Cooler Master Masterbox MB511'e taktığım mikrofondan ses cızırtılı geliyor

Metehan Atik

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Cooler Master Masterbox MB511'e taktığım(anakarta değil)mikrofondan ses cızırtılı geliyor neden? Yardımcı olursanız sevinirim. Ona takmamım sebebi Windows kulaklık olarak sadece onu görüyor anakarta takınca hoparlör olarak görüyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Anakarta taktığınızda hoparlör olarak görünmesi dert değil. JAK girişinin aygıt tanımlama biçimi arka kısma hoperlör bağlanır genelde diye düşünülmüş bir mesaj yoksa bir hata vs. yok kulaklık olarak bir sorun yaşamazsınız kullanabilirsiz.

Cızırtı sorunu ise 1 şeyden olabilir. 1. kasa içinde ön JAK girişlerinin kablolarını kontrol edin doğru oturmuş olsunlar içeriden anakarta bağlantısına kadar olan kablo ve devre kartını iyice kontrol edin. Kasaya dokunan bir açık uç olması bu statik elektrik almasına ve cızırtıya neden olur. Bunları kontrol ettikten sonra bir sorun yoksa JAK girişinde bir parazitlenme vardır.

KS

Metehan Atik

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
O açık olup olmadığını nasıl bulabilirim nasıl anlarım?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Lehimli alanlar ve açık kablo uçları kasaya metal yapıya temas etmesin buna dikkat edin. Açık uçtan kastım bu.

KS

Metehan Atik

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Baktım pek anlamam ama düzgün gibiydi.Parazitlenme peki nedir ve nasıl çözülür?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Parazitlenme derken kasaya temas eden bir nokta varsa statik elektrikten kaynaklı bir cızırtı sesi olur bunu söylüyorum eğer yoksa bu dediğim kulaklık JAK girişinde bir sorun olabilir.

KS

Metehan Atik

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ama kulaklık diğer jak girişinde sorunsuz çalışmaktadır.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Kulaklıktan bahsetmiyorum kasa önündeki JAK girişinde sorun olabilir diyorum. Başka bir ürün ile deneyin bence kasa önündeki JAk girişini.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri