Bios'a Girdikten Sonra Bilgisayara Bir Şeyler Oldu

interaxion

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Merhabalar,

Bir şeye bakmak için bios a girmiştim ve hiçbir ayar yapmadan biostan çıktım. Ertesi gün bilgisayarı açtığımda monitörde sinyal yok yazıyor klavye ve mouse çalışmıyordu. Bende klasik bir sorundur diyerek bios pilini çıkartıp taktım. Ama yine monitörde sinyal yok yazıyordu ve klavye mouse çalışmıyordu.

Bilgisayarı düğmesinden kapatıp açtım ve 'The system has posted in safe mode...' diye bir yazı geldi. F1 e basınca biosa attı ve biostan çıktım. Biostan çıkınca bilgisayar sorunsuz açıldı ama her seferinde bilgisayarı açtığımda monitör klavye ve mouse gelmiyor, tekrar kapatıp açıyorum biosa atıyor ve biostan çıkınca bilgisayar açılıyor. Ne yapmalıyım?

Moderatörün son düzenlenenleri:

Hz.ETQ

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
683
Merhabalar,

Bir şeye bakmak için bios a girmiştim ve hiçbir ayar yapmadan biostan çıktım. Ertesi gün bilgisayarı açtığımda monitörde sinyal yok yazıyor klavye ve mouse çalışmıyordu. Bende klasik bir sorundur diyerek bios pilini çıkartıp taktım. Ama yine monitörde sinyal yok yazıyordu ve klavye mouse çalışmıyordu.

Bilgisayarı düğmesinden kapatıp açtım ve 'The system has posted in safe mode...' diye bir yazı geldi. F1 e basınca biosa attı ve biostan çıktım. Biostan çıkınca bilgisayar sorunsuz açıldı ama her seferinde bilgisayarı açtığımda monitör klavye ve mouse gelmiyor, tekrar kapatıp açıyorum biosa atıyor ve biostan çıkınca bilgisayar açılıyor. Ne yapmalıyım?
F1 ile BIOS'a girin.
Defaults deyin.
F10 ile kaydedip çıkın.
Sistem açılmaz ise ilk sırada Windows Boot Manager olduğundan emin olun. Bios ayarlarinizi kontrol etmeyi unutmayin.

Çözüm olmazsa alttaki konuyu inceleyin

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Merhabalar,

RAM 'lerinizi söküp öyle deneyin. İşe yaramazsa CMOS reset deneyin. Anakart üzerinde CLR_CMOS vb. bir ada sahip 2 veya 3 adet pin olması gerekir. 2 bacağı bir süre (5-10sn.) dokunduracaksınız hepsi bu kadar. NOT : Sistemin PSU anahtarı kapalı olsun.

KS

interaxion

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
F1 ile BIOS'a girin.
Defaults deyin.
F10 ile kaydedip çıkın.
Sistem açılmaz ise ilk sırada Windows Boot Manager olduğundan emin olun. Bios ayarlarinizi kontrol etmeyi unutmayin.

Çözüm olmazsa alttaki konuyu inceleyin

Oldu çok teşekkür ederim beni büyük bir yükten kurtardınız.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri