Soru Bios Pili Nerede Olabilir?

Not a story

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Merhaba
Asus Tuf Gaming fa506ii-bq200 model laptobum var bios sıfırlaması için kasayı açtım ancak bios pilini bulamadım. Cmos reset tuşunu da aradım ancak ana kartım üzerinde bulamadım nerede olabilir veya bios sıfırlamayı nasıl yaparım.
Not anakart modeli=A0BKXMB8D0

Son düzenleme:

kimiki

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
120
Yeni nesil bazı cihazlarda ayrıyaten bios bataryası koymak yerine dahili batarya ile cmos koruma işlevi görüyorlar. Benim laptopumda da bios bataryası yok. Dahili bataryayı çıkartıp power tuşuna 5sn kadar basınca biosu sıfırlanıyor.

KS

Not a story

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Merhaba hocam denedim ancak olmadı ayarlar sıfırlanmamış. Neyi yanlış yapmış olabilirim

kimiki

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
120
Hocam sizden ricam cihazın içini açtığınızda bir resim atmanız. Verdiğiniz kodu aratınca cihazın asus tuf a15 olduğunu tahmin ediyorum fakat farklı modelleri var. Değişkenlik gösterdiği içinde kesin ayrı cmos pili yok demekte hata oluyor. Bir video izledim içinde direkt cmos pili gözüküyor, başkasında herhangi bir pil gözükmüyor. Resim atarsanız daha net bir cevap çıkacağını düşünüyorum.

kimiki

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
120
Evet bu ayrıyaten cmos bataryası olmayan model sanıyorum. Biraz araştırma yaptım. Ben 5sn power tuşuna basın demiştim onlar 20 saniye demiş. Farkı olur mu bilmiyorum. Normalde benim cihazda bataryayı çıkartıp 5 sn basılı tutsam yetiyor.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri