cpu debug led hatası

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
KS

Genzo

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
287
Sonuç aynı hocam  sıfırdan format ram testi yine kapandı. 

Sanırım deneyecek birşey kalmadı sizce en olası problem ne :/

KS

Genzo

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
287
Öncelikle anakarttan başlamak mantıklı sanırım. Anakart öneriniz var mı ?

Ama anlamadığım ekran kartlarını değiştiğimde problem yok söktüğüm ekran kartını taktığım diğer sistemdede problem olmuyor bu ekran kartı ihtimalini azaltıyor değil mi

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Satın almadan servis ile bir konuşsanız. Kartınızı 2019 haziran ayında almışsınız en az 2 yıl garanti oluyor ürünlerde biz 5. aydayız yani bu hesapla 1 ay daha garantisi olması gerek. Boşa anakart alma durumunuz olabilir bu olmasın diye söylüyorum. İşlemcide çıkabilir sorun sonuçta. Veya hiç ummadığımız bir şeyde olabilir.

Ekran kartı başka sistemde çalışıyor bu bozuk olma ihtimalini düşürüyor tamam ama sizin sistemdeki yük durumunda sorun yaratabilen bir sorunu da olabilir. Ufak ihtimal ama GPU şuan son ihtimal.

KS

Genzo

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
287
Anakart diye şundan şüpheleniyorum dah öncede yazdım gözden kaçmış olabilir bilgisayarı 3 gğn açamamıştım. Start almıyordu. Uzay kurulum yapıp pili çıkarıp takıp ondan sonra start verdiğimde çalışmıştı acaba ondan kalan bir eser mi bu rx 580 100 waat civarı çekiyor buda bir dengesizlik yaratıyor olabilir mi eserli kartta

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Ekran kartları 2 yerden güç alır. Anakart üzerindeki PCIe hattından yanlış hatırlıyor olabilirim ama 75W güç çekiyor olması gerek. Güç girişleri diğer kısmı zaten. Anakart olabilir mi emin değilim ama dediğim gibi bence masraf yapmadan bir servis ile konuşun.

Birde söylediğiniz sorunu okudum ama o büyük ihtimalle statik akımdan dolayı çalışmamıştır. Sistemler prize bağlı uzun zaman bekleyince ve sonrasında sistemi açtığınızda ani statik akım ile karşılaşabilirler. Çok azda olsa bu tarz sorunlar sistemlerin açılmaması gibi sorunlar yaratabiliyor.

KS

Genzo

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
287
Uğur hocam hakkın ödenmez iki gündür hatcadığın emek için helal et bu zamanda böyle bir yöneticilik..
Servis konusunu yarın bir arayacağım ama Türkiyedeki servis anlayışını biliyorsunuz bide servispoint gönderdiğim kart tekrar bana geri gelecek o yüzdende uğraşmak istemiyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Önemli değil işiniz görülsün benim için önemli olan o.

Servis vs. olaylarını biliyorum ama bozul değilse boşa masraf yapmayın diye demiştim. Para kolay kazanılmıyor özellikle bu ülkede. Siz bir konuşun duruma göre anakart alacaksanız ille öneri yaparım.

KS

Genzo

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
287
Tek üzüntüm ekran kartında problem olacak olması bu devirde rx580 civarı ekran kartı bulmak imkansız.. 
Onun dışında haklısınız para kolay kazanılmıyor. ?

Siz yinede şimdiden bir fikir verin.. ana karta para harcamaya değer mi ne almak gerek fikir verirseniz mutlu olurum şimdiden bende araştırayım

KS

Genzo

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
287
Uğur hocam 500-700 civarı bakabilirim ama dersinizki bunda yarar var 900 e kadar esneyebilirim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Cuma indirimlerini bekleyebiliriz ama şimdilik bir öneri yamam gerekirse.

Gigabyte B450 Gaming X - 834 TL + 15 TL kargo

Asrock B450M Pro4 - 879 TL

Gıgabyte B450 Aorus Elite - 1.000 TL

ASUS TUF B450M-PRO GAMING - 924 TL

MSI X470 GAMING PLUS MAX - 892 TL

Bu modeller prof bir anakart isterseniz önerimdir. İlk 3 modelde ARGB ve RGB girişi var LED bağlantısı yapacaksanız bu önemli. ASUS modelde sadece RGB girişi var buna dikkat edin ARGB yok. X470 model çipset olarak daha iyi ama onda bir RGB girişi ve ARGB girişi bulunmuyor. Dolu anakart önermem gerekirse bu anakartları önerebilirim size.

KS

Genzo

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
287
Merhaba arkadaşlar buradan öncelikle sorularıma cevaplar verip değerli vaktini bize ayıran uğur hocama teşşekkür ederim.

Son konuştuğumuzun üzerine ana kartı değiştirdim yaklaşık iki aydır farklı ram frekanslarındada sistemi test ettim. Bu kadar beklememin sebebi tamamen emin olmaktı. 

Problemim çözüldü. 

Şu an bilgisayarın kendini kapatması gibi bir durum mevcut değil. Ramleride 3000 mhz olarak kullanmaktayım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri