Bu Kabloları Nereye Takacağım ?

Eymen

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
141
Merhaba arkadaşlar, montajın çoğunluk kısmını yaptım, ana kabloları da taktım ama birkaç tane boş kablo kaldı, onları nereye takacağım konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim.

Bu iki kablo kontrolcü den çıkıyor, ama aynı soketten, sata yı takacaktim ama aynı soketten çıkması kafamı karıştırdı.
IMG_20230620_175941.jpgIMG_20230620_175936.jpg

Bu da sıvı soğutmanın pompa kısmından çıkıyor, fanların argb soketlerini kontrolcüye taktım bu arada.

IMG_20230620_180041.jpg

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Aynı soketten çıkmasının sebebi Sata güç verirken diğeriyle ışıkları kontrol etmek içindir diye düşünüyorum.

Sıvı soğutmadan çıkanı yer varsa kontrolcüye yoksa anakarta takın.

KS

Eymen

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
141
Aynı soketten çıkmasının sebebi Sata güç verirken diğeriyle ışıkları kontrol etmek içindir diye düşünüyorum.

Sıvı soğutmadan çıkanı yer varsa kontrolcüye yoksa anakarta takın.
O zaman satanın yanındaki kabloyu anakarta takacağım, ama hangi sokete ? Bu arada sıvı soğutma dan çıkan erkek, ama hem kontrolcü hem de anakarttaki soketler de erkek.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Satanın yanındaki kablo benim bildiğim JRainbow girişine takılmalı. Sıvı soğutucunun bağlantısı hakkında maalesef bilgim yok.

Sıvı soğutma girişini nedense ARGB gibi düşündüm , benim hatam. Anakartın sağ üstüne doğru CPU_FAN bağlantısının yanında olması lazım. PUMP_FAN diye geçer.

KS

Eymen

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
141
Satanın yanındaki kablo benim bildiğim JRainbow girişine takılmalı. Sıvı soğutucunun bağlantısı hakkında maalesef bilgim yok.

Sıvı soğutma girişini nedense ARGB gibi düşündüm , benim hatam. Anakartın sağ üstüne doğru CPU_FAN bağlantısının yanında olması lazım. PUMP_FAN diye geçer.
Eğer son attığım fotoğraftaki 3 pinli soketten bahsediyorsaniz onun yeri yok, sıvı soğutmanın soketine takılacak sanırım o.

KS

Eymen

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
141
Pompadan geliyor dediniz. Pompa bağlantısı anakartta varsa Pump_Fan girişine takılır.
Pompadan bir sürü kablo çıkıyor, cpu fan bağlantısını taktım, ama bu boşta kalan kablo 3 pin argb kablosu, MSI ın montaj videolarında 2 den 1 argb çoklayıcı ile 2 fanı o 3 pin bağlantıya takıyordu.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri