Bu sistemler hangisini almalıyım yardım edin!

KS

exp-px

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Şimdi ultime sistemde AMD'nin yeni işlemci serisi geldi ve bu da farklı bir soket kullanıyor. Ben AMD alayım ileride işlemciyi yüksletirim olayı burada yok. Ayriyeten kasa tamamen mesh değil, mesh kasa çok önemli.
Nova'da işlemic intel ve hatırladığım kadarıyla (yine de bir bak) 13. nesil işlemci aynı anakartta kullanabilirsin. Ayriyeten kasa mesh çok iyi. Ben tercihimi intelden yana yapardım. İşlemci yükseltme seçeneği sadece intelde var.

Ayriyeten tavsiyem DRAM bulunan SSD almanı tavsiye ederim. Yoksa uzun süre indirmelerde ssd tıkanıyor. Kendim böyle bir sorun yaşadım ve dram bulunmayan SS Dalacağına SATA SSD al daha iyi. Benim 860 evo dramsiz M2 SSD'den daha performasnlı :D Geçen Assassin's Creed Origins indiriyordum, M2 SSD'im tıkandı oyun %80 e gelince 2-3 saat diyordu ve saniyede 2mb felan işliyordu. Ev internetim ve 500mb/s Türkcell Süperonline. Bende HDD'ye kurdum.

Konu da bu; bu SSD farklı deme ikisinde de DRAM yok.
Ryzen soket değişikliğine gidiyor. O yüzden güncelleme için çok alternatif yok. İntelli olan sistemi 2k monitörle beraber almanızı öneririm .
Soru konusunda cekinmenize gerek yok. Sorabilirsiniz ilgileniriz.
ayrıyeten hocalarım intel olan kasadaki psu 650w ben 1-2 ay sonrada kasaya sıvı soğutma bağlayacağım 650w yeterli olurmu monitörüm 2k o yüzdende 2k oyun oynayacam ve ssdside sıkıntılı gibi hangisini alacağımı şaşırdım yaw

Damacan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
ayrıyeten hocalarım intel olan kasadaki psu 650w ben 1-2 ay sonrada kasaya sıvı soğutma bağlayacağım 650w yeterli olurmu monitörüm 2k o yüzdende 2k oyun oynayacam ve ssdside sıkıntılı gibi hangisini alacağımı şaşırdım yaw
650w yeter mi bilmem de ben senin yerinde olsam intel alırdım zaten 500gb ssd yetmez o kasaya ek depolama alman şart. Bir sata SSD alırısn bir de HDD. Günlük kullanım için dram olup olmamasını bir önemi yok. Uzun süre dosya transferi veya indirmelerde dram olmayan ssd sıkıntı çıkarır.
Ben ileride hem işlemciyi hem de anakartı beraber starım öyle yükseltirim diyorsan ryzen alınabilir. Yine de sen bilirsin.

KS

exp-px

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
650w yeter mi bilmem de ben senin yerinde olsam intel alırdım zaten 500gb ssd yetmez o kasaya ek depolama alman şart. Bir sata SSD alırısn bir de HDD. Günlük kullanım için dram olup olmamasını bir önemi yok. Uzun süre dosya transferi veya indirmelerde dram olmayan ssd sıkıntı çıkarır.
Ben ileride hem işlemciyi hem de anakartı beraber starım öyle yükseltirim diyorsan ryzen alınabilir. Yine de sen bilirsin.
hocam 650w yetmezse intel almamın ne anlamı var ileride psu yükseltmek zorunda kalıcam

KS

exp-px

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
hddm var 500 gb ek olarak onu koyarım ama psu yetmezse asus olanı alırım ileride güncellerim gene aynı mantığa gelir

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
sıvı soğutmada takıcam hocam rbg delisiyim biraz ki o ekran kartı ultra 2kda 300 w çekiyor diyorlar
Hocam onu bunu takarsanız tabiki yetmez. İleride 750w-850w alırsınız. Şuan sıkıntı çıkarmaz.

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Konu fazla uzadığı için alınacak kasa bilgilerini bulmakta zorluk yaşıyorum. Almayı düşündüğünüz ürünü atarsanız yardımcı olayım.

KS

exp-px

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Konu fazla uzadığı için alınacak kasa bilgilerini bulmakta zorluk yaşıyorum. Almayı düşündüğünüz ürünü atarsanız yardımcı olayım.

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
hocam asus rog strix ile tuf arasında fark soğutma açısından zaten en fazla 1 2 derece soğutuyordur onun dışında fps farkı falan olur mu?
Gpu çekirdekleri. Base/turbo frekansları farklı olabilir. Ancak bu segmentte ciddi fark olmuyor bu özellikler arasında. Ucuz olan tercih edilebilir.

KS

exp-px

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Gpu çekirdekleri. Base/turbo frekansları farklı olabilir. Ancak bu segmentte ciddi fark olmuyor bu özellikler arasında. Ucuz olan tercih edilebilir.
650w 2k ultrada yetmez diyorlar ama hocam kararsız kaldım psu konusunda ileride sıvı soğutma ekleyecem onuda düşünürsek yetmez gibi duruyor

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Kim diyor hocam onları ? Sistem bileşenlerini ve almayı düşündüğün ürünleri siteden seç. Fazlasıyla yeteceğini göreceksin

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri