CM MasterLiquid ML240L V2 Kurulum Desteği

ryzen5

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar arkadaşlar Cooler Master Masterlıquıd ML240L V2 RGB LED Fanlı Sıvı Soğutma Kiti aldım montajını doğru bir şekilde yaptım ama hata yapmış olabilir miyim onu da bilmiyorum. Bilgim var ama profesyonel şekilde bir bilgim yok.

Anakartım MSI B350m PRO VDH, Sıvı soğutmanın montajını yaparken radyatörün fanlarının kablolarını anakartta yer alan cpu fan kısmına taktım ama pompadan gelen 3 pin girişli kabloyu nereye takacağımı göremedim.

Anakartımda yer alan sys_fan1 4 pin girişli kısma 3 pinli pompa kablosunu taktım acaba doğru bir montaj mı yapmışım? sistem üzerinden (master pulusda sistem görmüyor sıvı soğutmayı var mı yardımcı olabilecek? şimdiden teşekkür ediyorum.

Moderatörün son düzenlenenleri:

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
CPU_OPT varsa ona bağlayın yoksa CPU_FAN soketine pompadan gelen 3 pinli kabloyu bağlayın ve soğutucunun fanlarını SYS_FAN soketlerine yapın.

KS

ryzen5

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hemen deniyorum çok teşekkürler deneyip tekrar geliyorum COU_OPT girişini göremedim CPU_FAN -SYS_FAN MEVCUT DEDİĞİNİZ GİBİ TAM TERSİNİ DENİYORUM

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,366
Selamlar,

Adım adım şöyle anlatayım;

1-) CPU OTP kablosunu anakartta bulunan CPU_OTP bölümüne yoksa CPU_FAN veya SYS_FAN bölümüne takıyorsunuz. 4 pin veya 3 pinli olması fark etmez. 4 pinli sokete 3 pin de takarak çalıştırabilirsiniz.
2-) Sonra iki adet fanın kablosunu, kutudan çıkan çoklayıcıya bağlıyorsunuz. Aşağıdaki gibi bir üründür. CoolerMaster'da kahverenkli uç olabilir. İki fanı buraya takıp ucunu tekledikten sonra, fan çoklayıcının ucunu anakartta bulunan SYS_FAN 1-2-3 kaç tane varsa veya neresi daha yakınsa oraya takarak fanların dönmesini sağlıyorsunuz.

sys.png

3-) Sonra pompanın ve iki adet fanın RGB kablosu var ucu 4 pinli dişi. Renkleri çalıştırmak için de kutudan çıkan bu şekilde pinler var. Birbirine geçmesini sağlayacak. Tek tek dişi kabloların ucuna bunları takarak pini erkeğe dönüştürüyorsunuz. Sonra kabloyu da CoolerMaster'ın RGB kontrolcüsüne takıyorsunuz. Kontrolcünün ucuna da Molex takıp (Kutudan çıkması lazım yine) bir ucunu kontrolcüye, diğer ucunu da güç kaynağına takıp çalıştırıyorsunuz.

rgb-v3.png

KS

ryzen5

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
2323.png

Acaba ben yanlış uygulamamı kullanıyorum şuanda bütün bağlantılar yapılı rgb ler vs hepsi tamam onlarda sorun yok

KS

ryzen5

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
pompadan gelen 3 pin li kabloyu cpu_fan taktım radyatörden gelen kabloyuda SYS_FAN1 kısmına bağladım

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
CoolerMaster yazılımı ürünü kontrolcü HUB yoksa göremez. RGB ve fan sistemini anakart yazılımından yapacaksınız.

KS

ryzen5

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
uğur bey vakiniz var ise discordunuza bir bakabilirmisiniz teşekkürler

ademZIBABO

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
CPU_OPT varsa ona bağlayın yoksa CPU_FAN soketine pompadan gelen 3 pinli kabloyu bağlayın ve soğutucunun fanlarını SYS_FAN soketlerine yapın.
uğur bey merhabalar aynı sıvı soğutucu bendede var ilk başta kendim takmayı denedim takamadım taktım sanmıştım pinleri karıştırıp başka ytere bağlamışım pc yi açtığımda monitörün ekranında cooler fan failed tdetected diye bir yazıyla beraber siyah ekran geldi american megatrends diye de bişey yazıyodu sonrasında bir bilişimciye götürdüm işini bilen dürüst profosyonel birisi gibiydi sıvı soğutucuyu montajladı pc yi açtı kendi dükkanında bende yanındaydım ordayken hiç hata vermedi pc eve geldim evdede bişey olmadı pc açılıyo ama benim için yinede rahat etmedi yani acaba tam taktımı takmadımı bilmiyorum anakartım asus ve armory crate üzeriinden yazılımını indirdim ama cooler masterın sıvı soğutucusunu göremiyorum ana kartın üstünde yani indirdiğim uygulamada gözükmüyo sonra araştırdım cooler masterın yazılımı varmış masterplus diye bütün cooler master araçlarını tek bi yazılımla ayarlayabiliyomuşsun indirdim o programı ama program bana (cooler master yazılımı destekleyen bir araç görülemedi pc niz üzerinde) diyor sebebi nedir acaba yoksa takılı değilmi sıvı soğutucu? fotsounu bırakıyorum

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2022-10-16 183225.png
    Ekran görüntüsü 2022-10-16 183225.png
    19.6 KB · Görüntüleme: 59

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri