Bios SSD'yi Görmüyor

imEmrhn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Katılım
14 May 2022
Mesajlar
4
Tepki
1
Merhaba,

Şöyle bir sorunla karşı karşıyayım. Bir abinin bilgisayarına SSD aldık. Ona Windows 10 yüklemek istemiştim. Ancak nedendir bilinmez bilgisayara format attıktan sonra yeniden başlatma istediği zaman SSD'yi görmüyor, direkt BIOS'a geçiş yapıyor. Ne yapabilirim? BIOS son sürüm bu arada.

Bilgisayar: MSI GL62 6qd-078xtr

Edit 1: UEFI With CSM ile kurulum yapıp boot ettim. Aynı sorun devam ediyor. Bilgisayarı normal aç kapat yapınca hiç bir sorun yok. Yeniden başlat diyince direkt BIOS'a atıyor. Boot tuşu ile de seçemiyorum. Storage information'da Empty PCIE information.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

Exe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Katılım
8 May 2022
Mesajlar
138
Tepki
37
Sata kablolarını kontrol ettiniz mi? veya başka sata kablolarıyla denediniz mı
 

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Katılım
11 Eki 2017
Mesajlar
41,834
Tepki
4,131
Konum
34 | İstanbul Anadolu
BIOS ayarlarınızda NVMe Configuration ayarlarına bakar mısınız. PCIe ayarlarının olduğu yerde olması gerek. Diskiniz listede sonda yer alıyorsa başa alın.
 

cevikyusuf

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Katılım
23 Mar 2022
Mesajlar
367
Tepki
106
Konum
34 | İstanbul Avrupa
Merhaba şöyle bir sorunla karşı karşıyayım. Bir abinin bilgisayarına SSD aldık ona Windows 10 yüklemek istemiştim. Ancak nedendir bilinmez bilgisayara format attıktan sonra yeniden başlatma istediği zaman SSD'yi görmüyor direkt BIOS'a geçiş yapıyor. Ne yapabilirim BIOS son sürüm bu arada.
Bilgisayar Msi Gl62 6qd-078xtr
(yeniden düzenledim)
Edit 1: UEFI with Csm ile kurulum yapıp boot ettim, aynı sorun devam ediyor bilgisayarı normal aç kapat yapınca hiç bir sorun yok yeniden başlat diyince direkt BIOS'a atıyor. Boot tuşu ile de seçemiyorum. Storage information'da empty PCIE information.
Eger donanım olarak görüyor ama boot ekranında görünmüyor ise başka bir disk ile pc yi açın Windows dan disk yönetimine girip siyah la gözüken diski (ayrılmamış) diye yazar zateb bicimlendirin
 

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri
Üst