Bir garip ekran kartı sorunu....

mecogurler

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar.

Hd 6870 model eski bir ekran kartım var. Bu ekran kartı 2-3 günde bir ekranıma görüntü vermiyor. Anakartım dahili ekran kartı bulundurduğundan bilgisayarı bu şekilde kullanıyorum. Ancak kendimce bir çözüm buldum ve istisnasız her seferinde işe yarıyor. Bu çözümü size anlatmak ve sorun hakkında yardımınızı almak istiyorum.

Şimdi üstte bahsettiğim gibi 2-3 günde bir görüntü vermiyor ekran kartım. Ben de çözüm olarak her şeyi denedikten sonra şu çözümü buldum. Ekran kartımın fan ve soğutucu kısmını tamamen karttan ayırıp ekran kartını bu şekilde anakarta bağlıyorum ve 2-3 defa bilgisayarımı yeniden başlatıyorum (önceleri 5-10 dakika bu şekilde çalıştırırdım ancak yeni bir çözüm olarak sadece 2-3 defa yeniden başlatmam yetiyor.) ve ekran kartım tekrar görüntü veriyor. (Belirtmek istiyorum ki ekran kartımı bilgisayara tekrar bağladığımda istediğim işlemleri yapabiliyorum. Ekran kartımla hiç sorunsuz performans kaybı olmadan oyun oynayıp işlem yapabiliyorum.) Aşağıda eğer becerebilirsem fotoğraflarını koyacağım. Sizce sorun psu'da mı olabilir. yoksa ekran kartında mı ? veya başka bir şeyde mi ? Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum.
TcfnVP

gG9O4I

msiarmor06

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öncelikle merhaba, anladığım kadarıyla bilgisayarın sık sık kendiliğinden bir daha açılmayacak biçimde kapanıyor. Sıkıntını direkt olarak PSU diyemeyiz onun için voltaj değerlerine bakmanı öneririm. Eğer ki voltaj olarak bir sıkıntın yoksa ekran kartı kablolarında sıkıntı olabilir.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Aklıma üç şey geliyor ama ilk ikisi daha olası şeyler. İlk ikisi Statik elektrik sorunu ve ona bağlı gelişen PSU sorunu. PSU sistem başlangıcında sisteme biraz fazla güç verir bu güç akımı eğer PSU tarafından iyi yönetilemez ise statik akım bileşenlerin ki genelde RAM veya ekran kartına aktarılır ve sistem görüntü vermeme veya hiç açılmama gibi sorunlar yaratabilir. Yani sorun ya PSU yada elektrik hattınızın iyi olmamasından kaynaklı olabilir. Diğer sorun ise direkt ekran kartı odaklı bir güç yönetim veya ısı sorunu olabilir. Siz tamamen kartı söktüğünüzde akım boşalır ve ısı dağılır. Haliyle buda tekrar çalışmasını sağlar.

KS

mecogurler

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Vermiş olduğunuz teknik cevaplar için çok teşekkür ediyorum. Sanırım başka bir psu da deneyeceğim. İyi günler dilerim

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri