Soru Bu Zamanda Ryzen 7 5700X3D Alınır Mı?

SefaCebe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
İşlemci
ryzen 7 5700x3d veya daha yüksek
Ekran Kartı
arc 750
merhaba arkadaşlar yakında sistem alacağım.

bu sisteme ryzen 7 5700x3d taksam sisce nasıl veya arc 750li bir sistem bulup ddr5 bir sistem mi toplasam?

ekran kartını bu seviyede düşünüyorum. 5000 serisi çıkınca yeni bir ekran kartı alacağım.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Bu zamanda 5700x3D alınır ama işlemcinin tek başına fiyatı zaten 6700TL.
1730714674182.png

Sadece bu sisteme eklemeye bir işlemci parası istiyorlar. Hadi eklediniz diyelim. Bu işlemci sıvı soğutma olmadan tutulmaz. Kasa da sadece 240mm destekliyor herhalde ki orada 240mm ürünler gösterilmiş. Onun dışında anakartta düşük kalıyor bu işlemciye. Anakart giriş seviyesi bir model.

Kısacası bir parça değişime birçok şey gerekiyor. Kasa olarakta XPG gibi FSP PSU kullanan model varken Enermax tercih etmem mesela. Sistem oluyor neredeyse 30K , bu fiyata da 8400F ile DDR5 olan sistem mevcut aynı sitede.

Böyle bir sistemin var oluşu da insanı düşündürüyor 5700x3D almalı mıyım diye. Sisteme eklenecek tek şey işlemci için soğutucu , hava soğutucular yeterli olur.

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
Merhaba daha bugun 5700x3D sipariş ettim.. Ekran kartı önerisi icin burdayım
1080P oyun oynuyorum.
600w Power kullanıyorum..
Ekran kartı tavsiyesi alabilirmiyim ?
Birde B450 anakart kullanmaktayım.. anakartı da yükseltmem gerekirmi ?
(Öneri ve Fikirleriniz İcin) Simdi den teşekkürler..
Kendi konunuzu açmanız daha iyi olacaktır ki konu sahibine yardımcı olunurken sizinkine yardımcı olmak istendiğinde mesajlar birbirine karışmasın. Lütfen yeni konu açıp o şekilde yardım isteyin.

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
merhaba arkadaşlar yakında sistem alacağım.

bu sisteme ryzen 7 5700x3d taksam sisce nasıl veya arc 750li bir sistem bulup ddr5 bir sistem mi toplasam?

ekran kartını bu seviyede düşünüyorum. 5000 serisi çıkınca yeni bir ekran kartı alacağım.

5700X3D harika bir işlemci ama linkteki anakart hem giriş seviyesi yani işlemciyi beslerken çok sıkıntı yaşar (stok halde kullanmanın da anlamı olmaz) hem DDR4 olmasından ötürü ileride güncelleme şansınız pek bulunmayacak hem de A520M chipsetli bir anakart.
Şimdi masraf ederseniz yakında çıkacak olan 5000 serisi ekran kartına geçerken ikinci masrafınız olacak, çünkü ekran kartını satarken 2. el olacağı için cebinizden daha fazla para çıkacağı anlamına gelir. Ayrıca hazır sistemlerden parça değişince yani ekran kartı değişince garantisi geçersiz mi oluyor diye satıcıya sorun. Eğer garanti dışı kalıyorsa o şekilde hareket etmeniz hata olur bence.

Aceleniz yoksa 2-3 ay daha bekleyip 5000 serisi çıkınca yeni hazır sistemleri almanız yönünde tavsiye verebilirim. Tam çıkış tarihi bilinmese de 5000 serisinin Şubat ayına doğru geleceği söyleniyor. 5080 ve 5090 biraz daha önce çıkacak gibi, onları ayrı tutabilirsiniz.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri