Bu sistem alınır mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

MFA

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
AixCEk.png

Böyle bir sistem mevcut arkadaştan 2.el alacağım. 8 bin iyi fiyat bence, siz ne diyorsunuz? Aldıktan sonra ilerde değiş dediğiniz bir şey var mıdır? PSU yeterli olur mu? Birde monitör olarak ASUS VG248QG düşünüyorum bu sisteme uygun mudur?
https://pcpartpicker.com/list/XMck9N

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Alınabilir sistemin fiyatı gayet iyi. Bileşenler uyumlu sorun yok PSU dahil.

Monitör olarak seçtiğiniz monitör TN panel ve fiyatı 2K 'nın üzerinde bence o fiyatı hakkeden bir ürün değil.

1. AOC C24G2U-BK 24'' 1ms 165Hz VA Panel - 1.599 TL
  2. Asus TUF Gaming VG279Q1A 27'' 1ms 165HZ IPS Panel - 1.899 TL
  3. Gigabyte 27" G27FC 1ms 165hz VA Panel + Gigabyte Aorus M2 Siyah RGB Optik Gaming Mouse Hediye! - 2.090 TL
  4. AOC C27G2AE/BK 27" 1ms 165Hz VA Panel - 2.309 TL
  5. Monster Aryond A27 V1.1 240Hz 1ms VA Panel - 2.499 TL
Bu ürünlerden birisini alın daha mantıklı bir ürün almış olursunuz.

KS

MFA

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Alınabilir sistemin fiyatı gayet iyi. Bileşenler uyumlu sorun yok PSU dahil.

Monitör olarak seçtiğiniz monitör TN panel ve fiyatı 2K 'nın üzerinde bence o fiyatı hakkeden bir ürün değil.

1. AOC C24G2U-BK 24'' 1ms 165Hz VA Panel - 1.599 TL
  2. Asus TUF Gaming VG279Q1A 27'' 1ms 165HZ IPS Panel - 1.899 TL
  3. Gigabyte 27" G27FC 1ms 165hz VA Panel + Gigabyte Aorus M2 Siyah RGB Optik Gaming Mouse Hediye! - 2.090 TL
  4. AOC C27G2AE/BK 27" 1ms 165Hz VA Panel - 2.309 TL
  5. Monster Aryond A27 V1.1 240Hz 1ms VA Panel - 2.499 TL
Bu ürünlerden birisini alın daha mantıklı bir ürün almış olursunuz.

Söylediğim monitör vatanda 1900'e mevcut. TN panel olduğunun farkındayım ancak Nvidia'nın Gsync uyumluluk listesine göre seçmeye çalıştım monitörümü. Bundan önce VP249QGR düşünüyordum ama listede yoktu ve listedeki IPS monitörler bütçemi fazlasıyla aşıyor. 1.5 civarı idi bütçem ve ilk seçtiğim monitöre tam yetiyordu ama listeden bulduğum bu ikinci monitörü (VG248QG) beğendiğim için 1900'ü zorlamaya karar verdim.
Sizin önerdiğiniz Asusta güzel gözüküyor, aynı fiyata IPS panel gayet iyi olur ama Nvidia'nın listesinde yok, gsync açabilicek miyim? IPS paneller için tepkime süresi 1ms olsada gerçekte 8 civarı olduğundan rekabetçi oyunlar için TN paneller öneriliyor. Konuyu biraz araştırdım ama net bir bilgim yok açıkçası baktıkça kafam dahada karıştı. Gsync açılınca tepkime süresinin arttığını okumuştum mesela bu ne kadar doğru? Biraz uzun oldu ama bu konuda aydınlatırsanız beni çok sevinirim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
NVIDIA G-Sync listeini geçin. Orada sadece NVIDIA 'nın test ettiği ürünler var ki piyasadaki neredeyse tüm FreeSync monitörler ki size önerdiklerimde dahil NVIDIA G-Sync ile sorunsuz çalışan modellerdir. O bir sorun değil NVIDIA ürün testi konusunda çok yavaş ve haliyle liste güncellemesi ayda en fazla 1-2 monitör olarak gerçekleşiyor o takılanacak veya bakılacak bir liste değil. DP kablosu ile her FreeSync monitörde G-Sync açabilirsiniz. Monitörlerin özellik olarak sadece FreeSync desteğinin olması yeterlidir.

KS

MFA

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
NVIDIA G-Sync listeini geçin. Orada sadece NVIDIA 'nın test ettiği ürünler var ki piyasadaki neredeyse tüm FreeSync monitörler ki size önerdiklerimde dahil NVIDIA G-Sync ile sorunsuz çalışan modellerdir. O bir sorun değil NVIDIA ürün testi konusunda çok yavaş ve haliyle liste güncellemesi ayda en fazla 1-2 monitör olarak gerçekleşiyor o takılanacak veya bakılacak bir liste değil. DP kablosu ile her FreeSync monitörde G-Sync açabilirsiniz. Monitörlerin özellik olarak sadece FreeSync desteğinin olması yeterlidir.

Bu arada yalnızca 1080p monitörlere baktım, acaba bu sisteme 1080p mi daha ideal olur yoksa 1440p mı? Böyle bir sistemin hakkını 1080 vermez az kalır diyor iseniz monitör için bütçemi yükseltmeye çalışayım.
Son olarak IPS panellerin tepkime sürelerinin belirtilenden daha yüksek olduğu doğru mudur? Bunları da cevaplandırabilirseniz sevinirim.

KS

MFA

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
RTX 2070 kartı ile 1080p kullanabilirsiniz sorun yok. Ama 2K çözünürlükte bir üründe alabilirsiniz oda problem olmaz ki ASUS 27" VG27WQ1B 165Hz 1ms 2K VA Panel - 2.499 TL bu monitör önerim şuan F/P olarak en kaliteli performanslı 2K monitör bu ürün.

Maalesef bu monitör 3'ü geçmiş durumda, yukarıda önerdiğiniz ASUS IPS monitörü almayı düşünüyorum. Cevaplarınız ve ilginiz için çok teşekkür ederim ama bu IPS panellerde tepki süresi hakkında bir şey söylemediniz. Bilginiz var ise son olarak bunu konuyu da aydınlatırsanız çok sevinirim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Evet fiyatı 2499 TL den 3200 TL civarına çıkmış kaçırdınız. En ucuz şuan amazon.com.tr adresinde oda 2700 TL civarında.

Tepki süresi yazıyor zaten 1ms. IPS paneller uzun zamandır TN paneller kadar iyi hatta son zamanlarda onlardan daha iyi IPS panele sahip ürünler. Yani TN almak için bir sebep yok uzun zamandır bütçe sorun değilse VA yada IPS almak her zaman daha mantıklı bir karar olur.

KS

MFA

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Monitör alabilmiş değilim. Önerdiğiniz Asus stokta olsaydı alacaktım onu ama şansıma kalmamış.Bu iki monitör arasında kaldım. Hangisini önerirsiniz acaba?

https://www.monsternotebook.com.tr/oyuncu-monitoru/aryond-a27-v1-1/

https://www.amazon.com.tr/dp/B07XZG95K3/ref=asc_df_B07XZG95K31604921580000/?tag=akakcetr-21&creative=380333&creativeASIN=B07XZG95K3&linkCode=asn

MSI 2K çözünürlük olmakla birlikte Monster 240Hz olduğundan güzel. Kararsız kaldım ikisi de yakın fiyatlarda. 3 bini geçmeyecek şekilde arıyorum şuan. 2070 için hangisi daha iyi olur sizce?

Birde aşağıdaki Asus bütçemi bayağı zorluyor ama almayı düşünürsem değer mi?
https://www.amazon.com.tr/dp/B089SQ5L6T?m=A1UNQM1SR2CHM&tag=epey-21&_encoding=UTF8&aff_sub4=1

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Burada mantıklı olan 2K 144Hz çözünürlükteki MSI ürünüdür. Şahsen Hertz olarak 240Hz ama 1080p bir ürün almam ekran kartınızda 2070 kartı ben olsam MSI seçerdim.

Eğer alternatif ürün isterseniz Samsung Odyssey G5 27" 1ms 144Hz 2K VA Panel - 2.999 TL bu veya AOC CQ27G2U 27" 1ms 144Hz 2K VA Panel - 2.899 TL bu ürünü öneririm ama MSI üründen çok bir farklı yanları yok ve aradaki fiyat farkı bence MSI ürünü F/P avantajlı yapıyor. Son olarak o ASUS ürününün ASUS VG27WQ1B 27" 1ms 165Hz 2K IPS Panel - 2.979 TL burada daha ucuza buldum bu fiyata alınabilir.

Ben IPS panelden aşağısını kullanmam bir defa IPS kullandıktan sonra ama VA Panellerde IPS kadar iyi renkler verebiliyorlar. Benim tercihim ne olurdu diye sorarsanız ASUS olurdu IPS farkı ile ama VA alacaksam o MSI ürünü F/P olarak çok iyi ama bazı MSI modellerde Gosting sorunu yaşayanlar var çok fazlalar bu yüzden MSI markasını seçmezdim ya AOC yada Samsung alırdım VA seçimi yapacaksam.

KS

MFA

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Burada mantıklı olan 2K 144Hz çözünürlükteki MSI ürünüdür. Şahsen Hertz olarak 240Hz ama 1080p bir ürün almam ekran kartınızda 2070 kartı ben olsam MSI seçerdim.

Eğer alternatif ürün isterseniz Samsung Odyssey G5 27" 1ms 144Hz 2K VA Panel - 2.999 TL bu veya AOC CQ27G2U 27" 1ms 144Hz 2K VA Panel - 2.899 TL bu ürünü öneririm ama MSI üründen çok bir farklı yanları yok ve aradaki fiyat farkı bence MSI ürünü F/P avantajlı yapıyor. Son olarak o ASUS ürününün ASUS VG27WQ1B 27" 1ms 165Hz 2K IPS Panel - 2.979 TL burada daha ucuza buldum bu fiyata alınabilir.

Ben IPS panelden aşağısını kullanmam bir defa IPS kullandıktan sonra ama VA Panellerde IPS kadar iyi renkler verebiliyorlar. Benim tercihim ne olurdu diye sorarsanız ASUS olurdu IPS farkı ile ama VA alacaksam o MSI ürünü F/P olarak çok iyi ama bazı MSI modellerde Gosting sorunu yaşayanlar var çok fazlalar bu yüzden MSI markasını seçmezdim ya AOC yada Samsung alırdım VA seçimi yapacaksam.

Monitörlerin fiyatı her gün zamlanıyor neredeyse. Tam karar verip alayım dediklerimin fiyatı arttı. O yüzden bütçemide çok zorlamaya gerek olmadığından en başta önerdiğiniz Monster monitörü satın aldım. Önerileriniz için çok teşekkür ederim. Kasada elime ulaşmış durumda ama wifi adaptörü yok kasanın. Usb wifi mi pci mi alsam acaba bunun içinde önerileriniz var mıdır? Turknetin 100mbps tarifesini kullanıyorum. Hem 2.4 hem 5 var wifi sinyali olarak. Neler uygun gider acaba? Fiyat olarak 200 civarı uygundur.

KS

MFA

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Kasada Wifi olmaz zaten Wifi kartı anakartın özelliğidir ki genelde pahalı ürünlerde olur zaten.

Tenda U12 AC1300 Wireless Dual-Band USB Adapter Wireless Dual Band USB Adapter - 177 TL + 12 TL Kargo - Bu ürünü işinizi fazlasıyla görür. İyi bir üründür öneririm.

Kasa derken aldığım sistemde demek istemiştim, PCI için gerek yok sanırım önerdiğiniz usb adaptörüde alıp sistemi tamamlayacağım. Çok teşekkür ederim önerileriniz için çok yardımcı oldunuz ve gayet ilgiliydiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri