Bütçe 20-21K

nspendo

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar merhaba, başlıktan da görüleceği üzere bütçem 20-21k

Kendi çapımda parça seçtim. Kasa ve PSU bütçeye dahil olmayacak. Parçaları yazdıktan sonra var olan kasa ve psu'mu da yazacağım uyumsuz olursa onları da eklemek zorunda kalacağım.
Bunun yanı sıra Bu bütçeye monitör de dahil olacak. Sadece 2 parça 2. el olacak ekran kartı ve monitör.

SIFIR OLARAK ALACAĞIM PARÇALAR.

ANAKART; ASUS PRİME B660M-A = 2880 TL (İndirimim olduğu için fiyatı bu şekilde) veya ASUS PRİME B660M-K = 2600 TL
İŞLEMCİ; İNTEL İ5 12400F = 3000 TL
RAM; Corsair Vengeance LPX 8 GB 3200 MHz DDR4 CL16 = 865 TL
M2; Kingston NV2 500 GB = 665 TL

TOPLAM; 7410 TL (Ucuz anakartı alırsam 7121 TL)

2. EL OLARAK ALACAĞIM PARÇALAR

EKRAN KARTI; 3070Tİ, Bütçe olarak 8500 TL ayırdım. Hemen hemen bu fiyatlara garantili temiz bulunabiliyor. Fakat markasına karar veremedim. Önerilere açığım. Veya başka bir modelde olabilir.
MONİTÖR; 2K 144HZ bir monitör düşünüyorum kalan bütçeye göre tüm parçaları bu fiyata toplarsam yaklaşık 5000 TL gibi bir bütçe de buraya kalıyor.

Elimde var olan
KASA; COOLER MASTER 693 (GÖRSEL EKTE)

PSU; THERMALTAKE SMARTPOWER 80PLUS BRONZE 750W

Önerilerinizi bekliyorum. Parçalar uyumlumu gereksiz mi yada daha mantıklı sistem önerisi gibi fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Son olarak kasa ve psu sorun oluştururmu bu konuda da yardım edersenız sevınırım

Ekli dosyalar

• kasa.PNG
    kasa.PNG
    192.6 KB · Görüntüleme: 8
  • PSU.PNG
    PSU.PNG
    668.6 KB · Görüntüleme: 8

pcalacakadam

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
81
Hocam kasa ve psu hakkında çok bir bilgim yok ama anakartı b550m a almanızı öneririm çok iyi fiyat. Rami de sanırım şuan 1 tane 8gb alacağınızı yazmışsınız onu kesinlikle min 2x8 yapın 8gb yetersiz kalır. Ve bunu kendi deneyimim olarak söylüyorum oyun vb oynayacaksanız 500 gb ssd aşırı yetersiz kalıyor 1 tb ye yükseltmenizi tavsiye ederim.

Sahuraka

Mrxsahuraka
Moderatör
Tepki
5,053
Arkadaşlar merhaba, başlıktan da görüleceği üzere bütçem 20-21k

Kendi çapımda parça seçtim. Kasa ve PSU bütçeye dahil olmayacak. Parçaları yazdıktan sonra var olan kasa ve psu'mu da yazacağım uyumsuz olursa onları da eklemek zorunda kalacağım.
Bunun yanı sıra Bu bütçeye monitör de dahil olacak. Sadece 2 parça 2. el olacak ekran kartı ve monitör.

SIFIR OLARAK ALACAĞIM PARÇALAR.

ANAKART; ASUS PRİME B660M-A = 2880 TL (İndirimim olduğu için fiyatı bu şekilde) veya ASUS PRİME B660M-K = 2600 TL
İŞLEMCİ; İNTEL İ5 12400F = 3000 TL
RAM; Corsair Vengeance LPX 8 GB 3200 MHz DDR4 CL16 = 865 TL
M2; Kingston NV2 500 GB = 665 TL

TOPLAM; 7410 TL (Ucuz anakartı alırsam 7121 TL)

2. EL OLARAK ALACAĞIM PARÇALAR

EKRAN KARTI; 3070Tİ, Bütçe olarak 8500 TL ayırdım. Hemen hemen bu fiyatlara garantili temiz bulunabiliyor. Fakat markasına karar veremedim. Önerilere açığım. Veya başka bir modelde olabilir.
MONİTÖR; 2K 144HZ bir monitör düşünüyorum kalan bütçeye göre tüm parçaları bu fiyata toplarsam yaklaşık 5000 TL gibi bir bütçe de buraya kalıyor.

Elimde var olan
KASA; COOLER MASTER 693 (GÖRSEL EKTE)

PSU; THERMALTAKE SMARTPOWER 80PLUS BRONZE 750W

Önerilerinizi bekliyorum. Parçalar uyumlumu gereksiz mi yada daha mantıklı sistem önerisi gibi fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Son olarak kasa ve psu sorun oluştururmu bu konuda da yardım edersenız sevınırım
Eğer 2.el alıcaksanız 3080ti var hocam gördüm yani 11k ya garantisi yok sadece 0 isterseniz atayim linki

KS

nspendo

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam kasa ve psu hakkında çok bir bilgim yok ama anakartı b550m a almanızı öneririm çok iyi fiyat. Rami de sanırım şuan 1 tane 8gb alacağınızı yazmışsınız onu kesinlikle min 2x8 yapın 8gb yetersiz kalır. Ve bunu kendi deneyimim olarak söylüyorum oyun vb oynayacaksanız 500 gb ssd aşırı yetersiz kalıyor 1 tb ye yükseltmenizi tavsiye ederim.
pardon o 2x8 olacaktı

tamamdır onu not ettım tesekkur ederım

Eğer 2.el alıcaksanız 3080ti var hocam gördüm yani 11k ya garantisi yok sadece 0 isterseniz atayim linki
o zaman monitör alamıyorum :) Elimde 1080p 144 hz monitör var ama sanırım 3080ti de 2k dan aşağısı olmaz gibi

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
PSU pek kaliteli değil. İmkan varsa daha iyi bir ürüne geçmek güzel olurdu. Onun dışında bence sistem güzel. Gözüme takılan diğer şey Ram. 2 Adet alınınca 1730TL yapıyor ve biraz daha çıksanız 32GB alınabilir. Bana pahalı geldi.

KS

nspendo

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
PSU pek kaliteli değil. İmkan varsa daha iyi bir ürüne geçmek güzel olurdu. Onun dışında bence sistem güzel. Gözüme takılan diğer şey Ram. 2 Adet alınınca 1730TL yapıyor ve biraz daha çıksanız 32GB alınabilir. Bana pahalı geldi.
ramler 2 adettir yanlışlıkla 1 tane yazdım. O fiyat 2 adet içindir

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
ramler 2 adettir yanlışlıkla 1 tane yazdım. O fiyat 2 adet içindir
2 Adet içinse güzel. O zaman bana göre tek şey PSU kalıyor. Kullanılabilir , o kadar da kötü değil ama daha iyisi de alınabilir. Elinizde varsa ekstradan masraf etmek de mantıksız geliyor olabilir.

KS

nspendo

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
evet şuan kullandığım sistemde mevcut bugüne kadar sorun çıkarmadı. Belki elimdeki sistemi satabilirsem güncel psu ve kasa alabilirim öneriniz varsa onuda listeme kaydedebilirim

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
PSU olarak bu ürün güzel.

Kasa olarak değişmeseniz de olabilir önde 200mm fan var soğutmaya yeterli geliyordur ama görünüş için değiştirmek isterseniz Dark Maxima V20 öneririm. Güzel geniş bir kasa. Hava akışı olarak da çok iyi.

KS

nspendo

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Tamamdır teşekkür ederim güzel bir psu. Peki Monitör almasam 1080p ile sorun yaşar mıyım ilerde monitör alabilirim

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Darboğaz kaçınılmaz olur. Kullanılabilir ama normalde vermesi gereken değerlerin altında FPS alabilirsiniz.

KS

nspendo

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
tahmin etmiştim. Çok teşekkür ederim önerilerin için

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri