Bu Sistemlerin Hangisi Tercih Edilmeli?

furkanaltndg

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
İyi Günler Arkadaşlar,

Bir süredir yayın yapma maksatlı pc aramaktayım. PCH F6'yı da kaçırdım, ModArt'larıda. Aşağı yukarı bu sistemlere benzer bir sistem aramaktayım ve şu an bu iki pc arasında kaldım. Tabii daha iyi dediğiniz sistemlere de açığım ya da bekle şu vakit yeni sistem geliyor diyorsanız o da kabulüm. Ancak malum stoklar az oluyor ve yakalamak zor oluyor benim için (dün Modart için işlemci (i5) yok diyordu bugünde ekran kartı bittiği için satışa kapandı diyor). Bu sebeple pek beklemek de istemiyorum.

1. Sistem 16 k fiyatıyla

https://www.gaming.gen.tr/urun/1912...8gb-16gb-ram-500gb-m-2-ssd-gaming-bilgisayar/

Özelleştirmelerde ssdyi 1 tb'ye yükseltemiyorum. Zaten anakartta 2 M.2 soketi var belki sonrasında başka bir m.2 ssd alabilirim. Bu sistemin parça kalitesinin ikinci sisteme göre daha iyi olduğunu düşünmekteyim.

2. Sistem 17.2 k fiyatıyla

hazır sistem üzerinde bazı değişiklikler yapmayı tercih ettim. Bunlar; r5 5600, anakart b550m-k,1 tb ssd (ilk sisteme göre ssd hızı daha düşük) ve son olarak da kasayı ön paneli mesh olan bir modelle değiştirdim.

En bariz fark olan ekran kartları performans açısından neredeyse aynılar. 6600xt varken 6650xt ye ekstra para vermenin gereksiz olduğu kanaatindeyim ancak hazır sistem, yapacak bir şey yok.

İlk sisteme +ssd ilave edince aşağı yukarı aynı fiyata denk geliyorlar. Açıkçası ikisinin de pek f/p olduğunu düşünmüyorum. Ancak bekledikçe artan fiyatlar canımı sıkıyor. Konuyla ilgili olarak görüşlerinizi alabilirsem çok sevinirim.

Moderatörün son düzenlenenleri:

rkarayel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
881
Kasa ve PSU her iki sistemde de iyi ama 1 k farkı 6600-6650 XT modeli arasındaki farkın ne kadar hakettiği tartışılır. Bildiğim kadarıyla çok bir fark yok iki model arasında

Genzo

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
287
İnce hesabın sisteminde olan team t force tuf bellekler haqqus sistemde olsaymış harika bir asus sistem olmuş olurdu. Açıkçası ikiside üç aşağı beş yukarı aynı sistem sayılırlar. Sanırım ben haqqus olanı tercih ederdim , asus duruşu sebebiyle.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
İncehesaptaki sistemde 6650XT olabilir ama diğer sisteme göre kasası kötü sayılır kalite bakımından. Hem diğer sistem daha ucuz ve B550M A Wifi anakart seçilirse anakartı da daha iyi oluyor ve fiyatı yine daha uygun oluyor. Normalde yayın için Nvidia kartlar daha çok tercih edilip öneriliyor ama bu sistemler arasında Haqqus sistem B550M A Wifi anakart seçilerek alınabilir.

Eğer bütçe artıyorsa ve Nvidia sistem alırsanız önerilerim bunlar.

Ekran kartı olarak 3060 var ama işlemcisi 5600 den biraz iyi.

İşlemcisi 12100F biraz düşük ama 3060Ti var bir ihtimal bakılabilir.

KS

furkanaltndg

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Kasa ve PSU her iki sistemde de iyi ama 1 k farkı 6600-6650 XT modeli arasındaki farkın ne kadar hakettiği tartışılır. Bildiğim kadarıyla çok bir fark yok iki model arasında
İnce hesabın sisteminde olan team t force tuf bellekler haqqus sistemde olsaymış harika bir asus sistem olmuş olurdu. Açıkçası ikiside üç aşağı beş yukarı aynı sistem sayılırlar. Sanırım ben haqqus olanı tercih ederdim , asus duruşu sebebiyle.
İncehesaptaki sistemde 6650XT olabilir ama diğer sisteme göre kasası kötü sayılır kalite bakımından. Hem diğer sistem daha ucuz ve B550M A Wifi anakart seçilirse anakartı da daha iyi oluyor ve fiyatı yine daha uygun oluyor. Normalde yayın için Nvidia kartlar daha çok tercih edilip öneriliyor ama bu sistemler arasında Haqqus sistem B550M A Wifi anakart seçilerek alınabilir.

Eğer bütçe artıyorsa ve Nvidia sistem alırsanız önerilerim bunlar.

Ekran kartı olarak 3060 var ama işlemcisi 5600 den biraz iyi.

İşlemcisi 12100F biraz düşük ama 3060Ti var bir ihtimal bakılabilir.
Teşekkür ederim dönütleriniz için. Fikirlerinizi değerlendireceğim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri