BIOS GÜNCELLEMESİNDE DOSYA GÖZÜKMÜYOR YARDIM EDİN

emirhan809122123

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
selamlar bios güncellemesi yapacaktım 
sistem ;
Anakart : A320M PRO-VD PLUS
İşlemci : Ryzen 5 1400
Ram : 2x8 2133mhz (2661 mhzye çıkardım)
Ekran Kartı : MSİ GTX 1050 Tİ 4GB OC

her şeyi harfiyen yapmama rağmen sonuç alamıyorum tüm çözümleri araştırdım hiç biri işe yaramadı yardım ederseniz sevinirim

BIOS güncelleme ekranında m-flash açıyorum ve flash belleğim seçili ordan klasörü seçiyorum içinde ... yazıyor güncelleme dosyası gözükmüyor

Enes Yavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Flash belleğinizi biçimlendirmediyseniz eğer FAT 32 türünde biçimlendirip bios güncellemesi için indirdiğiniz dosyayı rardan çıkarıp biçimlendirdiğiniz flash bellek içine atın tekrar deneyin

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Enes her şeyi açıklamış. FAT32 türünde biçimlenmiş bir USB içine sadece BIOS dosyanızı atacaksnıız inen arşiv içinde BIOS dosyanız olur sadece dosyayı boş bir FAT32 USB diske atacaksınız ve BIOS ekranında m-Flash ile devam edeceksiniz. Eğer yine sonuç alamazsanız USB belleğiniz önyükelenebilir özelliğini kaybetmiş olabilir. O kunda ayrıca yardım ederim sorun olursa tabi.

KS

emirhan809122123

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
emirhan809122123' Alıntı:
selamlar bios güncellemesi yapacaktım 
sistem ;
Anakart : A320M PRO-VD PLUS
İşlemci : Ryzen 5 1400
Ram : 2x8 2133mhz (2661 mhzye çıkardım)
Ekran Kartı : MSİ GTX 1050 Tİ 4GB OC

her şeyi harfiyen yapmama rağmen sonuç alamıyorum tüm çözümleri araştırdım hiç biri işe yaramadı yardım ederseniz sevinirim

BIOS güncelleme ekranında m-flash açıyorum ve flash belleğim seçili ordan klasörü seçiyorum içinde ... yazıyor güncelleme dosyası gözükmüyor

hocam sizin söylediğinizi denemiştim olmamıştı ve m flash hem ntfs hem fat32 destekliyor diye biliyorum 2sinide denedim sonuç alamadım

Enes Yavuz' Alıntı:
Flash belleğinizi biçimlendirmediyseniz eğer FAT 32 türünde biçimlendirip bios güncellemesi için indirdiğiniz dosyayı rardan çıkarıp biçimlendirdiğiniz flash bellek içine atın tekrar deneyin
hocam başka flash belleklerle denedim hiçbiriyle olmadı nasıl yapıcam kaldım öyle çok saçma geliyor neden olmuyor ki

KS

emirhan809122123

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
https://www.msi.com/page/live-update-5-manual - Windows üzerinden bu yazılım ile BIOS Update yapabilirsiniz. Bir yerde sorun yaşıyorsunuz aslında çözerim ama benim bağlanmam gerekebilir sisteme bu yazılımı kullanıp indirdiğiniz BIOS dosyasını anakarta kurabilirsiniz.
hocam bios indirme seçenği gelmedi acaba tam olarak ismi ne diye çıkıcak

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri