Cougar MX 440 RGB Fanlar Yanmıyor

dogukanyilmazco

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba,

2 ay önce kasanın kurulumunu Vatan yaptı. Kasanın önünde bulunan 3 fan ve arkasında bulunan 1 fan RGB yanıyordu. Kasanın üstünde bulunan reset switch e basınca renkler değişiyor, basılı tutunca on/off oluyordu. Anakart bricklendiği için MSI'a gönderdim. Anakart geldi. Bugün pc montajını yaptım. Her şey sorunsuz çalışıyor rgb'ler dışında.

Anakart: MSI Z490 A Pro
Kasa: Cougar MX 440
Sıvı Soğutma: Cooler Master Master Liquid ML240L

Düzeneği anlatıyorum:

Kasa arka fanından 1 tane molex, kasa ön fanlarından 3 tane molex, 1 tane 2 dişli kablo olmak üzere toplam 5 kablo çıkıyor. 4 adet molex kabloyu birbirine taktım. Onlara sıvı soğutmanın kumandasından gelen molexi taktım. En sona da psudan gelen molexi taktım. öndeki fanların en üstündeki fandan çıkan 2 dişli kabloyu da reset switchten gelen kabloya taktım. sıvı soğutma rgbleri yanıyor. kasa ön ve arka fanlar çalışıyor ama rgbler yanmıyor.

nasıl çözebilirim?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
RGB bağlantısı için kasa önündeki RGB kontrolünü yaptığınız tuşa entegre bir kablo ile kontrolcü bağlantısı olması lazım. Bir ihtimal o bağlantılar yapılmamış olabilir. Kontrol etmenizi tavsiye ederim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Kontrolcü var kasada ama USB, SES, JAK ve ön tuş takımının olduğu panele yerleştirilmiş. Yeşil devre kartı şeklinde. RGB kontrolcü olmadan RESET/LED tuşu ile fan LED 'Lerini kontrol edemezsiniz.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri