Soru Biostar B650M X3D Pro Alinir Mi?

Berke.yldrm

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
Bıostar ın bu kartı fiyatına göre dolu geldi. Sizce alınır mı? Çift kanal 6.400MHZ CL32 32GB RAM ve 9600X işlemci ile kullanacağım.

KS

Berke.yldrm

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
Alınır hocam gayet güzel anakart B650m-r gibidir 10 vrm 9600x için yeterli olur.
O anakartı 2 RAM slotundan dolayı tercih etmedim B650 ama yani A serisi gibi slot konusunda. 4 Ram slotu hem ileri zamanda da iyidir. Ve Ram değerlerimi ile uyumlumudur bu anakart (bıostar) ?

Monster Form

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
148
O anakartı 2 RAM slotundan dolayı tercih etmedim B650 ama yani A serisi gibi slot konusunda. 4 Ram slotu hem ileri zamanda da iyidir. Ve Ram değerlerimi ile uyumlumudur bu anakart (bıostar) ?
Hocam 6000mhz destekliyor gösteriyor eğer 4 slot ram kullanmayacaksanız B650M-R daha iyi olacaktır ram slotu az a serisi gibi ama kendisi çok sağlam bir b650 anakarttır kullanıyorum çok memnunum.

KS

Berke.yldrm

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
Hocam 6000mhz destekliyor gösteriyor eğer 4 slot ram kullanmayacaksanız B650M-R daha iyi olacaktır ram slotu az a serisi gibi ama kendisi çok sağlam bir b650 anakarttır kullanıyorum çok memnunum.
Hocam ileride 64 veya 48 yaparım ben onu. O yüzden ve kaç tane ARGB girişi var biliyormusunuz acaba? Çünkü

Gpu tutucu sıvı soğutma kasa fanları ARGB şu anlık aklıma gelenler bunlar. Yeterli giriş varmı?

Monster Form

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
148
Hocam ileride 64 veya 48 yaparım ben onu. O yüzden ve kaç tane ARGB girişi var biliyormusunuz acaba? Çünkü

Gpu tutucu sıvı soğutma kasa fanları ARGB şu anlık aklıma gelenler bunlar. Yeterli giriş varmı?
Hocam bende şuan 4fan+1 işlemci soğutucu fanı bağlı ama kasa fanlarının kendi hub'ına bağlı diye biliyorum.Fan hub'ı bu tip bir şey.
1764168208443.jpeg

Monster Form

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
148
Bıostar için demiştim. 4 slot olsaydı asus alırdım.
Hocam ramlerin performansını biraz kısıp kullanmak istiyorsanız alınır ama bence b650m-r daha mantıklı zaten anakart 4 kanal desteklemiyorsa kullanamazsınız veya b650 eagle alın;
1.500tl farkla çok daha iyi bir anakart.

KS

Berke.yldrm

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
Hocam ramlerin performansını biraz kısıp kullanmak istiyorsanız alınır ama bence b650m-r daha mantıklı zaten anakart 4 kanal desteklemiyorsa kullanamazsınız veya b650 eagle alın;
Hocam bütçe ayarlamaya çalışayım eğer çıkarsa bunu alayım. Aslında şu anlık 2 ram slotu kullanacağım bütçe çıkmazsa bile ASUS daha mı iyidir bıostar dan?

KS

Berke.yldrm

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
Dostum teşekkür ederim bu kartı satın aldım. Özellikle 4 ram slotu, 3 ssd (1*gen5 2*gen4) ARGB girişleri ve Faz, vrm bolluğu tatmin etti bu fiyat seviyesine göre harika bence. Çoook teşekkür ederim iyi ürün gösterdiğin için. Hayırlı akşamlar

İbrahim Karakuzu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
bende sorumla konuya dahil olayım. h610m kullanıyorum sistem özelliklerim: rtx4070 12gb i5 14400f 8x2 ram. hiç bir oyunda internette gördüğüm performansları alamıyorum. valorantta işlemcim bir kişide 400 450 fps arası verirken benimki 250 görürse şükür diyorum. aynı şekilde 2k ultra ayarlarda rdr2 oynarken 85 90 dlss kapalı şekilde görüyor ama ben dlss açıkken bile 60-65 arası fpslerde geziyorum üstelik grafiklerde ultrada olmasına rağmen hiç öyle gözükmüyor eski kartım 2060dan daha memnundum. sorum şu; izlediğim kullanıcıların anakart modeli msi z790 sistemlerimiz arasındaki tek fark bu. anakartın farklı olması bu kadar büyük performans kayıplarına yol açar mı ona göre anakartımı z790 ile değiştireceğim veya verdiğiniz önerileri dikkate alarak hareket edeceğim

Monster Form

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
148
Dostum teşekkür ederim bu kartı satın aldım. Özellikle 4 ram slotu, 3 ssd (1*gen5 2*gen4) ARGB girişleri ve Faz, vrm bolluğu tatmin etti bu fiyat seviyesine göre harika bence. Çoook teşekkür ederim iyi ürün gösterdiğin için. Hayırlı akşamlar
Sağolasınız hocam:)
bende sorumla konuya dahil olayım. h610m kullanıyorum sistem özelliklerim: rtx4070 12gb i5 14400f 8x2 ram. hiç bir oyunda internette gördüğüm performansları alamıyorum. valorantta işlemcim bir kişide 400 450 fps arası verirken benimki 250 görürse şükür diyorum. aynı şekilde 2k ultra ayarlarda rdr2 oynarken 85 90 dlss kapalı şekilde görüyor ama ben dlss açıkken bile 60-65 arası fpslerde geziyorum üstelik grafiklerde ultrada olmasına rağmen hiç öyle gözükmüyor eski kartım 2060dan daha memnundum. sorum şu; izlediğim kullanıcıların anakart modeli msi z790 sistemlerimiz arasındaki tek fark bu. anakartın farklı olması bu kadar büyük performans kayıplarına yol açar mı ona göre anakartımı z790 ile değiştireceğim veya verdiğiniz önerileri dikkate alarak hareket edeceğim
Anakart o kadar farka yol açmaz hocam yeni konu açın o konuda yardımcı olsunlar ben o tip konularda çok iyi değilim ama sorun anakartta değil.

shizo skit

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
4 Ram slot'u zaten şu an DDR5'te tavsiye edilmiyor. 2-4 Ram slotu fazla kafaya takılıyor. Aynı marka, aynı ürün 2 ram çalıştırırken çoğu anakart firması 4 kullanılmaması gerektiğini ve stabilite sorunlarına çıktığından bahsediyor. Ram ve anakart uyumluluğu zaten tamamen yalan bir şey. Nebi Akgün'ün bu konu hakkında çok iyi bir videosu var "Ram rehberi" adında. Anakartların sitesindeki Ram uyumluluk sayfası da sadece denenmiş ortalama bir sonuç alınmış olması anlamına geliyor. Orada olmayan bir ram'i de taksan sorun yaşama ihtimalin az. 2 sistemim var; birinde 4 slot, birinde 2 slot. Hayatım boyunca da hiç 4 ram kullanmadım. Bir manası yok yani 4 slot olmasının. Bu bir barem olmamalı. He, dersin ki "2 ram slotlular mAtx oluyor; mAtx bir kasaya takınca boyutu 4 ram'lilere göre daha kısa olduğu için tam kompakt durmuyor, kasada 2 tane yükseltme vidası olduğu yer boşta duruyor gözüme güzel gelmiyor" o zaman 4 ram slotlu olanından al tabi.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri