Capture Card Bağlayınca Hz Düşüyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Görkem

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Arkadaşlar tek ekran kartına 2 farklı hz iki farklı çözünürlükte olan monitörler bağlayabilir miyiz? GTX 1050ti ekran kartı 144 hz 2k monitör kullanıyorum. Ana Monitörü DVI-D portundan bağlamaktayım. HDMI çıkışından da capture card(Avermedia LGP Lite-GL310) bağlamak istiyorum capture karttan görüntü alabilmek için ekranı yinele seçeneğini kullanmam gerekmekte. Bu şekilde kullanınca görüntüyü farklı çözünürlüklerde alabiliyorum fakat ana monitörümdeki görüntü 144hz den 60 hertze düşmekte. Bunu yazılımsal ya da donanımsal olarak çözebilmek mümkün müdür? Yardımcı olabilir misiniz?

Sistem Bileşenlerim:
İşlemci : i5 8600k
Ana Kart : MSI Z370 Tomahawk 4000mhz
Ram : Gskill Trident Z RGB 3600Mhz 16GB 8x2
Ekran Kartı : MSI GTX 1050ti Gaming X 4G
SSD : Samsung 960 EVO M2 
HDD : Seagate Barracuda 1TB 7200rpm

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Windows 8/10 için Windows ayarları bölümünde Sistem başlığı altında Monitör bölümünde Görüntü bağdaştırıcısı özellikleri yazısına tıklayın açılan pencerede Monitör sekmesi bölümünde her monitör için desteklenen ayrı Hz değerleri gözükecektir ayrı ayrı ayar yapabilirsiniz. Ayrıca ekstra bir bilgi daha Windows 8/10 için " Windows Tuşu + P " kısayolu ile bölme seçenklerini ayarlayabilirsiniz. "Yinele" ayarı senkron çalışan aynı görüntüyü sunan bir seçenek. "Uzat" ise adından da anlaşıldığı gibi 1. monitörde ne görüntü çözünürlüğü kullanılırsa bunu x2 şeklinde uzatır ve ikinci bir masaüstü şeklinde kullanabilmenizi sağlar. Ayrıca 2 monitörü ayrı ayrı seçebilirsiniz yine bu ayarlardan.

KS

Görkem

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
ugur.gozaydin' Alıntı:
Windows 8/10 için Windows ayarları bölümünde Sistem başlığı altında Monitör bölümünde Görüntü bağdaştırıcısı özellikleri yazısına tıklayın açılan pencerede Monitör sekmesi bölümünde her monitör için desteklenen ayrı Hz değerleri gözükecektir ayrı ayrı ayar yapabilirsiniz. Ayrıca ekstra bir bilgi daha Windows 8/10 için " Windows Tuşu + P " kısayolu ile bölme seçenklerini ayarlayabilirsiniz. "Yinele" ayarı senkron çalışan aynı görüntüyü sunan bir seçenek. "Uzat" ise adından da anlaşıldığı gibi 1. monitörde ne görüntü çözünürlüğü kullanılırsa bunu x2 şeklinde uzatır ve ikinci bir masaüstü şeklinde kullanabilmenizi sağlar. Ayrıca 2 monitörü ayrı ayrı seçebilirsiniz yine bu ayarlardan.

Uğur bey o şekilde olmuyor işte. Capture card bağlayınca ekranı yinele seçeneğini seçmemiz gerekiyor. Ekranı yinele deyince de capture cardın max Hz değeri 60 olduğu için monitörünkide otomatik olarak düşüyor. Nvidia kontrol panelden denemiştim olmamıştı. Sizin yazdığınız yoldan deneyip o şekilde yorum atmak istedim. Bu şekilde de aynı sorunla karşılaşıyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Nvidia denetim masasından monitör boyutu ve konumu kısmında Ölçeklendirme nasıl olacak kısmını iki cizah içinde GPU yani Ekran Kartı olarak seç ve ikisininde altta yazan Hz değerlerini istediğin ayara getir ve Çözünürlüklerini önerllen ayarlarda bırak ve uygula dediğin zaman olmuş olması gerek.

KS

Görkem

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
ugur.gozaydin' Alıntı:
Nvidia denetim masasından monitör boyutu ve konumu kısmında Ölçeklendirme nasıl olacak kısmını iki cizah içinde GPU yani Ekran Kartı olarak seç ve ikisininde altta yazan Hz değerlerini istediğin ayara getir ve Çözünürlüklerini önerllen ayarlarda bırak ve uygula dediğin zaman olmuş olması gerek.

Ayarlarla ilgili resimler attım. Birincil monitör olarak HDMI göründüğü için onun değerlerini varsayılan kabul ediyor. Programlar da buna dahil. Ekran kopyalama özelliğini kullandığım için seçim de yapamıyorum 1. 2. monitörü.

https://i.hizliresim.com/Lbk3Lo.jpg
https://i.hizliresim.com/rOW97m.jpg
https://i.hizliresim.com/769v4Y.jpg
https://i.hizliresim.com/Pl8Mg5.jpg
https://i.hizliresim.com/gOdoB5.png
https://i.hizliresim.com/9mMLO5.png

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sorun HDMI 'kaynaklı DisplayPort ile bağlantını yaparsan o kilit kalkacaktır HDMI 60Hz kilit bu yüzden diğerini kontrol edemiyorsun. DVI soketi 1080p için 144 Hz verebiliyor ama HDMI hangi kabloyu kullanıyorsun bilmiyorum ama tahminim 1.4b kullanıyorsun 60 Hz limit var bu ayrıca ekran bölme kullandığın için sınır olmuş oluyor Hz anlamında DisplayPort kullanırsan sorun çözülecektir muhtemelen.

KS

Görkem

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
ugur.gozaydin' Alıntı:
Sorun HDMI 'kaynaklı DisplayPort ile bağlantını yaparsan o kilit kalkacaktır HDMI 60Hz kilit bu yüzden diğerini kontrol edemiyorsun. DVI soketi 1080p için 144 Hz verebiliyor ama HDMI hangi kabloyu kullanıyorsun bilmiyorum ama tahminim 1.4b kullanıyorsun 60 Hz limit var bu ayrıca ekran bölme kullandığın için sınır olmuş oluyor Hz anlamında DisplayPort kullanırsan sorun çözülecektir muhtemelen.

Yalnız Capture Card video girişi hdmi ile almakta. Bu gibi bir durumda herhalde Hdmi to DP dönüştürücü aparatlarından almam gerekecek. Ekran kartı görüntü çıkışından dp ile alıp capture card girişine hdmi ile girsem sorun çözülür mü?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Muhtemelen ama tam emin olamıyorum monitör olsaydı sorun çözülürdü ama VideoCart olduğu için emin konuşamıyorum deneyebilirsin sorun çözülmesi gerek.

KS

Görkem

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
ugur.gozaydin' Alıntı:
Muhtemelen ama tam emin olamıyorum monitör olsaydı sorun çözülürdü ama VideoCart olduğu için emin konuşamıyorum deneyebilirsin sorun çözülmesi gerek.

Çalışma prensibi monitörle aynı mantıkta. Dijital olarak görüntüyü alıyor. İşleyerek usb üzerinden bağlı bulunan pc ye aktarıyor. Mantıken düşünülecek olursa monitörde işe yarayacaksa bunda da yarar. Fakat şöyle bir olay var. Çalışma prensibi monitörle aynı mantık dedim ama 60 hz olarak düşünmek lazım. Standart 60 hz bir monitörü dp ile bağladığımızda display porttan çıkışı 144 olarak ayarlayabilmek mümkün mü?

ya da şu şekilde bir sorum daha var. Şu anda kullandığım grafik kartı gtx 1050ti X. sli yapılamıyor fakat elimde yine nvidia nın gt430 ekran kartı var eski kasada takılı vaziyette. Anakartımdaki diğer x16 slota gt 430 u taksam. Sadece görüntü aktarımında kullanabilri miyim? Sürücüler ya da aynı mimari kartlar çakışma yapar mı? Ya da aynı hatayı alır mıyım?

KS

Görkem

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
ugur.gozaydin' Alıntı:
DP ile 144 Hz alabilirsin. HDMI 1.4b sonrası ilede bu mümkün.

O konuda bilgi sahibiyim Uğur Bey. Fakat bazı 60 hz monitörlerde daha yüksek hzde görüntü girişi olduğunda titreme yapıyor. Dp ile bağladığımda kablodan dolayı bu olur mu olmaz mı bilemiyorum. Yani Dp den çıkan 144hz(Eğer karttan dolayı bir sıkıntı çıkmazsa.) çevirici ile bağlandığından hdmi bağlatı noktasında 60 a düşer mi? Ya da görüntü gitgelleri yaşanır mı?

Görkem' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:

Çalışma prensibi monitörle aynı mantıkta. Dijital olarak görüntüyü alıyor. İşleyerek usb üzerinden bağlı bulunan pc ye aktarıyor. Mantıken düşünülecek olursa monitörde işe yarayacaksa bunda da yarar. Fakat şöyle bir olay var. Çalışma prensibi monitörle aynı mantık dedim ama 60 hz olarak düşünmek lazım. Standart 60 hz bir monitörü dp ile bağladığımızda display porttan çıkışı 144 olarak ayarlayabilmek mümkün mü?

ya da şu şekilde bir sorum daha var. Şu anda kullandığım grafik kartı gtx 1050ti X. sli yapılamıyor fakat elimde yine nvidia nın gt430 ekran kartı var eski kasada takılı vaziyette. Anakartımdaki diğer x16 slota gt 430 u taksam. Sadece görüntü aktarımında kullanabilri miyim? Sürücüler ya da aynı mimari kartlar çakışma yapar mı? Ya da aynı hatayı alır mıyım?

Birde bu var. Ben düzenlerken cevap yazmışsınız atlamış olmayalım diye tekrar yolluyorum.

KS

Görkem

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Tamamdır. O zaman Dp den bağlamayı deniyim bi bakalım sonuç ne olacak.

KS

Görkem

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Yeni Dp to HDMI kablosu aldım. Bağladım. Durum değişmeyince bir ayarları kurcaladım yine fayda etmedi. Sonra internette araştırırken bir videoya rastladım. Olayın kabloyla falan alakası yokmuş Nvidia Görüntü ayarlarından çok kolay çözülebilecek bir problemmiş meğer. Boşu boşuna kablo almış olduk. Ama yeni birşey de öğrenmiş olduk.

144Hz monitörü olup da Capture card kullanmak isteyen arkadaşlarımız aynı problemi yaşayacak olurlarsa şu linkden faydalanabilirler: https://www.youtube.com/watch?v=5dVJNugVUJ4

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sorunun çözüldüğüne sevindim aslında benim söylediğim ayarın üzerine bir ayar yapmış oda ikisi için ortak özellikleri kullan demesi ki bunu bilmiyordum bende öğrenmiş oldum. Başka sorunuz yoksa konuyu kapatalım mı?

KS

Görkem

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Ben sorunumu çözdüm. Başka ihtiyacı olan arkadaşlar için hala yardımı dokunabilecekse benim için kapanmasında bir mahsur yok.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri