'' Clock watchdog tımeout'' Hatası

PcFurkan

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1
'' Clock watchdog tımeout mavi ekran hatası''   alıyorum bu hatayı hangi donanım parçası yüzünden almaktayım çünkü Windowsla alakalı bir durum değil Anlamı nedir ve neyden kaynaklı bir sorundur ve nasıl çözebilirim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sorununuz direkt Windows ile alakalı bir durum ve buna yazılımsal bir şey veyahut donanımsal bir şey sebep olmuş olabilir. Windows 'un ani kapanması yada kapanırken yapması gereken işlemleri yapamaması nedeniyle sistem dosyalarının hasar alması durumu ile ilgili bir hata alıyorsunuz. Bu kapatma işleminde ani kesinti yada arka planda devam eden bir Windows güncellemesi varken ani kapanma işlemi olduysa olur.

Yazılımsal çözüm önerileri;
  1. Windows güncellemelerini kontrol edin ve son Windows güncellemesi yarım kaldıysa güncellemeyi tamamlayın.
  2. Sürücü hataları buna neden olabilir ki buda ani kesintilerden bu hatanın meydana gelmesine neden olur
NOT : Yukarıdaki 2 olasılıkta bu mavi ekran hatasından öncesine ait bir zamanda olmuş bir hatadan dolayı oluyor bu yüzden bu hatayı almaya başladığınız tarihten sonrasındaki tüm sürücü ve Windows güncellemelerini tekrar uygulayın.

• Bu kadar uğraşmak istemez iseniz Sistem geri yükleme yapabilirsiniz bu hatanın olmadığı bir tarihe sistemi geri alın eğer başarılı olursa hatanın artık olmaması gerekir.

Donanımsal çözümler;
  1. RAM hatası varsa ki okumada bir hata yada yanlış sokete takılıysa buradan dolayı oluşan bir hata buda bu tarz bir mavi ekran hatasına sebep olur. Anakart kitapçığınıza bakarak RAM sayınıza göre hangi slota takılması gerektiğini kontrol edin. Eğer doğru yerde ise RAM 'i sökün ve sarı uçlarını bir silgi ile iyice silip bir kuru fırça ile temizleyin (diş fırçası olabilir). Bu aslında oksit durumları için yapılıyor ama bazen okuma temas problemleri içinde işe yarayabiliyor.
  • RAM arıza tespiti yapmak RAM 'de bir arıza var mı yok mu anlamanıza yardımcı olur.
RAM arıza testi için yapmanız gerekenler aşağıda.
  • Önce https://www.memtest86.com/ bu yazılımı indirin ve inen ZIP dosyasını klasöre çıkartın.
  • Sisteme bir USB bellek takın ve içinde önemli verilerin olmamasına dikkat edin. İçi boş olsun.
  • Klasörün içindeki imageUSB.exe dosyasını çalıştırın. Aşağıdaki adımları izleyin.
  • Step 1 : USB belleği seçin.
  • Step 2 : Write image to USB drive seçeneği ve Post Image Verification seçeneğini işaretleyin.
  • Step 3 : İnen klasörde memtest86-usb.img adında bir IMG dosyası var bu dosyayı Browse ile seçin.
  • Step 4 : Write butonuna basın ve bir pencere açılacak YES(EVET) diyorsunuz ve ikinci uyarıyada aynı şekilde YES(EVET) deyip işlemin tamamlanmasını bekliyorsunuz.
  • İşlem tamamlanınca bir pencerede Imaging Complated! uyarısı gelecek. OK deyip uygulamadan çıkıyorsunuz.
  • Şimdi bu USB bellek ile sisteme format atar gibi sistem açılışında USB ile başlatıyorsunuz hepsi bu kadar.
  • USB belleği seçince yazılım otomatik olarak test başlatacak. Arıza varsa ekranda kırmızı renkte bir hata kodu veyahut gösterge ile belli oluyor zaten. Eğer hata çıkarsa RAM 'iniz arızalı demektir ve bu soruna sebep olur.

1. HDD kullanıyorsanız ve Windows bu diske kuruluysa ayrıca bu diskte bir sorun varsa bu soruna bir okuma hatası neden oluyor olabilir.
  2. Eğer SSD varsa bu SSD 'nin sağlık durumunu ve hata oranlarını kontrol etmek gerekir. Aşağıda ikisi içinde gerekli şeyleri anlattım.
HDD arıza tespiti için yapmanız gerekenler aşağıda.
  • Önce https://www.hdtune.com/ bu yazılım indirip kurun. Yazılımı çalıştırın ve Error Scan taraması yapın. Kırmızı renkte hata çıkarsa diskte hata var demektir bu soruna sebep olabilir demek olur. NOT: Bunu sadece HDD diskinize yapın SSD diskinize yapmayın.
  • Bu bağlantıdan Crystal Disk Info yazılımını indirip kurun ve yazılımı çalıştırın. Açılan pencerede yukarıda HDD 'nizi seçin ve aşağıdaki liste dahil tüm bilgileri SS alın ve paylaşın. Liste aşağı doğru uzun bunu atlamayın.
SSD durum ve hata bilgileri için gerekenler aşağıda.
  • Bu bağlantıdan Crystal Disk Info yazılımını indirip kurun veya indirdiyseniz yazılımı çalıştırın.
  • Açılan pencerede yukarıda SSD 'nizi seçin ve aşağıdaki liste dahil tüm bilgileri SS alın ve paylaşın. Liste aşağı doğru uzun bunu atlamayın.

Tüm bunlar işe yaramaz ise Windows 'a format atın.

KS

PcFurkan

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1
bıos dahil olmak üzere bütün drıverlar günceldir ancak fps sorunu da var sistem de onun için ekran kartından olduğunu düşünüyorum ramlar sıkıntısız çalışıyor ssdde aynı hdd de bunlar sorunsuz çalışmaktadır format sonrası zaten nedense bu sorun ik kez karşıma çıktı ancak dediğim gibi tüm her şey günceldir şunu da belirtmek isterim microsoftlan görüştüm hatayı söyledim donanımsal dedi windows en güncel sürümde bunu da belirtiyim ancak sistem açılıyor tüm her şey çalışıyor ama bu hataylan da karşılaşıyorum ve dediğim gibi fps sorunumda mevcut ondan ötürü ekran kartı diye düşünüyorum

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri