Çift monitör ses gelmeme sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

leventoksoz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Herkese merhaba iyi akşamlar forumda yeniyim. Hemen sorunuma geçiyorum. 

Çift monitör kullanmaya başladım. Öncesinde iki monitörü de tek tek kullandım (çift monitör yapmadan önce) ve ikisinin de hoparlöründe hiçbir sorun yok. 

Sorun tam olarak şu: Bilgisayarı bi açıyorum bir monitörden ses geliyor, diğerinden ses gelmiyor. (Ayarlardan tabii ki sağ aşağıdan ses için monitör seçme olsun, sağ tık yapıp ayarlara girip çıkış aygıtını seçmek olsun, sorun gider olsun, ses denetim masasına girip sesleri sınama olsun (bazen sınamada ses geliyor, bazen gelmiyor) yapıyorum.) 

Bilgisayarı yeniden başlatıyorum, bu sefer diğer monitörden ses geliyor, önceki ses gelen monitörden ses gelmiyor.  (Sorunu biraz daha açarsam, 1. yani önümde olan monitörden ses gelmesini istediğimde diğerinden gelebiliyor ne yapsam önümdeki monitörden ses gelmiyor)

İki mönitörü de DisplayPort olarak kullanıyorum. İkisini de ekran kartının DisplayPort girişine takıyorum. 

Denediğim çözümler:

1) 3 Farklı DisplayPort kablom var. Hepsi de sıkıntısız. Üçünü de iki monitörde denedim, Ekran kartında olan çıkışları değiştirerek denedim. Kablolarda veya Ekran kartı DisplayPort girişlerinde bir sorun bulamadım. 

2) Monitörümün driverini ASUS sitesinden yüklemiştim. Bu ses sorunları sanki ondan sonra olmaya başladı gibi düşündüğümden veya driveri yüklerken bir hata yapmış olabilirim diye düşünerek monitör ayarlarından güncellemeyi geri aldım.

Sorunumun yazılımsal olduğunu düşünüyorum fakat internette pek bir çözüm bulamadım. Önerilerinize açığım, yardımınızı bekliyorum. Ek olarak bir bilgiye ihtiyacınız olursa söyleyebilirim. Şimdiden teşekkürler.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Windows ta sadece 1 kaynaktan aynı anda ses alabilirsiniz. Ayrıca her uygulamaya ayrı kaynaktan ses aktarımı yapılabilir. 1 üründe hoparlöre sahip ve HDMI yada DP kablosu ile bağlıysa sadece şu yöntemleri uygulayabilirsiniz. Windows Ayarları / Sistem / Ses sekmesinden Çıkış aygıtı kısmından 2 monitörden birisi seçilebilir. Yada ana ses kaynağı buradan seçilip uygulamaya özel sesleri aynı sekmede Uygulama birimi ve cihaz tercihleri kısımdan diğer monitör için çalışan uygulamaya özel ses kaynağı olarak atayabilirsiniz. Eğer ana çıkış kaynağınızı 1 monitör içinde kullanmak isterseniz Voicemeeter : https://www.vb-audio.com/Voicemeeter/ yazılımını 2 kaynağı birden kullanmak için kullanabilirsiniz. https://download.vb-audio.com/Download_CABLE/VoicemeeterSetup.exe buradan yazılımı kurun ve sonrasında çalıştırdığınız yazılımda HARDWARE OUT kısmında A1 ve A2 kısmına monitör 1 ve monitör 2 seçilecek ve sonrasında Windows başlat menüsündeki ses ikonundan ana ses kaynağı Voicemeeter seçilecek hepsi bu kadar. Artık ana ses kaynağınız 2 monitörün hoparlörleri olacak.

KS

leventoksoz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
''Windows ta sadece 1 kaynaktan aynı anda ses alabilirsiniz. Ayrıca her uygulamaya ayrı kaynaktan ses aktarımı yapılabilir. 1 üründe hoparlöre sahip ve HDMI yada DP kablosu ile bağlıysa sadece şu yöntemleri uygulayabilirsiniz. Windows Ayarları / Sistem / Ses sekmesinden Çıkış aygıtı kısmından 2 monitörden birisi seçilebilir.''

Tam olarak şöyle bir sorunum var. Uzun olduğu için tam anlatamamış olabilirim. İki monitörün de hoparlörü mevcut. Fakat ben oradan önümdeki monitörden ses gelsin diye seçtiğimde ses gelmiyor. Bilgisayarı 1-2 kapat aç yapınca veya daha sonra, bu sefer önümdeki monitörden ses geliyorsa diğer monitörden ses gelmesini istediğimde yani önümdekini iptal edip yandakini seçtiğimde bu sefer ondan ses gelmiyor. Ek olarak VoiceMeeter indirip deneyeceğim şimdi.

İndirdim denedim. Buradan da 1. monitörü seçtiğimde ses gelmiyor. 2. monitörden geliyor şu an ses. 

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
AMD kart kullanıyorsanız bilemeyeceğim ama NVIDIA kontrol panelinde Dijital ses sekmesindeki ayarları kontrol ettiniz mi?

Birde NVIDIA kontrol panelinde yine çoklu monitör kurulumunuzun ayarlarını kontrol edin.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Birden çok ekran ayarlarında Surround mod gibi bir ayar var mı bakar mısın.

Eğer yoksa bu seçenekler birde diğer monitörü HDMI kablosu vs. varsa birisini HDMI ile bağlayıp deneyin.

KS

leventoksoz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
jx1Xon.png
[/url][/img]

Birkaç gündür devam eden sorunu sanırım çözdüm ve başkası da yaşarsa diye paylaşıyorum. Şu an iki monitörden de geçiş yaptığım ses gelmeye başladı.

Ses ayarlarını aç - gelişmiş ses seçenekleri - sıfırla.

Sorunum bu şekilde şu anlık çözüldü.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri