bios gunceledikten sonra pcde hayat yok

Mehmet Sıddık Demir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
oncelikle merhaba saygıdeğer kışıler sorunum bugun MSI bir anakartıma bıos guncelemsı yaptım yaptıktan sonra bilgisayar kendini yeniden başlatacakken pc görüntü hiç vermedı (fanlar donüyo bios plılnı çıkartım bıosa reset atım ama nafile ) yardım edenlerden şimididen allah razı olsun.

onur.firatt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Anakartın kitapçığını aç ve bios reset gibi bir yer ara. Anakartın üstünde bir tane jumper olmalı bu jumper i bir yandaki pine takıp bir kaç saniye bekledikten sonra geri eski haline getirmelisin hangi pine takacağını kitapçığında yazar.

Bu videoya bakarak da dediğimi daha açık bir şekilde anlamış olursunuz ama sakın bilgisayar açıkken yapmayın.
Video için TIKLAYIN

KS

Mehmet Sıddık Demir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
onur.firatt' Alıntı:
Anakartın kitapçığını aç ve bios reset gibi bir yer ara. Anakartın üstünde bir tane jumper olmalı bu jumper i bir yandaki pine takıp bir kaç saniye bekledikten sonra geri eski haline getirmelisin hangi pine takacağını kitapçığında yazar.

Bu videoya bakarak da dediğimi daha açık bir şekilde anlamış olursunuz ama sakın bilgisayar açıkken yapmayın.
Video için TIKLAYIN

malesef hocam dediğiniz tum uyguklamaları daha onceden yapmıştım sonuç nafile

onur.firatt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bu işe yaramıyorsa CMOS sıkıntıya girmiş olmalı eğer sökülebilir cinsten ise aynı model ile değiştirilmeli ve yeniden programlanmalıdır aksi halde resmi teknik servisine götürmelisiniz. Yanlış bios yüklemesinde yeni sistemlerde dual bios vardır ve biosu eski haline getirir ama sanırım sizinkinde böyle bir şey mevcut değil. Birde bunlar dışında aşağıda paylaştığım çözüm yollarını belirtmiş burada ilk sırada ki ve son aşama da ki bios çözüm yollarını denemenizi öneriyorum TIKLAYIN

KS

Mehmet Sıddık Demir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
onur.firatt' Alıntı:
Bu işe yaramıyorsa CMOS sıkıntıya girmiş olmalı eğer sökülebilir cinsten ise aynı model ile değiştirilmeli ve yeniden programlanmalıdır aksi halde resmi teknik servisine götürmelisiniz. Yanlış bios yüklemesinde yeni sistemlerde dual bios vardır ve biosu eski haline getirir ama sanırım sizinkinde böyle bir şey mevcut değil. Birde bunlar dışında aşağıda paylaştığım çözüm yollarını belirtmiş burada ilk sırada ki ve son aşama da ki bios çözüm yollarını denemenizi öneriyorum TIKLAYIN

tesekür edrim hocam aynı ankartan sağlam olanı buldum en yakın zamanda bıos entegresi sokulecek cevapladığınız için minetarım size  :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri