BIOS Güncellemesi Sonrası Oluşan Problemler

dopeboy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Herkese merhaba. Durumu kısaca özetlemek gerekirse, yaklaşık 1.5 yıl kadar öncesinde bir bilgisayar toplamıştım. Anakartım Asus Rog Strix B360-H Gaming işlemcim ise i7 8700. 1.5 yıl boyunca hiç BIOS sürümü güncellemedim anakartı aldığım BIOS sürümüyle birlikte kullandım ve sistemim gayet stabil sorunsuz çalışıyordu. 2 hafta önce son sürüm olan 2418'e USB Flash bellek yardımıyla güncelledim. Bilgisayar açılıyor, oyunlara giriyor herhangi bir sorun yok fakat sonra farkettim ki güncellemeden önce işlemci sıcaklığım 50-55 derece olan oyunlarda işlemci sıcaklığım 75-80 dereceleri görüyor. Aygıt yöneticisine baktığımda ise görüntü sekmesinde sadece ekran kartım gözüküyor. Sistemsel bir hata olduğunu farkettim. Bilgisayra format attım tertemiz bir kurulum yaptım yine otomatik olarak algılamadı. Intel'in sitesinden işlemci driverını kurmaya çalıştığımda ise ''Bu sistem minimum gereksinileri karşılayamıyor.'' tarzında bir hata ile karşılaştım. Ayarları Default yaptım BIOS'tan CSM Launch açtım değişen hiçbir şey yok. Bu arada Windows 10 pro orjinal kullanıyorum. Ne yaptıysam aygıt yöneticisinde işlemcimi görmedi. İşin garip kısmı BIOS giriş seviyesi sürümündeyken hiçbir sıkıntı sorun yok, güncelleme yaptığımda işlemcimi görmemeye başladı. Ayrıca formattan sonra D diskini biçimlendirip, silip ve Yeni sekmesine basıp oluşturmama rağmen o da formattan sonra gözükmemeye başladı. Asus'u aradım bir kadın arkadaş i7 8700 ile güncellememem farklı bir işlemci ile güncellemem gerektiğini yoksa işlemcimi görmeyeceğini söyledi. Yani eski bir nesil işlemci ile yapmam gerektiğini söyledi. Asus'un kendi sitesinden anakartıma baktığımda ise durum daha da karıştı. Anakart desteğimde i7 8700K var fakat benim kullandığım i7 8700 işlemci gözükmüyordu. Fakat ilk sürümüyle gayet sıkıntısız şekilde kullanıyordum. En sonunda işlemciyi teknik servise vermek zorunda kaldım. Durum sizce nedir, gerçekten bilgisi olan arkadaşlar yazarsa çok mutlu olurum. Gerçekten de başka bir işlemciyle mi güncellemek gerkeiyor veya BIOS güncellemesinden sonra BIOS'da yapılması gereken ayarlar mı var? Neden eskiden sorun yokken şimdi sorun yaşıyorum? Bilen, anlayan birisi yardımcı olursa çok mutlu olurum. Şimdiden çok teşekkür ederim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Son BIOS sürümünde 1 şey olmuş olabilir. Birincisi sizin kullandığınız baz 8700 model işlemciyi BIOS 'tan çıkartmış olabilirler yeni bir işlemci eklemesi için yer kalmadıysa BIOS belleğinizde ki giriş seviyesi bir anakart olduğu için düşük boyutlu bir belleğe sahip olduğundan destek listesini genişletmek amaçlı bazı işlemcileri çıkartmış olabilirler bu normal son sürüm değilde bir önceki sürüme tekrar BIOS yüklemesi yapın sorun çözülecektir.

KS

dopeboy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Son BIOS sürümünde 1 şey olmuş olabilir. Birincisi sizin kullandığınız baz 8700 model işlemciyi BIOS 'tan çıkartmış olabilirler yeni bir işlemci eklemesi için yer kalmadıysa BIOS belleğinizde ki giriş seviyesi bir anakart olduğu için düşük boyutlu bir belleğe sahip olduğundan destek listesini genişletmek amaçlı bazı işlemcileri çıkartmış olabilirler bu normal son sürüm değilde bir önceki sürüme tekrar BIOS yüklemesi yapın sorun çözülecektir.

Öncelikle yorumunuz için çok teşekkür ederim. Bir soru daha sormak istiyorum tecrübelerinize dayanarak. Örneğin ben anakartı teknik servisten aldım ve yine son sürüm yüklü ve düzelmemiş olarak gördüm. Verebiliyorsam geriye oradayken eğer zaten veririm ama diyelim ki orda sorun çıkmayacak v.s dendi ve eve geldim yine aynı sorunla karşılaştım. Yine BIOS güncelliyormuş gibi hiçbir farklı sekmeye girmeden yine aynı yerde EZ motoruyla eski sürümü yüklemeyi deneyeceğim değil mi? Ve zahmet olmazsa sizin için bir yanlışlık yapmamak adına bana son sürümden bir önceki sürümün linki yorum olarak buraya bırakabilir misiniz rica etsem? Eğer ki zaten hata verirse yine servise götürür eski sürüme yazılmasını isterim. Şimdiden teşekkür ederim.

KS

dopeboy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sonucu bildirirseniz sevinirim. Hem bu konuyu kapatmak için hemde aynı sorunu yaşayan olursa nasıl çözüldüğünü kullanıcılar bilsin diye.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri