Sırf bu yüzden Kingston dan vazgecmem ramlerde 8 senedir kullanıyorum çıt yok ramlarde xmp profili ile de o.cledim
Thaiphoon Burner yazılımıyla zaten tüm alt Timing değerlerini girip denettirdim kullanıcıya sonuç değişmedi.Aldığınız ram bu görseldeki ise
Ekli dosyayı görüntüle 1545
Aşağıda, sol tarafta bulunan değerleri girin
Ekli dosyayı görüntüle 1546
Veya bu linkten kendi raminizi bulup değerlerini girebilirsiniz: https://www.corsair.com/eu/en/
Evet gördüm ama değerler aynı değildi. Uygulama tam olarak gerçek değerleri göstermiyor olabilir yine de.Thaiphoon Burner yazılımıyla zaten tüm alt Timing değerlerini girip denettirdim kullanıcıya sonuç değişmedi.
Farklı bir belleğe bakıyorsunuz o yüzden aynı değil değerler. Kullanıcının paylaştığı dokümana bakarsanız CMW16GX4M2D3600C16 bu kod numarasına ait bir bellek kullandığını görürsünüz. Sizin bellek CL18 başka bir sürüm bellek.Evet gördüm ama değerler aynı değildi. Uygulama tam olarak gerçek değerleri göstermiyor olabilir yine de.
Yeni fark ettim, haklısınFarklı bir belleğe bakıyorsunuz o yüzden aynı değil değerler. Kullanıcının paylaştığı dokümana bakarsanız CMW16GX4M2D3600C16 bu kod numarasına ait bir bellek kullandığını görürsünüz. Sizin bellek CL18 başka bir sürüm bellek.
İyi akşamlar Uğur Hocam.Sorunum bios u son sürüm(beta) dan ,bir eski sürümüne geçirip, ram slotlarının yerini değiştirince çözüldü.Öncelikle size sonrasında konuya ilgi gösterip yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara çok teşekkür ederim.Selamlar,Saygılar ...İşe yarayabilir kullandığınız BIOS BETA gördüğüm kadarıyla.
Ayrıca 3533MHz hız için aynı değerleri girer misiniz. Birde böyle deneyin.
BETA BIOS sürümleri test aşamasındaki sürümler olduğundan bu tarz sorunlar olabiliyor. Bu yüzden çok şart değilse BETA BIOS sürümlerini kurmamak gerek. Sorunu çözdüğünüze ve çözümü paylaştığınıza sevindim.İyi akşamlar Uğur Hocam.Sorunum bios u son sürüm(beta) dan ,bir eski sürümüne geçirip, ram slotlarının yerini değiştirince çözüldü.Öncelikle size sonrasında konuya ilgi gösterip yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara çok teşekkür ederim.Selamlar,Saygılar ...