Bios ram mhz ayarı ve Windows kurulumu nasıl yapılır ?

cevikyusuf

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
106
Merhaba kasayı aldım biosa girdim normalde amd de xmp kısmının orda profil ayarlarından mhz ayarıni yapardım ama intel de profil seçeneği Yok enabled ve disabled var sanırım işlemci 2666 mhz desteklediği için öyle ramlerin hızını manuel olarak nasıl artırım?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Cvp: İ3 10100f bios ram MHz ayarı

İşlemcinizin maksimum sınırını anakart izin vermiyorsa geçemezsiniz. Anakartınız nedir?

KS

cevikyusuf

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
106

Hocam PC hocası medal X3 sistemim h510M-E anakartim

ugur.gozaydin' Alıntı:
İşlemcinizin maksimum sınırını anakart izin vermiyorsa geçemezsiniz. Anakartınız nedir?

Bide elimde Windows usb si var nasıl kurulum yapabilirim

KS

cevikyusuf

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
106
KS

cevikyusuf

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
106

Hocam bide boot menüsünde usb gözükmüyor o sorunu nasıl çözebilirim

KS

cevikyusuf

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
106

Evet hocam

Hocam notebook un ssd sini sokup taktım öyle girdim boot menusune sadece taktigim ssd gözüküyor M2 ve flash gözükmüyor

Ama bios da 3 u de gözükür

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

İlk BIOS Post ekranında F8 tuşuna bastığınızda açılan pencerede de mi görünmüyor?

KS

cevikyusuf

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
106
RE: Cvp: İ3 10100f bios ram MHz ayarı

ugur.gozaydin' Alıntı:
İlk BIOS Post ekranında F8 tuşuna bastığınızda açılan pencerede de mi görünmüyor?

Evet hocam hem orda hemde bios ana ekranında boot menu sekmesinde ama donanım olarak gözüküyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Cvp: Bios ram mhz ayarı ve Windows kurulumu nasıl yapılır ?

Birde ben CPU neslinin uyum farkını atlamışım. Ya ben CPU uyumunu atlamışım bakarken i3 ve i5 10. nesil işlemcilerle maksimum 2666MHz hıza çıkabiliyorsunuz. Daha üzeri frekanslara bu anakart ile 10. nesilde sadece i7/i9 işlemcilerle çıkabilirsiniz ki oda limit olarak 2933MHz. 11. nesilde fark etmiyor 3200MHz hıza kadar kullanabilirsiniz her modeli. Özetle 10100F ile H510 ikilisi 2666MHz hızda kullanılacak.

KS

cevikyusuf

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
106
Cvp: Bios ram mhz ayarı ve Windows kurulumu nasıl yapılır ?

boo menüsünde yaşadıgım sorunun çözümünü yazayım belki birisinin işine yarar
bios da m2 yi donanın olarak görmesine ragmen boot menüsünde gözükmüyordu notebook daki ssd yi söküp kasaya taktım onu boot menüsünde görüyordu kasa ardından sistemi açıp disk yönetimine girdim (fare yi windows simgesinin üstüne getirip sag tık yapın) m2 ayrılmamış olarak gözüküyordu siyah bir çizgi şeklinde biçimlendir dedim ardından kasayı kapatım notebook ssd sini söktüm sistemi açtım bios da yine bbot menüsünde gözükmüyor m2 
ardından macrium reflect adlı programla laptop ssd mi m2 ye clonladım ssd yi çıkardım bu sefer kasa açıldı m2 ile ve bios m2 yi görüyordu girdim baktım c diski 250 gb olarak gözüküyor clonladıgım ssd de 250 gb idi) disk yönetimine girdim 250 gb ayrılmamış alan yazıyordu biçimlendirdim bu sefer c dislkini genişlet diyemiyordum arada  saglam kurtarma bölümü oldugu için tecnopat ın saglam kurtarma bölümünü silmek için videosu var komut satırı ile siliniyor onu silip birleştir dedim ve en sonunda m2 yi 500 gb olarak çalıştırmayı başardım clonlama olayı biraz işime geldi notebookdaki bilgilerim kaybolmamış oldu yaklaşık 200 gb veri 17 dk da clonlandı iyi forumlar herkese

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri