Bu Parçalar uyumlumu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Laz6116

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
MSI G41M-P33 COMBO 775 PİN ANAKART Almayı düşünüyorum anakartım bozuldu
İntel Xeon L5420 2.50 Ghz 4 Cpus İşlemci
2 Adet 2Gb 667 Mhz Ram
R7 250 Sapphire 2GB (VRam)
Ben Uyumlu Olacağını Düşünüyorum Fakat Fazla bi Bilgim yok Buraya Yazma Gereği Duydum

@PCHOCASI

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Anakart 775 Pin ve işlemci uyumsuz işlemcinin Pin sayısı 771 uyumsuzlar. Ayrıca XEON işlemciler bu anakart için uygun değil. E5450 ile GIGABYTE GA-P43T-ES3G uyumlu olduğu yazıyor internette MSI 'ın bu modeli XEON işlemcilerde sorun çıkartıyormuş. Geri kalan parçalarda bir sorun yok.

KS

Laz6116

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
PEKİ XEON L5420 GİBİ Bİ İŞLEMCİ VARMI BU ANAKARTA UYAN 4 ÇEKİRDEKLİ

ECS G31T-M9 ICH7 G31 PCI-Ex16 FSB 1333 mhz DDR2-800 mATX Anakart. TEKNİK ÖZELLİKLER.
Yonga Takımı: Intel G31 & ICH7.
İşlemci Desteği: Intel Core 2 Duo, Celeron işlemci desteği.
Soket Tipi: LGA775.
Veriyolu Hızı: 1333/1066/800MHz.
Bellek Desteği: DDR2 Çift kanal.
Bellek Hızı: 800/667MHz.
Bellek Kapasite: 4 GB 2x DIMM.

BENDEKİ ANAKART BU BUDA LGA 775 ANLAMIŞ DEĞİLİM

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Pin sayısı bu eski anakartlarda modlanabiliyor. Birkaç ufak ayar ve BIOS Mod ile çalıştırılabiliyor. Sizin ilk seçtiğiniz MSI kartta çok problem oluyormuş öyle okudum yabancı forumlarda. Bu yüzden o GIGABYTE olan modeli önerdim en çok o kullanılıyor bu XEON işlemciler ile. Sizdeki anakarta ve ilk önerdiğim GIGABYTE olan modele genelde hep XEON E5450 işlemci takılmış sizde tercihinizi o işlemciden yana kullanabilirsiniz. Sanırım bu işlemci daha kolay monte edilip çalıştırılabiliyor. Herkes bu işlemci ile kullanmış genelde.

KS

Laz6116

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ben anakartı aldım çoktan kargoda bu anakarta önerebilceğiniz bi İşlemci Varmıdır. xeon işlemcim gibi

Ben Ram arttırmak da istediğim için böyle bi anakart aldım zaten yanında işlemci var E5000-E6000 SERİES O İŞLEMCİ İYİMİDİR DEĞİLSE UCUZ BÜTÇELİ Bİ İŞLEMCİ ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM ÖNERİRSENİZ.

KS

Laz6116

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ben o şekilde kullanıyordum açılmamaya başladı açıyorum hdd led yanmıyor görüntü yok harddisk sağlam başka pc de denedim ramleri tek tek denedim ekran kartını başka pc de denedim ama çalışmaıd

ben aldığım MSI Anakarta bu şekilde yapabilrmiyim ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
O zaman BIOS mod diye bir şeyden bahsediliyor muhtemelen BIOS işlemciyi tanımıyor bu yüzden sorun yaşıyorsun. Sadece sana söylediğim o GIGABYTE anakart için işlemciyi tanıtmak için BIOS çıkartılmış başka anakart için maalesef destek yok XEON işlemcilere. Makaleye, dosyaya ve videoya bu sayfadan ulaşabilirsin. https://xeon771to775biosmod.blogspot.com/2018/08/gigabyte-ga-g31m-es2l-rev-2x-xeon.html bu BIOS update dosyasınıda kullanıcılar yapmış. Sadece bu anakart için.

KS

Laz6116

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
peki ben bu işlemciyi kullanamam onu anladım da bana bi işlemci önerseniz buna benzer 70 80 TL Bütçem var
"MSI G41M-P33 COMBO 775 " BU ANAKARTA UYGUN

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Pentium Dual-Core E6 serisi
Core 2 Quad Q9 ve Q8 serisi

İşlemcileri anakartın için iyiler listesinde ve ekstra bir işlem yapmadan kullanabilirsin.

KS

Laz6116

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Satın aldığım kişi şöyle diyor.
Modluysa uyar xeon lar takılıyor dedi

Benm bozulan anakartım da modluydu işlemcinin oturması için çentikleri kazıyıp işlemciye sticker yapıştırıp yerine takılmış siz eminmisiniz bu anakarta uymayacağından

Bide ek olarak şöyle yazdı
Sorun olmamasıı lazım fsb hızı 1333 mhz dir bu ürünün

Ben arada kaldım

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Çok fazla bilgim yok bu yüzden direkt okuduğum şekilde sana aktardım. Belli başlı anakartlar var zaten XEON ile kullanılan ve BIOS Mod olmadan çalışmıyor işlemciler öyle yazıyor. Bu kesin zaten. Mod uyumu için ise bilemiyorum genelde tüm Mod yüklemeleri o GIGABYTE anakartın üzerine yapılmış başka bir anakart için çalışır mı bilemem aynı Mod çalışmaz diye düşünüyorum her anakartın çip set yazılı farklıdır çünkü. Sen o arkadaşa sordun mu hangi işlemci ile kullanıyormuş hiç denemiş mi belki çevresinde MOD ile ilgili bilgi sahibi veya direkt modun kendisine ulaşacağı birisi vardır yada kedisinde vardır. FSB hızının çarpan sayısı önemli burada. Örneğin; Pentium 4 işlemcilerde 200 Mhz FSP hızı vardır 16 çarpan ile çıkabildiği hız 3200 MHz 'ye denk geliyor. 1333 Mhz çarpansız hız mı yoksa çarpan ile hesaplanmış hız mı bunu öğren muhtemelen hesaplanmış hızıdır ve uyum bu hali ile uyum sorunu yok görünüyor.

KS

Laz6116

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bi forumda şöyle okudum
Satın aldığım MSI Anakart için konu açmışlar

Size modlu olarak gönderileceği söylenmiş. Eğer Windows 10 kullanıcaksanız ki öneririm. Isınma sorunu olabilir. Sağlam bir soğutucu öneririm. Ayrıca modlu Xeon işlemcilerde Windows 10 kurulumunda mavi ekran hatalarına karşın, işlemci elinize geçtiğinde, size vereceğim modlu BIOS'u kurmanızı öneririm.

Yaş 17. ben fazla anlamadığım için soruyorum cevapladığınız için Teşekkür ederim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bilemiyorum söylediklerinin çoğunda haklı yorumlar ama genel için konuşmamak gerek. Windows 10 kurulu çalışan videolar var youtube üzerinde belli modeller için olabilir. Birde Anakartı eğer kullanıcı modlamadıysa firma tarafından bu işlem yapılmaz. Neyse o hali ile piyasada olur ki zaten ciddi bir olay MOD lamak. Aldığın kişi eğer modladıysa yada oda başkasından aldıysa ona modlu gittiyse bilemem ama senin yapman ve yapılabildiği MOD dosyasını bulman gerek yada aynı MOD dosyası ile tüm aynı çipset modeller çalışıyormu buna emin olman gerek. Yabancı forumlara bir bak çoğu yabancı forumda baya konuşulmuş bu konuda Google çeviri derdini anlatacak kadar sana yardımcı olur.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Muhtemelen yaparlar ancak önce yakınındaki iyi PC tamircilerini bul ve gidip sor genelde bu tür işlemleri yapıyorlar ancak herkes yapmayabilir.

KS

Laz6116

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam bugün anakartım geldi taktım herşey çalışıyor mause görmüyor nasıl yaparım mause ışığı yanıyor ama çalışmıyor aygıt yöneticisine baktım ordan 4 adet bilinmeyen aygıt var güncelle diyince hata veriyor

Klavyem eski mor uçlu usb değil onu görüyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri