Bu sistemdeki anakart ve ssd ne kadar ileriye dönük ?

ibrhm

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
https://www.gaming.gen.tr/urun/2035...8gb-16gb-ram-500gb-m-2-ssd-gaming-bilgisayar/

Selamlar anakart ve ssd ler hakkında çok fazla detaylı bilgiye sahip değilim.Bu yüzden bilgi edinmek amaçlı yt'a gireyim dedim. pckolik'in sistem toplarken dikkat edilmesi gerekenler videosuna denk gelince dedim bir buraya da uğrayıp sorayım. Sorum başlıkta var zaten arkadaşlar.
Bu sistemle blender,unreal engine gibi 3d tasarımlar,photoshop için ve aynı zamanda oyuna göre 4k veya 2k da ultra ayarlar da oynamak için almayı düşünüyorum.
İleri de olurda parça değiştirmem gerekirse bu sistemdeki herhangi bir parça uyumsuzluk yapar mı asıl sorum budur.
Herkese şimdiden teşekkürler.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
SSD Ortalama sayılır ama daha iyisi olabilirdi. Anakart ise geleceğe dönük denilebilir çünkü 12 ve 13.nesil işlemciler aynı soket yapısında geliyor. Bu sistem 2K Ultra için uygundur 4K için her oyunu ultra ayarlarda oynatmaz.

fastdriver3459

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
260
M2 orta karar bir süre idare eder işlemci anakart ileride işlemci 13 nesile uptade ederek yoluna devam etmenizi sağlar ekran kartında günümüz için yeterli 2k dada tatmin eder ama bu sistemden 4k ultra ayarlar için çok bir beklentiniz olmasin

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
Sistemde sorun yaratacak bir parça yok. İşiniz render ve önemli dosyalarsa, daha iyi ve daha büyük ssd almak daha iyi olur. Hatta en iyisi işimizi görecek ssd ile bulut depolama kullanmanız.
Render için amd işlemciler ön bellek ve çekirdek sayısından dolayı daha avantajlı.
3070 2k da sizi beklentilerinizi karşılar ama arkadaşın dediği gibi 4k ultrada yetersiz ya da ilerde kesin yetersiz kalacak

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
hocam bunu görmemiştim. bu sistemi alacak olsam da bir sorun yaşamam heralde diye tahmin ediyorum
Attığın sistem ile tamamen aynı. Bununki 1tb ssd sadece. 2k da oyun oymarsın. Dediklerinide yaparsın render photoshop vs.

KS

ibrhm

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Hocam benden daha bilgili olduğunuzu düşünerekten soruyorum bu fiyat bandında daha efektif bir sistem toplanabilir mi yoksa bu ideal midir ?

fastdriver3459

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
260
SSD alırken mutlaka okuma yazma değerlerine dikkat edin boyutu sizi aldatmasin piyasada okdr düşük hızlarda marka M2 varki özellikle hazır sistemlere koyarak stok eritiyolar dikkatli olmak lazım.

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Hocam benden daha bilgili olduğunuzu düşünerekten soruyorum bu fiyat bandında daha efektif bir sistem toplanabilir mi yoksa bu ideal midir ?
İşlemci yükseltilip ekran kartı düşürülebilir. Onun dışında 12400f 3070 ile daha iyi bir sistem toplanamaz diye düşünüyorum.

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
SSD alırken mutlaka okuma yazma değerlerine dikkat edin boyutu sizi aldatmasin piyasada okdr düşük hızlarda marka M2 varki özellikle hazır sistemlere koyarak stok eritiyolar dikkatli olmak lazım.
3500/2100-3500/2300
Arada pek fark yok yazmadaki 200mb düşük almak 1tb için değer.

KS

ibrhm

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
hocam fan sayısını bir düşürmeyip ileri de ssd yükseltmesi veya eklemesi yapsam daha iyi olur mu? amacım ısınmanın da bir miktar daha az olması.

fastdriver3459

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
260
hocam fan sayısını bir düşürmeyip ileri de ssd yükseltmesi veya eklemesi yapsam daha iyi olur mu? amacım ısınmanın da bir miktar daha az olması.
Ekran kartının isinmamasi tabiki öncelikli daha iyi bir tercih bence SSD daha kolay alınabilecek bir bileşen ekran kartına göre

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri