Soru Bu Anakart Sizce Nasıl?

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
764
Kendimce fikirlerim vardı ve RTX 5080 aldığım için anakartı da değiştirip PCI-express 5.0 sağlayan bir anakarta geçmek istedim:

Bu ürünü sipariş ettim.

Dikkat ettiğim bazı özellikleri:
PCI-e 5.0 ekran kartı
4 M2 slotunun 3 tanesi 5.0, 1 tanesi 4.0
2,5G LAN bağlantı portu var ama benim internet hızım zaten bu değerin 10 da 1'i kadar bile değil. 100'de 1'i kadar internet hızım var.
Wifi 7 + Bluetooth 5.4 bulunuyor.
Her yerinde soğutma bloğu bulunuyor.
20 faz işlemci güç beslemesiyle oldukça kaliteli VRM sahip.

Özellikleri gayet güzel gibi geldi bana. Eksiği kusuru varsa lütfen beni uyarın.
Hatta iade etmemi gerektirecek veya değiştir bunu diyebileceğiniz 16K fiyata kadar daha iyi bir anakart var mıdır?

omerlutfiulker

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
482
amazondan amadın mı

yaklasık 3 ydır aktıf kullanıyorum bır eksıklıgı yok . kaldı ki anakartın eksikliğini anlamak da ımkansız teknoloji editoru falan degılsenız

KS

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
764
amazondan amadın mı

yaklasık 3 ydır aktıf kullanıyorum bır eksıklıgı yok . kaldı ki anakartın eksikliğini anlamak da ımkansız teknoloji editoru falan degılsenız
Amazondan alamıyorum malesef kartı kabul etmiyor. İncehesapta geçiyor kartım.

Yok teknolojik incelemeler benim hobim. Daha çok oyun oynayıp film izlerim ama hobimden geri kalamıyorum. Hani şöyle tarif edeyim, ücretsiz şekilde etraftaki tanıdıklara PC toplayabiliyorum. O derece hobim.

omerlutfiulker

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
482
Amazondan alamıyorum malesef kartı kabul etmiyor. İncehesapta geçiyor kartım.

Yok teknolojik incelemeler benim hobim. Daha çok oyun oynayıp film izlerim ama hobimden geri kalamıyorum. Hani şöyle tarif edeyim, ücretsiz şekilde etraftaki tanıdıklara PC toplayabiliyorum. O derece hobim.
ben dırek bu işle ilgileniyor OC vs cok ugrasırım dediğim gibi bir eksikliğini görmnedim önceki anakartımdan buna geçince de . gayet güzel bir anakart ama amazondan almayua calısmanızı öneririm . aradaki fiyat farkı az değil

KS

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
764
ben dırek bu işle ilgileniyor OC vs cok ugrasırım dediğim gibi bir eksikliğini görmnedim önceki anakartımdan buna geçince de . gayet güzel bir anakart ama amazondan almayua calısmanızı öneririm . aradaki fiyat farkı az değil
650 TL fark ediyor ama kart amazonda geçersiz olunca oradan alamam zaten.
İncehesap 3 taksit yapıyor peşin fiyatına. 650TL çok önemli bir fark değil bence. Ki zaten amazonda alışveriş yapamadığımdan ya yeni kredi kartı çıkarttırmam gerek ya da başka adreslerden almaya devam.

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
146
1770207146976.png

dostum düşüğün anakartın vrm yapısı sanıyorum x870 Aorus Elite Wifi7 Ice ile aynı. (edit: pardon aynı anakartmış) Bu listeden Asrock x870 pro rs wifi yi beğendim.

12300 TL fiyatı var.

cinebench skorlarınada baktım. ondada iyi. düşündüğün anakart tepe noktasında ama arada 4000 tl ye değecek bir fark göremedim.

1770207348836.png

Son düzenleme:
KS

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
764
Ekli dosyayı görüntüle 45937

dostum düşüğün anakartın vrm yapısı sanıyorum x870 Aorus Elite Wifi7 Ice ile aynı. Bu listeden Asrock x870 pro rs wifi yi beğendim.

12300 TL fiyatı var.

cinebench skorlarınada baktım. ondada iyi. düşündüğün anakart tepe noktasında ama arada 4000 tl ye değecek bir fark göremedim.

Ekli dosyayı görüntüle 45938
Teşekkür ederim.
En büyük fark M2 SSD yuva sayısında. Bana 4 adet M2 SSD yuvası lazım. Bu anakartta 3 adet var. Yoksa bu anakartı alacaktım, radarımdaydı şahsen. Asrock da çok iyi bir anakart.

Testte 9950X kullanılmış Gigabyte Aorus Elite Wifi İce ile. Ben şimdilik 7800X3D ile kullanacağım, ileride 9800X3D işlemciye geçebilirim. Yani VRM sıcaklıkları bende daha düşük çıkacaktır. 9950X ile testte VRM sıcaklıkları biraz patlamış aslında. 20 faz güç beslemesi ile bu sonuçlar olmamalıydı. Muhtemelen kullanılan termal padler bir tık kalitesiz.

Son düzenleme:
  • Beğen
Reactions: GNU

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
146
Teşekkür ederim.
En büyük fark M2 SSD yuva sayısında. Bana 4 adet M2 SSD yuvası lazım. Bu anakartta 3 adet var. Yoksa bu anakartı alacaktım, radarımdaydı şahsen. Asrock da çok iyi bir anakart.

Testte 9950X kullanılmış Gigabyte Aorus Elite Wifi İce ile. Ben şimdilik 7800X3D ile kullanacağım, ileride 9800X3D işlemciye geçebilirim. Yani VRM sıcaklıkları bende daha düşük çıkacaktır. 9950X ile testte VRM sıcaklıkları biraz patlamış aslında. 20 faz güç beslemesi ile bu sonuçlar olmamalıydı. Muhtemelen kullanılan termal padler bir tık kalitesiz.
aynı vrm-mosfet, fazları kullanmıyorlar. oda etkiliyor. kullandıkları termal padler soğutma bloğunun hacmi v.s. de etkileyebilir.

sistemdeki 4 m2 ssd nin 4 ünede mecbur musun kullanım şeklini bilmiyorum. şayet ssd ler imzanda yazanlar ise 2 tanesini satıp + üstüne anakarttan artacak 4000 tl yi eklesen:

şu an gücüne göre fiyatı baya iyi bu fiyatta da fazla durmaz. ana ssd olarak bunu kullanabilirsin. ama tabi öneridir uygulama şeklini bilmiyorum.

KS

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
764
İmzamdaki gibi ama SSD'ler değişecek 2 tane 2 TB, 2 tane 4 TB olacak. Tabii onları sonra değiştireceğim. Parça parça adım adım gidiyorum. Hepsine bir anda yetişemiyorum.
Bunun sebebi de internet hızım yavaş. Çift internet kullanıyorum bazen. Birinden indirme yaparken, diğerinden video izliyorum veya bazen de online oyuna girerim.
İndirdiklerim depolandığında SSD'ler arası dosyaları yer değişirim. SSD hızlarını yükseltene kadar transfer ile yüksek hızlı SSD isteyen oyunu aktarma yapıyorum yani. Şimdilik en yüksek hızdakine aktarıyorum genelde. Kullanım şekli bu yüzden biraz garip.

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
146
İmzamdaki gibi ama SSD'ler değişecek 2 tane 2 TB, 2 tane 4 TB olacak. Tabii onları sonra değiştireceğim. Parça parça adım adım gidiyorum. Hepsine bir anda yetişemiyorum.
Bunun sebebi de internet hızım yavaş. Çift internet kullanıyorum bazen. Birinden indirme yaparken, diğerinden video izliyorum veya bazen de online oyuna girerim.
İndirdiklerim depolandığında SSD'ler arası dosyaları yer değişirim. SSD hızlarını yükseltene kadar transfer ile yüksek hızlı SSD isteyen oyunu aktarma yapıyorum yani. Şimdilik en yüksek hızdakine aktarıyorum genelde. Kullanım şekli bu yüzden biraz garip.

12700 TL. 4 tane m2 slotu. bir m2 pciex 5.0 3 tanede 4.0. ve alc 4082 gibi bilinen en yüksek usb yeni nesil yüksek snr li realtek ses çıkışı.

"Direct Drive Technology on Front headphone port (Supports up to 600 Ohm headsets)" bu tür ohm'lu kulaklık desteği genellikle özel-pahalı ses kartlarıyla oluyor.

Son düzenleme:
KS

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
764

12700 TL. 4 tane m2 slotu. bir m2 pciex 5.0 3 tanede 4.0. ve alc 4082 gibi bilinen en yüksek usb yeni nesil yüksek snr li realtek ses çıkışı.

"Direct Drive Technology on Front headphone port (Supports up to 600 Ohm headsets)" bu tür ohm'lu kulaklık desteği genellikle özel-pahalı ses kartlarıyla oluyor.
O işi yapan bende amfi benzeri bir alet var. Adını tam bilmiyorum. Arkadaş yurt dışından getirmiş, markasını okuyamıyorum bile değişik bir alfabesi var.
Dolby uyumlu cihazın ses kapatesini ciddi oranda kaliteli hale getiriyor. 2 tane cihaz birbirine bağlı.
Tabii kayıtlar kaliteli olmadığında pek anlamı kalmıyor. Yüksek kalite filmlerde işe yarıyor anca.

Öte yandan anakart çok güzelmiş. B850 hiç bakmadığımdan gözden kaçmış biraz, özelliklerini daha erken görsem alırdım gibi. X870 anakart siparişim yarın teslim edilecekmiş, o yüzden gelsin bir deneyelim bakalım.
Neyse X870 olup üst düzey bir anakartı fiyatını orta kararda olan bir model aldım gibi. Termal padleri Gigabyte zaten hep kötü kullanır. Kendim değişirim garantisi bittiğinde artık. Böyle kalsın. Seni de yordum dostum Allah razı olsun. Ellerine sağlık.

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
146
O işi yapan bende amfi benzeri bir alet var. Adını tam bilmiyorum. Arkadaş yurt dışından getirmiş, markasını okuyamıyorum bile değişik bir alfabesi var.
Dolby uyumlu cihazın ses kapatesini ciddi oranda kaliteli hale getiriyor. 2 tane cihaz birbirine bağlı.
Tabii kayıtlar kaliteli olmadığında pek anlamı kalmıyor. Yüksek kalite filmlerde işe yarıyor anca.

Öte yandan anakart çok güzelmiş. B850 hiç bakmadığımdan gözden kaçmış biraz, özelliklerini daha erken görsem alırdım gibi. X870 anakart siparişim yarın teslim edilecekmiş, o yüzden gelsin bir deneyelim bakalım.
Neyse X870 olup üst düzey bir anakartı fiyatını orta kararda olan bir model aldım gibi. Termal padleri Gigabyte zaten hep kötü kullanır. Kendim değişirim garantisi bittiğinde artık. Böyle kalsın. Seni de yordum dostum Allah razı olsun. Ellerine sağlık.
rica ederim kardeşim. o dediğin cihaz yada cihazların marka modelini yazarsan yorum yapabilirim. yada bir fotoğrafını arkasındaki bağlantı yerlerinin bir fotosunu atabilirsin. bağlantı optik mi yoksa analog mu ?

satın aldığın anakart güzel. fazlasıyla yetecektir. ses çıkışıda alc1220 oda boş değil. ( kalburüstü ve alc 897 değil )

ssd sipariş vermeden önce de bir başlık açarsan tavsiyeleri bir gözden geçirebilirsin. o konuda anakarttan daha fazla/etkin yorum yapabilirim.

Son düzenleme:
KS

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
764
rica ederim kardeşim. o dediğin cihaz yada cihazların marka modelini yazarsan yorum yapabilirim. yada bir fotoğrafını arkasındaki bağlantı yerlerinin bir fotosunu atabilirsin. bağlantı optik mi yoksa analog mu ?
Optik bağlantı.
satın aldığın anakart güzel. fazlasıyla yetecektir. ses çıkışıda alc1220 oda boş değil. ( kalburüstü ve alc 897 değil )

ssd sipariş vermeden önce de bir başlık açarsan tavsiyeleri bir gözden geçirebilirsin. o konuda anakarttan daha fazla/etkin yorum yapabilirim.
Gigabyte anakart + MSI ekran kartı olacaktı öyle bıraksak. 2 tane farklı yazılım gerekecekti.

MSI anakart ve ekran kartı olsun tek yazılım daha iyi olur diye değiştirdim.

MSI Mag B850 Edge Ti WIFI 7 sipariş ettim. Kendi sitesinde 7 W/mK termal pad olduğu yazıyor. Gigabyte ise herhangi bir bilgi yazmamış bu konuda. Gigabyte ayrıca VRM soğutma sıralamasında geride kalıyor testlerde.

FARKLAR:
----------------------------- Gigabyte X870 Aorus Elite Wifi7 ----------------- MSI Mag B850 Edge Ti Wifi7
1770387768731.png

1770387838515.png

1770387927415.png

1770387967670.png

1770388004535.png

1770388026920.png

1770388052210.png

1770388077455.png

Geri kalan herşey birebir aynı.
Sadece farkları buraya aktardım ki, Gen5'in bana uzun vadede bile bir ekstrası olmayacağını fark ettim.
Onun yerine Wifi 7 bant genişlemesi + ALC4080 geliyor.

3 tane USB eksiliyor ve 3 faz eksiliyor. Ancak o kadar USB kullanmayacağım. 3 faz farkına rağmen işlemci performansları eşit. Bunlar giderken, getirisi de 2025 üretimi ve +200 Mhz ile 8400 MT/s RAM kapasitesi. Gerçi RAM kapasitesini belirleyen temel şey işlemci içinde bulunan RAM bellek kontrolcüsü oluyor. Bu paragrafın bana getirisi de yok, götürüsü de yok.

Anakartların ikisi de neredeyse birebir eşitler. Çok ufak farklar var.
Bu yüzden MSI olana geçtim, tek yazılımdan hepsini kontrol etmek için.

Ekli dosyalar

• 1770387867973.png
    1770387867973.png
    21.7 KB · Görüntüleme: 6
  • 1770387902430.png
    1770387902430.png
    8.5 KB · Görüntüleme: 7
Son düzenleme:
  • Beğen
Reactions: GNU

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar