Bios güncelleme sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hasan Akyüz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Herkese selamlar; 

Msı anakarta bios güncelleme yapmak için M flaş seçeneğine tıkladım ve çat diye PC kendini kapatıp kısa süre sonra yeniden açtı ama bu sefer görüntü gelmiyor ne yapmam gerek acaba

Bios pilini çıkarıp tekrar takarak sorunu çözdüm parçalara zarar gelecek diye aklım çıkıyor

Bu seferde RAM bellekleri yükselttim ekran gelmiyor yine bios da bir ayar yapınca gidiyor PC anlayamadım.

KS

Hasan Akyüz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Şu anda pili çıkarmama rağmen görüntü alamıyorum

KS

Hasan Akyüz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
soğutucuyu söküp ram bellekleri çıkarıp bir süre sonra yeniden taktım sorun çözüldü fakat bu işi nasıl çözeceğim acaba ? bios update ve ram frekans yükseltmesi yaptığımda gidior pc

KS

Hasan Akyüz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Msı meg ace x570
Msı rtx 2070 super gaming x trio
G. Skill terident z 16x16 32 gb
Samsung evo plus m2

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Tamamen yazın işlemci vs. nedir?

PSU 'nuz nedir?

Normalde MSI markasında M-Flash ile BIOS güncellemesi çok kolay bir işlemdir. Bir hata oluyorsa bileşen kaynaklı olabilir.

KS

Hasan Akyüz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemci Amd ryzen 9 3900x

Psu xpg core reactor 750w tüm parçaları sizin Öner’iniz üzerine toplamıştım zaten,

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Tamam bileşen bazlı sorun yok. BIOS 'u güncellerken aldığınız hata belki RAM slot numaralarınız yüzünden olabilir. Sisteme taktığınız RAM 'ler anakarta baktığınızda CPU yanında soldan 2 ve 4 numaralı soketlere takılı olsun eğer zaten böyle ise sorun yok bunda. Ama böyle değilse böyle deneyin ve yapın. Birde BIOS güncellemesi daha önce yaptınız mı nasıl bir yok izlediniz bunları yazın bakalım doğru mı yapıyorsunuz.

KS

Hasan Akyüz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ramler 2 ve 4 e takılı. Daha önce güncelleme yapmadım sistemi bugün birleştirdim Windows kurdum. Bios güncellemesi yaparken flash belleğe güncel bios dosyalarını atıyorum klasör içerisinden alıp, sistemi başlattıktan sonra m-flash seçeneğine basıp yes dedikten sonra sistem çat diye bir anda kapanıyor ve yeniden başlıyor ama görüntü gelmiyor. Bios pilini çıkarıp takınca düzeldi. Daha sonra ram frekanslarını xmp açarak yükselteyim dedim aynı sorun oldu daha sonra ramleri yerinden çıkarıp tekrar taktım sorun düzeldi

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Şöyle deneyin anakartınızda böyle bir destek var. BIOS dosyanızı https://download.msi.com/bos_exe/mb/7C35v18.zip bu bağlantıdan indirin ve inen ZIP içindeki E7C35AMS.180 bu dosyayı MSI.ROM olarak yeniden adlandırın. Daha sonra sadece bu dosyayı fat32 olarak biçimlendirdiğiniz bir USB belleğe atın ve bu USB belleği anakartınızın arkasında kırmızı olarak çerçeveli Flash BIOS adlı USB soketine takın. Şimdi sistemdeki tüm bileşenleri sökün sadece anakart 24 pin ve CPU işlemci güç girişleri takılı olsun. Şimdi anakart arkasındaki Flash BIOS Button adlı tuşa bir defa basın bir ışık yanıp yanıp sönecek bu BIOS 'u güncelleyecek ışık tamamen sönünce BIOS güncellenmiş olacak. Şimdi tüm bileşenleri tekrar takabilirsiniz. Bu işlem bileşen bazlı bir hatadan dolayı anakart güncellemede hata veriyorsa onun önüne geçip güncellemenizi yapacak.

Ayrıca eğer BIOS 'u kolayca sıfırlamak isterseniz anakart arkasındaki Clear CMOS tuşu bunun için var pili sökmek ile uğraşmanıza gerek yok.

KS

Hasan Akyüz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Normal yol ile çözüldü. Tekrar yaptığım şekilde yeniden denedim bu sefer sorun olmadı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri