Bitmek Üzere Olan Sistemim İle ilgili düşünceleriniz ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
RAM 'leriniz Ryzen onaylı bellekler. Zaten işlemcinizinde desteklediği bir frekans ki anakartlar ilk açılışta zatan baz frekans yani 2133MHz hızda çalıştırır bellekleri yani o bir sorun değil. BIOS 'un üzerine odaklanın ve ASUS destek ile iletişime geçin.

KS

teto17

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam sanırım işlemci oturmamıştı söktüm tekrar taktım ekran kartını da diğer PCI yuvasına taktım PC çalıştı. RAM konusunda emin olduğunuz için saatlerce çaba sarf ettim iyiki de uğraştım diyorum sayenizde.
Ancak ufak bir sorunum var. Power tuşuna basınca fanlar dönüyor 1 sn sonra tamamen kapanıyor RGB ışıkları da aynı şekilde ve 2 sn sonra hiç bişey yapmadan bu sefer PC sorunsuz açılıyor. Bu normal bir şey mi ? Montaj sürecinde herhangi bir yanlış bağlantı yaptığımı düşünmüyorum

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Tam anlamadım sistem Power tuşuna basınca açılıyor sonra tekrar kapanıyor ve sonra tekrar otomatik açılıyor ve normal seyrinde Windows ekranına kadar sorun çıkartmıyor? Eğer böyle ise bazı anakartlarda bu tarz bir başlangıç profili olabiliyor özellikle ASUS anakartlarda bu tarz bir başlangıç sekansı var diyebiliyorum. Siz yine de BIOS sürümünüzü güncel tutun ve RAM OC profilini MSI, Gigabye ve ASRock anakartlarda XMP olarak geçiyor ASUS anakartlarda DOCP olarak geçiyor aktif edin hepsi bu kadar. Bu başlangıç sekansı hala aynı ise sorun değil bir sekanstır yani doğal bir süreçtir o anakart için.

KS

teto17

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Uğur hocam merhaba. En son konu ile alakalı yardımınıza ihtiyacım var. Başlangıç sekansı ile alakalı. Bios güncellemesi yaptıktan sonra RAM OC profili pasif halde iken herhangi bir şekilde power tuşuna bastıktan kısa bir süre sonra PC resetlenmiyor. Ancak ne zaman ki DCOP profilini aktif hale getirsem bu sorun ortaya çıkıyor. Hem de ayrı durum aralıksız 3-4 defa tekrar ettiği oluyor. Bu sorun sadece PC yi açarken yani power tuşuna bastıktan kısa bir süre sonra gerçekleşiyor. İleride donanıma zarar vermesinden endişe duyuyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
ASUS anakartlarda başlangıç sekansı modellere ve güncellemelere bağlı 1-2 defa tekrar edebilir. Yani tuşa basarsınız sistem açılıyor gibi yapıp bir reset atar sonra açılır. Bu durum ASUS markasını çoğu anakartında var ve bazı modellere güncelleme ile aktarıldığını daha önce görmüştüm. Tamamen normal bir durum sistem başlangıcında ASUS 'a özel önemli birkaç şey uygulamak için bunu yapıyor. Bunu bilin diye anlattım.

DOCP profilinize el ile manuel bir müdahale gerekebilir. Bana yorumlarımın altındaki iletişim bilgilerinden ulaşın bir bakalım detaylıca.

KS

teto17

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
https://ibb.co/g3PxhLg (anakartın şuanki görümü)

Uğur hocam ekran kartımın safe slot a takılı olmadığını 2. slotta çalıştığını daha önceden belirtmemiştim. Bugün bir daha test ettiğimde ekran kartı safe slota takılı iken görüntü gelmiyor ne zaman ki 2. slota taksam o zaman görüntü geliyor. Sorunun kaynağı ne olabilir sizce ? Bu arada ram slotlarının yerlerini değiştirerek sorunu bulmaya çalıştım.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
BIOS odaklı sorun olabilir. O soket kapalı olabilir yada herhangi bir başka ayar tarafından engelleniyor olabilir. BIOS ayarlarınızı sıfırlayıp ve varsa BIOS güncellemenizi yapıp deneyin. Diğer bir şey ise sistemde takılı M.2 SSD varsa PCIe hatlarınızın sayısı yetersiz olabilir ve buna bağlı bazı soketler iptal oluyor olabilir. SSD diski söküp deneyin. Ayrıca SATA disk portlarınızın kaç tanesi dolu bilmiyorum ama birden fazla SATA disk kullanıyorsanız teke düşürün ve olabildiğince SATA port numaralarından ilk numaraları kullanın.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri