Merhaba herkese iyi forumlar. Burayı yeni keşfettim. Bugüne kadar hep laptop kullandım çok da iyi olmayan laptoplardı ve ilk defa bir masaüstü pc almaya/toplamaya karar verdim. Bilgisayar bileşenlerine dair en ufak bir bilgim yok. Direkt sıfır. Hangi bileşen ne iş yapar nasıl çalışır bilmiyorum. Birkaç video izledim ama işin ustalarından yardım almak istedim. Benim bütçem monitör dahil maksimum 50 bin. Ama ille de 50 binlik sistem toplamaya çalışmıyorum. Geçenlerde Msi 'ın ventus modeli 3090 kartı 26 binden sipariş ettim. Bazı arkadaşlarım bunun çok gereksiz olduğunu ve ventus modelinin iyi olmadığını söyledi. Eğer böyle bir karttan başlarsan kalan bileşenlere bütçen de yetmez dediler. Ben bu kartı geri iade ettim ve aynı fiyattan bir daha bulamayacağımı biliyorum. Öneri verirken şu fiyata düşerse al takip et falan da diyebilirsiniz. Çünkü benim amacım oyunları 4k 8kda falan oynamak değil. Güncel olarak bütün oyunları çalıştırsın ben bir sorun yaşamayayım kafi. Önümüzdeki birkaç yılda da en azından düşük ayarlarda bile oynayabileyim güncel oyunları. Ve sistemi toplarken de kazıklanmak istemiyorum. Hazır sistem önerirseniz olur ayrı ayrı bileşen söyleyip takip et indirimde alırsın gibi önerilere de açığım. 2 türlüsü de işime gelir. Laptop kullandığımdan monitör boyutları için yarın bir mağazada deneme yapacağım. Genel olarak 27 inç öneriliyor. Tavsiye edeceğiniz sistemleri bileşenleri bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.