CoinMiner virüsü

Sercan Sevcan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Başım bu virüsle acayip dertte bütün virüs programlarını denedim kaspersky anti malware norton refill vs.. hepsini ama olmuyor abiler yardım edin ekran kartımı yeni aldım eskiden böyle bir problem yoktu yeni başladı 
https://i.hizliresim.com/PlQYr5.png 
svchost diye bir program esnasında csgo oynarken 200den 60a kadar fps düşüyor bu fotoğraftaki şeyden daha altta bir sürü var 
yardımcı olun lütfenn

Oğuzhan Gündüz

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Hocam öncelikle svchost bir virüs değil sistem dosyasıdır. Windows arama yerine msconfig yazarak enterleyelim sonrasında hizmetler sekmesine gelip tüm microsoft hizmetlerini gizle diyelim geri kalanlarda gereksiz gördüğünüz uygulamaların yanlardan tiklerini kaldıralım.Sonrasında yanda bulunan başlatma sekmesine geçelim(Win10 da görev yöneticisinden açılıyor.) burada da gereksiz gördüğümüz ugulamaların tiklerini kaldırıp tamam diyerek çıkalım ve bilgisayarımızı yeniden başlatalım. Geri dönüşlerinizi bekliyorum ona göre başka yollarda başvurabiliriz. İyi forumlar.

KS

Sercan Sevcan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Uygulama geçmişi kısmından nelerin açıldıgına vs baktımda microsoft edge kullanmıyorum fakat 50 dakika boyunca kullanılmış virüsün ordan girdiğini düşünüyorum kaldırma gibi bir şansımız yokmu?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
EDGE 'yi kaldırmak mümkün ama profesyonel bu bir çözüm değil virüsü engellemeye çalışmak değil tamamen ortadan kaldırmak gerek. Eğer KASPERSKY veya ESET ile tarama yaparsanız hatta benim tavsiyem bunların birisi ve IObit Malware Fighter 'ı kurun ve ikisi ile taratma yapın eğer bir virüs varsa siler zaten kaçmaz bu programlardan.

Oğuzhan Gündüz

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Ccleaner ile bir önbellek temizlemesi yapabilirsiniz. Edge'nin dosyalarını da temizleyebilirsiniz: Görev yöneticisinden edgeyi durduralım sonrasında internet erişiminizi kapatın ve C:\Users\kullanıcıAdınız\AppData\Local\Packages bu klasöre gelin ve Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe bu klasörü kaldırın izin isteye bilir izin verin, silinmez ise sağ tıklayıp özellikler diyelim salt okunur kısmını kaldıralım son olarak da windows tuşu + r yapalım ve şunu yazıp girelim
notepad %windir%/system32/Drivers/etc/hosts buraya girdiğimizde local hostlarımızın altında başka ıp olup olmadığını kontrol edelim(isterseniz local host kısmını karalayıp burada da paylaşabilirsiniz)
bakalım işe yarayacak mı hocam ama daha öncede dediğim gibi svchost bir virüs değil bende de bir sürü açık halde bulunmakta.

DarkSlayer36

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sercan Sevcan' Alıntı:
Başım bu virüsle acayip dertte bütün virüs programlarını denedim kaspersky anti malware norton refill vs.. hepsini ama olmuyor abiler yardım edin ekran kartımı yeni aldım eskiden böyle bir problem yoktu yeni başladı 
https://i.hizliresim.com/PlQYr5.png 
svchost diye bir program esnasında csgo oynarken 200den 60a kadar fps düşüyor bu fotoğraftaki şeyden daha altta bir sürü var 
yardımcı olun lütfenn
Sana verdiğim antivirüsleri indirip teker teker tarat Sorun çözülür  ;)  ;)
MalwareBytes
RogueKiller
Dr.Web CurelT
AdwCleaner

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri