Coil Whine Problemi Çözülürmü?

madner

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Merhaba,
1.5 Senelik RTX 2070S ekran kartım var 2 gündür evde değildim PC kullanmıyordum bugün açtığımda ekran kartından tiz bir ses çıkmaya başladı daha önce hiç olmadı fps 60'ı geçtikten sonra oluyor ve ses fanlardan da gelmiyor büyük ihtimal Coil Whine denilen olaydan kaynaklı bunun çözümü nedir zararı var mı birdenbire niye böyle olmuş olabilir?

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Zararı olmuyor , sadece ses. FPS sabitlemek işe yarayabilir veya sesi en aza indirmekte yardımcı olur.

KS

madner

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Zararı olmuyor , sadece ses. FPS sabitlemek işe yarayabilir veya sesi en aza indirmekte yardımcı olur.
Nvidia denetim masasından max fps ayarını 200 de kullanıyorum fps 60'ı geçtiği an ses geliyor önceden gelmiyordu şimdi gelmesi rahatsız etti. Garantide ne yapabilirler bunun için MSI servisi aynı şekil geri mi gönderir?

Son düzenleme:
KS

madner

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Coil Whine sesi kulaklıktan da gelmeye başladı yük altında tiz bir ses geliyor kulaklıktan dit diit şeklinde ekran kartını geçtik kulaklıktan neden gelmeye başladı bu ses?

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Kulaklıktan gelen sesin ekran kartı ile alakalı olduğunu sanmıyorum. Ayrı bir sorun olabilir.

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Coil Whine sesi kulaklıktan da gelmeye başladı yük altında tiz bir ses geliyor kulaklıktan dit diit şeklinde ekran kartını geçtik kulaklıktan neden gelmeye başladı bu ses?
hocam coilin kulaklığınıza etkisi olamaz. Ürünün bireysel ses durumu o. Kabloda bükülmeler varsa veya portta sorun varsa ondan kaynaklanabilir kulaklığınız. Dip ses geliyor olabilir mi ?
Cw'nin çok bir çözümü yok. Garanti desteği de bu konuda çok aktif değil diye biliyorum.

APRİLİKUKA

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
889
hocam coilin kulaklığınıza etkisi olamaz. Ürünün bireysel ses durumu o. Kabloda bükülmeler varsa veya portta sorun varsa ondan kaynaklanabilir kulaklığınız. Dip ses geliyor olabilir mi ?
Cw'nin çok bir çözümü yok. Garanti desteği de bu konuda çok aktif değil diye biliyorum.
Evet cw sesi sadece karttan çıkar.

KS

madner

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Ekran kartında bu sorun çıktıktan sonra kulaklıkta da dit sesi olması aynı birşeylerle bağlantılı olabilir diye düşündüm kulaklık masanın üzerindeki ses kartına bağlı dip ses ses kartından sesi fulleyince parazit şeklinde oluyor bu onun haricinde bir ses dip ses değil.

hörstduesnicht

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13
Coil whine kulaklığa etki etmez, kulaklığı taktığında zaten coil whine duymazsın.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri