Soru Biostar B650M X3D Pro Alinir Mi?

KS

Berke.yldrm

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
4 Ram slot'u zaten şu an DDR5'te tavsiye edilmiyor. 2-4 Ram slotu fazla kafaya takılıyor. Aynı marka, aynı ürün 2 ram çalıştırırken çoğu anakart firması 4 kullanılmaması gerektiğini ve stabilite sorunlarına çıktığından bahsediyor. Ram ve anakart uyumluluğu zaten tamamen yalan bir şey. Nebi Akgün'ün bu konu hakkında çok iyi bir videosu var "Ram rehberi" adında. Anakartların sitesindeki Ram uyumluluk sayfası da sadece denenmiş ortalama bir sonuç alınmış olması anlamına geliyor. Orada olmayan bir ram'i de taksan sorun yaşama ihtimalin az. 2 sistemim var; birinde 4 slot, birinde 2 slot. Hayatım boyunca da hiç 4 ram kullanmadım. Bir manası yok yani 4 slot olmasının. Bu bir barem olmamalı. He, dersin ki "2 ram slotlular mAtx oluyor; mAtx bir kasaya takınca boyutu 4 ram'lilere göre daha kısa olduğu için tam kompakt durmuyor, kasada 2 tane yükseltme vidası olduğu yer boşta duruyor gözüme güzel gelmiyor" o zaman 4 ram slotlu olanından al tabi.
Hocam Gıgabyte Eagle aldım.

Gigabyte B650 EAGLE 7600mhz(OC) M.2 AM5 ATX Anakart, B650 EAGLE https://share.google/Dlt8UFG1fsBPe0WkP

shizo skit

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Hocam Gıgabyte Eagle aldım.

Gigabyte B650 EAGLE 7600mhz(OC) M.2 AM5 ATX Anakart, B650 EAGLE https://share.google/Dlt8UFG1fsBPe0WkP

Benim de önerdiğim bir anakart bu. Gayet güzel anakart hocam. B650 olmasına rağmen Gen5 özelliği olan kartlardan. Bu fiyat bareminde bence tek eksiği ekran kartı çelik koruması. En mantıklısı bu olmuş bence. B650M-R'den de, Biostar X3D'den de daha iyi kart. Güle güle kullanın.

Bir sistemimde ben de Gigabyte kullanıyorum. Tek önerim beta sürümü Bios kullanmayın. Hem ana sürümlerini kullanın Bios'ların.

KS

Berke.yldrm

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
Benim de önerdiğim bir anakart bu. Gayet güzel anakart hocam. B650 olmasına rağmen Gen5 özelliği olan kartlardan. Bu fiyat bareminde bence tek eksiği ekran kartı çelik koruması. En mantıklısı bu olmuş bence. B650M-R'den de, Biostar X3D'den de daha iyi kart. Güle güle kullanın.

Bir sistemimde ben de Gigabyte kullanıyorum. Tek önerim beta sürümü Bios kullanmayın. Hem ana sürümlerini kullanın Bios'ların.
Teşekkür ederim hocam. GPU için diyorsanız çelik korumayı metal GPU tutucu aldım GAMEPOWER HEATSYNC.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri