyerek bozmak istemiyorum

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri