CPU , RAM ve disk ağırlıklı bir sistem olacak genel olarak.
Bütçeye monitör dahil mi yoksa hariç mi?
Sistemi siz ayrı ayrı bileşen olarak en uygun sitelerden alsanız kendiniz toparlayabilir misiniz? Bu şekilde daha iyi bir sistem toparlanabilir diye bunu soruyorum.
Eğer monitör hariçse aşağıdaki sistem işinizi fazla fazla görecektir.
Sistem :
Ryzen 7 3700X + B450 Aorus Elite + 32GB 3600MHz CL18 RAM + 1TB M.2 SSD + 1TB HDD + 750W GOLD PSU + Kasa + UX200 Soğutma - 10.076,08 TL
NOT 1 : PSU seçimini biraz pahalı bir model seçtim sebebi ise genel olarak çok çok kaliteli bir ürün ve uzun çalışma saatlerinde çok büyük sorunlar ile karşılaşmayın diye. Ancak eğer isterseniz -292 TL 'ye
High Power 750W Performance GD 80+ Gold Güç Kaynağı bu ürünü alabilirsiniz. Toplam bu ürün ile 9.783,7 TL yapıyor sistem.
NOT 2 : RAM olarak 32 GB seçtim sebebi fazlaca işletim sistemi çalışacak sistemde RAM ihtiyacı fazla olacaktır bu yüzden 32 GB 3600 Mhz bir RAM seçtim. 3600 hız Ryzen işlemcilerin en iyi çalıştıkları hızdır genel olarak CL18 değeride düşük bir değer sayılır yani sorun yok sistem için fazla fazla yeterli. Marka ise kaliteli bir markadır sorun yok bu konuda.
NOT 3 : Depolama olarak 1 TB M.2 disk kullandım ana disk olarak. Fazlaca sistem kurulacağı için hem hızlı hem büyük depolama gerekiyor bu yüzden size kaliteli hızlı bir M.2 disk önerdim + olarak birde 1 TB HDD koydum arşiv için.
NOT 4 : Ekran kartı çok önemli değil ama eski nesilde olmasın fazla güç ihtiyacı olmasın diye düşünüp RX5500 XT 4GB kartını kullandım bu kart çok az enerji harcar ve orta derecede GPU ihtiyacınızı tamamen karşılar.
NOT 5 : Stok soğutucu iş odaklı bir makinede sorun çıkartabilir bu yüzden kule tipi kaliteli bir hava soğutma kullandım sorunsuz kullanımı olur bir aksilik olmaz soğutma bazında.
Tek bir yerden toplayınca aşağı yukarı bu tarz bir sistem oluyor. Eğer ayrı ayrı sitelerden benzer bileşenleri daha ucuza alırsanız siz toparlarsanız daha uyguna gelebilir.