Boot Sorunu

davids58

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar merhaba.
Bilgisayarın marka modeli; Acer Aspire V3-551G 
Format atmak için Windows 7 Ultimate x64 iso dosyasını Rufus programı ile usb ye attım. Rufus porgramında "GPT" yi seçtim. Bilgisayara format attıktan sonra daha önce başıma gelmeyen bir sorun oluştu. Bilgisayar açılırken;
Fotoğraf 1
bu hatayı alıyorum. F12 ile boot ekranından;
Fotoğraf 2
4. seçeneği seçtiğimde ise açılıyor. Bir de driverları yükleyip yeniden başlattığımda mavi ekran geliyor ve bu sefer hiç açılmıyor.
Tek isteğim bilgisayarı açtığımda normal bir şekilde; ben hiçbir şey yapmadan açılması.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
İlk fotoğraf BOOT sıralamasında Windows kurulu bir disk bulamadığını söyleyen hata. 2. resimdeki son 4 numaralı Windows kurulu diski 1. sıraya almanız gerek. Windows ilk açılışta 1. sıradaki diski BOOT eder yani ona Windows kurulu olan diski atamanız gerekiyor. BIOS ayarlarına girin ve oradan BOOT menüsünden BOOT diskiniz olarak 1. sıraya 4 numaralı seçeneği alın ve kaydedin. Sorun kalmayacaktır.

Mavi ekran hatalarınız işletim sisteminiz ile uyumsuz bir sürücü vs. kurulumu oluyorsa onunla alakalıdır. Sistem Win7 ama doğru sürücüyü kurmazsanız yada bir hata oluşursa mavi ekran vs. alabilirsiniz bu normal. Windows güncellemeleri ile ve 3. parti bir yazılım ile örnek olarak ben yıllardır Driver Booster kullanıyorum sürücü güncelleme ve yüklemelerinizi yapabilirsiniz.

KS

davids58

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
İlk fotoğraf BOOT sıralamasında Windows kurulu bir disk bulamadığını söyleyen hata. 2. resimdeki son 4 numaralı Windows kurulu diski 1. sıraya almanız gerek. Windows ilk açılışta 1. sıradaki diski BOOT eder yani ona Windows kurulu olan diski atamanız gerekiyor. BIOS ayarlarına girin ve oradan BOOT menüsünden BOOT diskiniz olarak 1. sıraya 4 numaralı seçeneği alın ve kaydedin. Sorun kalmayacaktır.

Mavi ekran hatalarınız işletim sisteminiz ile uyumsuz bir sürücü vs. kurulumu oluyorsa onunla alakalıdır. Sistem Win7 ama doğru sürücüyü kurmazsanız yada bir hata oluşursa mavi ekran vs. alabilirsiniz bu normal. Windows güncellemeleri ile ve 3. parti bir yazılım ile örnek olarak ben yıllardır Driver Booster kullanıyorum sürücü güncelleme ve yüklemelerinizi yapabilirsiniz.

Dediğiniz aklıma geldi.Ancak boot ayarlarına girdiğimde 4. sıradaki gözükmüyor. Hatta tüm seçenekleri 1. sıraya aldım yok aynı sorun devam ediyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
BIOS ayarlarınızı kaydediyor musuz? Ayarlar kayıt olmuyor olabilir. Çünkü siz birinci sıraya aldığnız halde yine son sırada veya farklı sırada çıkıyorsa o sıralama BIOS piliniz bitmiştir anakart ayarları kaydetmiyordur.

KS

davids58

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
BIOS ayarlarını kaydediyorum.Kontrol ettiğimden kaydolduğuna eminim.BIOS pili de bitmiş olamaz çünkü bilgisayar düzgün bir şekilde formattan önce çalışıyordu. Bu sorun yoktu. Ne olduysa formattan sonra oldu.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Şöyle yapın BOOT menüsünden diğer disklerinizi Disable yapın ve tekrar format atın yani format aşamasında sadece Windows kurulumu olacak disk aktif olsun. Format sonrasında BIOS Boot menüsünden disklerinizi tekrar aktif edip öyle deneyin.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
BOOT menüsü sırasında hangi diske Windows kuruyorsanız yada şuan hangi diskte Windows varsa onu 1 numaraya alın diğerlerine basıp disable yani bir disk yada okuyucu seçimi yapmayın.

KS

davids58

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
BOOT menüsü sırasında hangi diske Windows kuruyorsanız yada şuan hangi diskte Windows varsa onu 1 numaraya alın diğerlerine basıp disable yani bir disk yada okuyucu seçimi yapmayın.

Yaptım, denemediğim şey kalmadı. En sonunda bir bilgisayarcıya götürdüm ilk önce HDD' nin yeterliliğine baktı ve sonuç; HDD %48 yeterlilikte imiş. Yeni bir SSD alın dedi. Bende çok pahalı olduğu için almadım.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Disk hatası BOOT sorunu yapabilir ama diskte gerçekten sorun varsa bunu yapar. Yoksa genel olarak diskten meydana gelen sorunlarda BOOT sorunu sonlarda gelir. Diskinizin HDTune ile Healt sekmesindeki bilgilerin tamamını paylaşın görsel olarak bakalım neymiş ne değil miş.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri