Coil Whine rx 6800

hipokondriyak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Arkadaşlar X bir firma üzerinden hazır gaming sistem satın aldım.
Ekran kartından coil whine sesi geliyor. aynı gün sorunu fark edip mail atıp videoyla durumu izah ettim asus servise göndermem gerektiğini söylüyorlar. Bazı yerlerde coil whine performansa etki etmediği için garanti değişim olaylarına gidilmiyormuş yazıyor.
nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olacak var mı ? evde bildiğin traş makinesi çalışıyor.
Bu tür siteler sürekli parçaları kasa içerisine montaj edip windows kurup testten geçirince kullanıcıya yolluyoruz diyorlar coil whine sesini nasıl duyamadılar hayretler içerisindeyim.
bu sabah kargo ile kendilerine ilettim, o yüzden firmanın ismini şuan gizliyorum.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Performansa bir etkisi olmuyor orası doğru. Sadece ses olarak rahatsız ediyor. Coil whine sesini onlarda duyuyordur ama dediğim gibi performansa etkisi olmadığından umursamıyorlar. Ses çok fazla ise ilgilenirler , bence değiştirirler.

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
Arkadaşlar X bir firma üzerinden hazır gaming sistem satın aldım.
Ekran kartından coil whine sesi geliyor. aynı gün sorunu fark edip mail atıp videoyla durumu izah ettim asus servise göndermem gerektiğini söylüyorlar. Bazı yerlerde coil whine performansa etki etmediği için garanti değişim olaylarına gidilmiyormuş yazıyor.
nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olacak var mı ? evde bildiğin traş makinesi çalışıyor.
Bu tür siteler sürekli parçaları kasa içerisine montaj edip windows kurup testten geçirince kullanıcıya yolluyoruz diyorlar coil whine sesini nasıl duyamadılar hayretler içerisindeyim.
bu sabah kargo ile kendilerine ilettim, o yüzden firmanın ismini şuan gizliyorum.
Maalesef ses aşırı rahatsız değilse değişim olmuyor. Perofrmansa etkisi olmadığı için sesede bakmıyorlar sanırım. Test yapıp geri gönderiyorlar. Muhtemelen ürünü böyle kabul etme ya da firmaya sistem iadesi için görüşmekten başka çare sunmuyorlar.

KS

hipokondriyak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Maalesef ses aşırı rahatsız değilse değişim olmuyor. Perofrmansa etkisi olmadığı için sesede bakmıyorlar sanırım. Test yapıp geri gönderiyorlar. Muhtemelen ürünü böyle kabul etme ya da firmaya sistem iadesi için görüşmekten başka çare sunmuyorlar.
sistem iadesi yapmak benim aleyhime oluyor hocam çünkü fırsat olarak düşündüğüm bir sistem buldum.
tüketici hakem heyetine başvuru yapsam nasıl sonuçlanıyor bu süreç ?

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
sistem iadesi yapmak benim aleyhime oluyor hocam çünkü fırsat olarak düşündüğüm bir sistem buldum.
Performansa etkisi olmadığını belirtip sizi haksız duruma düşürebilirler.

Hüsom

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
761
sistem iadesine gerek yok servise gönder ekran kartı değişimi ellerinde o ekran kartı yoksa bi üst modelini veriyorlar hakem heyetine başvursan da bir sonuç alman zor çünkü adamlar sana vaat ettikleri şeyleri yerine getiriyor ha mesela bozuk olur çalışmaz o zaman sorun yok ama heyet uğraştırır

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
Tüketici heyeti ayıplı saymıyor diye yazı görmüştüm. Ses olması rahatsız ediyor ama kullandırtmatacak kadar çok ya da performans kaybı yaşatmıyor. İade etmenizden yana değilim sadece pek seçenek bırakmadıklarını belirtmek için yazmıştım. Çok rahatsız etmiyorsa uyguna aldıysanız kullanmak en mantıklısı geliyor. Servis ya da aldığınız yerden yardım talebinde bulunabilirsiniz ama pek ümitli olmayın.

XXL

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
357
Firma ismi verir misin alışveriş yapmayalım ordan.

KS

hipokondriyak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Yorum atan görüş bildiren herkese teşekkürler arkadaşlar.
sonucu bekleyip göreceğim , ben acele edip direkt gönderdim ekran kartını fakat bu sorun psu'da da olabiliyormuş.
bi tanıdıktan ekran kartı bulup psu 'yu da denemek istiyorum. inşallah psu'dan kaynaklı bir şeydir.
sistem boştayken bi sorunum yok furmark'a girdiğim anda ekran kartı 213 watt güç çekmeye başlıyor tam o an giriyor sinek vızıldaması gibi.

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
Yorum atan görüş bildiren herkese teşekkürler arkadaşlar.
sonucu bekleyip göreceğim , ben acele edip direkt gönderdim ekran kartını fakat bu sorun psu'da da olabiliyormuş.
bi tanıdıktan ekran kartı bulup psu 'yu da denemek istiyorum. inşallah psu'dan kaynaklı bir şeydir.
sistem boştayken bi sorunum yok furmark'a girdiğim anda ekran kartı 213 watt güç çekmeye başlıyor tam o an giriyor sinek vızıldaması gibi.
Sorun belli yük aralığında oluyor. Manuel değer atayarak çözüm bulanlar oluyor ama otomatikte kalması daha iyi olur.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri