BIOS Update sonrası bilgisayarın sürekli donması

Murat Can Eser

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
BIOS güncellemesi yaptıktan sonra bilgisayarım düzenli olarak 2 dakika da bir 1 saniye aralıkla 2 kere donuyor düzenli olarak yapıyor. Daha net anlamanız için bunu video kaydı aldım. BIOS sıfırladım durum yine aynı.
https://youtu.be/e7R0KwXVcuI

Ryzen 5 3600
Asus B450M-K

Sapphire AMD RX 580 8 GB

8GB Corsair 8GB A-DATA RAM
High Power 600W 80+PSU

A-DATA 480 GB SSD

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sürüm numarası 2202 sürüme mi güncellediniz? Bu güncelleme içeriğinde performans iyileştirleri olduğu belirtilmiş. Bellek ve sistem geneli için iyileştirlemer yazıyor. Anakartınızın çipset sürücüsünü kurdunu mu kurmadıysanız kurup deneyin. B450 Drivers & Support buradan AMD Chipset Drivers adlı sürücüyü kuracaksınız.

KS

Murat Can Eser

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Sürüm numarası 2202 sürüme mi güncellediniz? Bu güncelleme içeriğinde performans iyileştirleri olduğu belirtilmiş. Bellek ve sistem geneli için iyileştirlemer yazıyor. Anakartınızın çipset sürücüsünü kurdunu mu kurmadıysanız kurup deneyin. B450 Drivers & Support buradan AMD Chipset Drivers adlı sürücüyü kuracaksınız.

Hemen deniyorum.

ugur.gozaydin' Alıntı:

hocam yaptım ama sorun değişmedi acaba asusun kendi sitesinden chipset'ini indirsem nasıl olur?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
ASUS 'un kendi sitesindeki ile AMD sitesindeki aynı çipset ama AMD sitesindeki güncel. Anakart modeline özel çipset sürücüsü yok B450 için tek bir sürücü var her B450 anakarta o kuruluyor. Yani ASUS 'un kendi sistesindekini kurmanız bir şeyi değiştirmez.

Sanırım sorununuz şu 4 şeyden birisinden kaynaklanıyor.

1. Ya bu son sürüm BIOS genel olarak sorunlu.
  2. Ya bu son sürümde bazı bellekleri optimize edeceğiz diye sizin sistemdeki belleklerin optimizesini bozdular.
  3. Birkaç sürüm öncesinde BIOS güncellemeden önce çipsetin son sürüm kurulması gerektiği belirtilmiş ya bu yüzden bir sorun yaşıyorsunuz. Sıralama hatası sebebi olabilir.
  4. Yada son olarak sistemin yani Windows 'un genel güncellemeleri ile bu BIOS doğru çalışmıyor. Windows 10 kullanıyorsanız güncellemeleri kontrol edin.   

Son olarak bellek sorunu yoksa bellek slotu sorunu mu anlamak için tek tek bellek slotlarında deneyin sistemi.

Eğer çözüm olmaz ise bu Windows güncelleme ve bellek önerim ASUS Teknik Desteğe yazmanızı istiyorum sorunu.

KS

Murat Can Eser

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
ASUS 'un kendi sitesindeki ile AMD sitesindeki aynı çipset ama AMD sitesindeki güncel. Anakart modeline özel çipset sürücüsü yok B450 için tek bir sürücü var her B450 anakarta o kuruluyor. Yani ASUS 'un kendi sistesindekini kurmanız bir şeyi değiştirmez.

2. Ya bu son sürümde bazı bellekleri optimize edeceğiz diye sizin sistemdeki belleklerin optimizesini bozdular.
  3. Birkaç sürüm öncesinde BIOS güncellemeden önce çipsetin son sürüm kurulması gerektiği belirtilmiş ya bu yüzden bir sorun yaşıyorsunuz. Sıralama hatası sebebi olabilir.
  4. Yada son olarak sistemin yani Windows 'un genel güncellemeleri ile bu BIOS doğru çalışmıyor. Windows 10 kullanıyorsanız güncellemeleri kontrol edin.   

Son olarak bellek sorunu yoksa bellek slotu sorunu mu anlamak için tek tek bellek slotlarında deneyin sistemi.

Eğer çözüm olmaz ise bu Windows güncelleme ve bellek önerim ASUS Teknik Desteğe yazmanızı istiyorum sorunu.

Yardımınız için teşekkürler tek tek yapacağım sonucunu paylaşacağım.

KS

Murat Can Eser

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:

LatencyMon ile test yaptım ve şu hatayı aldım;

Conclusion: Your System appears to be having trouble handling real-time Audio and other tasks. You are likely to Experience buffer underruns appearing as drop outs, clicks or pops. One or more DPC routines that belong to a driver running in your System appear to be executing for too long. One problem may be related to Power management, disable CPU throttling settings in Control Panel and BIOS setup. Check for BIOS updates.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Aldığınız hatanın Türkçe çevirisini yapmışsınızdır diye düşünüyorum. Aldığınız hatada CPU için güç yönetimi problemleriniz var deniyor ve önerilenler arasında Denetim Masasındaki Güç Yönetimi ayarlarını kontrol etmeniz ki 3 farklı yönetimi deneyin ve diğer öneri ise BIOS CPU Güç ayarlarından bir ayarının kapalı olup olmadığını kontrol edin veya BIOS sürümünüzün güncellemesi var mı bakın yazıyor.

Büyük ihtimalle güncelleme yaptığınız BIOS sürümü bir güç sorunu yaratıyor sizin anakartınızda ve işlemcinizde. ASUS desteğe yazdınız mı durumu?

KS

Murat Can Eser

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Aldığınız hatanın Türkçe çevirisini yapmışsınızdır diye düşünüyorum. Aldığınız hatada CPU için güç yönetimi problemleriniz var deniyor ve önerilenler arasında Denetim Masasındaki Güç Yönetimi ayarlarını kontrol etmeniz ki 3 farklı yönetimi deneyin ve diğer öneri ise BIOS CPU Güç ayarlarından bir ayarının kapalı olup olmadığını kontrol edin veya BIOS sürümünüzün güncellemesi var mı bakın yazıyor.

Büyük ihtimalle güncelleme yaptığınız BIOS sürümü bir güç sorunu yaratıyor sizin anakartınızda ve işlemcinizde. ASUS desteğe yazdınız mı durumu?

İnanın buraya girmeye zamanım bile olmuyor çok yorgun oluyorum dükkan açıyoruz ve tam olarak durumu nasıl izah edeceğimi bilmiyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Buraya yazdığınız gibi sorunu belirtin. Biraz detaylı anlatın ama çok uzatmayın karmaşık cümle yapılarından uzak durun ve olabildiğince basit anlatıp desteğe yazın. Belki bir çözüm önerisi sunarlar. Çünkü benim anladığım BIOS sorunlu gibi ki onu da geriye alma şansınız yok.

KS

Murat Can Eser

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Buraya yazdığınız gibi sorunu belirtin. Biraz detaylı anlatın ama çok uzatmayın karmaşık cümle yapılarından uzak durun ve olabildiğince basit anlatıp desteğe yazın. Belki bir çözüm önerisi sunarlar. Çünkü benim anladığım BIOS sorunlu gibi ki onu da geriye alma şansınız yok.

Detaylı şekilde açıklamasını yaptım bu sorun başıma bela oldu resmen format atsam düzelmez mi?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Yazılımsal yada sistemsel ise düzelir ama BIOS güncellemesi sonrası olduğunu söylediğiniz için bence sorun BIOS odaklı. Ama deneyebilirseniz format atın bakın tabi.

KS

Murat Can Eser

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Yazılımsal yada sistemsel ise düzelir ama BIOS güncellemesi sonrası olduğunu söylediğiniz için bence sorun BIOS odaklı. Ama deneyebilirseniz format atın bakın tabi.

Yardımcı olduğun için teşekkür ederim format atıp sonucu buraya yazarım.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri